Ingen aktivitet!!!

 
                                                   
 
 

Onsdag eftermiddag ringde hon till sist. Det var dåligt täckning och jag är inte helt van att lyssna till norska så jag fick fråga tre gånger för att vara helt säker på vad hon sa. INGEN AKTIVITET på provsvaret. Det var helt mörkt på bilderna! Jag kan fortfarande inte riktigt fatta det. Rädslan var så stark så den har inte hunnit sjunka undan. Jag måste ösa på små mängder insikt om att det faktiskt var helt mörkt på bilderna så att den långsamt får lösas upp. När vi väntade kom den stora ångesten krypandes. Det är som att tävla med tyngdkraften när den kommer. Känslan är att jag bara vill lägga mig med huvudet tryckt mot marken tills stormen, attacken (eller vad annars min reptilhjärna kan tänkas tro att faran består av) har passerat. Nu kan jag stå rakt igen utan att känna att jag sugs mot marken.   

Nästa steg är biopsi för att försöka se om det finns någon aktivitet på cellnivå. Om det är det så blir det diskussion om strålning och operation igen. Om det inte är någon aktivitet så lutar det nu mot att de kommer att lämna den döda tumören där den är. Det innebär en något ökad risk, men eftersom både strålning och operation skulle ge kämpen ett handikapp (hans förmåga att äta och prata framför allt) så anser de att det är bättre trots allt att lämna den om den på alla undersökningar visar sig vara död.  

Så kommer såklart evighetsrädslan för att den ska börja växa igen och sprida sig. Men att tänka att han nu faktiskt skulle kunna vara fri från aktiva cancerceller. Att vi skulle kunna ha en paus ända tills årsskiftet och sedan faktiskt vara vid konsolidationsbehandlingen. Att kämpen skulle kunna klara sig igenom allt med en helt och hållet fungerande käke. Att vi skulle kunna närma oss slutet av det här och att vi skulle kunna leva resten av livet utan att det kommer tillbaka. Det vet vi så klart inte, men efter det här provsvaret så är det faktiskt möjligt. Det känns som om vi fick lite av livet tillbaka.

1 Moa:

skriven

JA!!!!!

Svar: :-D
pussmonster.net

Kommentera här: