29 februari och astrologi

Douglas Harris 30-05-2023
Douglas Harris

I år är det skottår, vilket innebär att vi kommer att ha en dag till i februari månad och en dag till under Fisk Men vilket är förhållandet mellan dagen 29 februari och astrologi ?

Skottåret uppstod på grund av behovet av att ta hänsyn till tid och säsonger Vår planet tar ungefär 365 dagar på sig för att göra en hel cirkel runt solen...

Ungefär!

Ja, för den exakta beräkningen är att jorden tar 365 dagar, fem timmar och 48 minuter, det vill säga 365 dagar och nästan sex timmar.

Eftersom våra dagar varar 24 timmar måste vi räkna med den extra tredjedelen av en dag som jorden tar i sin förflyttning någon gång.

Om vi inte gör detta skulle vi vart fjärde år vara en dag "efter" i början av årstiderna, till exempel, och dessa dagar skulle bara ackumuleras.

På 100 år skulle vi alltså ligga 75 dagar efter, med sommaren på södra halvklotet som börjar i oktober, vilket skulle påverka planterings- och skördetiderna under året, djurens flyttningstider, religiösa ritualer och annat.

Denna skillnad skulle också göra att användning av astrologi som en resurs för självkännedom mycket svårare.

Utan den 29 februari vart fjärde år skulle det nämligen vara mycket svårare att fastställa mönster mellan personlighetsdrag och beteende genom att associera dem med himlakropparnas rörelser.

Hur kan alla njuta av den 29 februari?

I allmänhet kan skottåret vara en utmaning för vem som helst eftersom det ökar kraven på till exempel distansering, medkänsla, att ge upp kontrollen, "acceptera att vi bara är en del av en mycket större helhet och låta oss styras av de känslor och uppfattningar som vi instinktivt har av vår omgivning".

Den 29 februari ger den extra Fiskarenergin till alla människor, så, Det kan vara en bra dag att ordna en romantisk kväll med levande ljus, god mat och dryck på en bra restaurang. .

Vad är prognosen för den 29 februari 2020?

I år, den 29 februari, passerar månen genom Taurus, vilket är fördelaktigt för tecken med vattenelement (Fisken, Kräftan och Skorpionen) och tecken med jordelement (Taurus, Stenbocken och Jungfrun).

Dessutom kommer Venus fortfarande att befinna sig i Väduren (passionens tecken), vilket gynnar eld- (Väduren, Skytten, Lejonet) och lufttecken (Vattumannen, Tvillingarna och Vågen).

Till slut, den 29:e i år, romantik är på frammarsch för alla tecken .

Ändrar den 29 februari fiskarnas dekanater?

De sista 10 dagarna (ungefär) i februari motsvarar dem som är födda under det första decenniet.

Ja, skottåret ändrar något på hur många dagar som motsvarar de som är födda i fiskarnas tecken, men det spelar ingen roll eftersom den 29 februari alltid infaller i det första årtiondet.

Om den extra dagen skulle räknas, till exempel vid vändningen från Fiskarna till Väduren (mitten av mars), skulle det vara mycket mer problematiskt.

Men på det sätt som det är för närvarande kommer de som är födda den 29 februari alltid att vara fiskare.

Vem är född den 29 februari och har bara en födelsedag vart fjärde år?

Nej, när vi beräknar ett födelsehoroskop vill vi veta i vilken grad och minut varje planet stod på himlen när personen föddes.

När vi förbereder en Solrevolutionen (eller årshoroskopet) beräknar vi astrologer horoskopet för den tid då solen kommer att stå på himlen i samma grad och minut som när personen föddes.

När solen når den punkten "tar vi en bild" av himlen för att få en bild av trenderna för det året.

Så när vi gör den Solrevolutionen Detta beror på solens rörelse.

Och varje år kommer solen att nå denna punkt, oavsett om det är ett skottår eller ej. Så de som är födda under ett skottår har en födelsedag varje år, och de har därför ingen anledning att inte fira sin födelsedag. Solrevolutionen årligen.

Hur påverkar det vår personlighet att vara född i ett skottår?

Den astrologiska litteraturen säger att även om piscianer är intuitiva De som är födda den 29 februari har en intuitiv förmåga som ligger långt över genomsnittet, så stark att det verkar som om de har en förmåga att läsa tankar.

Erfarenheten visar också att de som är födda den 29 februari har en hög nivå av emotionell intelligens, som blir ännu starkare under hela livet.

Den enda nackdelen är att dessa människor tenderar att oftare ta på sig andras bördor och problem, eftersom de har en mycket välgörande och intuitiv anda.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.