Fina dagar

                                                 
 

Så fick jag skriva ett inlägg som heter fina dagar igen. Jag har inte skrivit för jag har bara velat vara i de fina dagarna. Kämpen var utslagen i några dagar igen och illamåendet kom i vågor, men inte värre än att han var nöjd med att ligga på soffan och se på film eller "liggleka" på golvet. Sonden har hållit sig på plats så vi har kunnat ge medicinerna mot biverkningar och fylla på med lite vätska och näring de dagar då han tappade aptiten helt. Det var aldrig fråga om vi behöver åka in till sjukhuset eller inte, en hel vecka höll vi oss borta och sen skulle vi in bara för stick i fingret. Efter en vecka var han helt återställd igen, lika pigg och energisk som någonsin. I väntan på en reaktion som den han fick sist så var denna omgång en lättnad. Med bomboms himmelska insatser här hemma, ett par fina dagar hos moffa och g (då kämpen fick en alldeles egen hemlig koja) och utflykt till skogen med grillning så kan jag inte säga annat än att vi har haft det bra. Bitvis riktigt bra.  

Och, det viktigaste av allt, käken ser helt normal ut. Kanske har jag byggt upp hoppet för mycket att veckans röntgen ska visa att det inte längre finns någon aktivitet. Men vår läkare på Rigshospitalet ser det som troligt att testerna kan visa att han är i remission och säger att om det är fallet så måste vi ta diskussionen om vi ska fortsätta med försöksbehandlingen eller överväga att gå över till nästa steg direkt. Nästa steg kommet antagligen innebära strålning. Men även om han är i remission redan nu så fortsätter vi antagligen med några omgångar till. För att hinna ta det övervägandet innan vi sätter igång med omgång tre så har vår läkare sagt till om ett snabbt provsvar, så antingen på fredag eller måndag förmiddag får vi veta.   

Jag tänker på vår huvudläkare och hur hon ansträngt sig för att få oss att förstå hur lite remission betyder i det här läget. Men, vår kära huvudläkare, det betyder något. Det betyder faktiskt det, som kämpen skulle säga. Det är långt ifrån alla barn med återfall som når remission och att komma dit redan nu skulle vara ett jättekliv, vad du än säger. 

Men nu går jag händelserna i förväg igen. Först ska ta oss igenom provtagningarna och innan och efter förhoppningsvis avnjuta några fler sköna dagar med en pigg och glad kämpe.

 
1 Lina:

skriven

Han är en stark kämpe, vilken styrka han verkar ha❤️, precis som du fina, två starka kämpar, jag tror på er☀️. Skönt med fina dagar mitt i allt tungt, gläds så med er då ni får lite lättnad från allt ❤️☀️. Varma kramar☀️

Svar: Tack fina du för fina ord❤️
pussmonster.net

Kommentera här: