8 saker om astrologiska diagram som du bör veta

Douglas Harris 26-05-2023
Douglas Harris

Den astrologiska kartan är som ett fotografi av himlen vid varje persons födelse. Analysen av detta fotografi visar på personens egenskaper och potential. Men även de som förstår astrologi vet kanske inte allt om detta fantastiska fotografi. Nedan kan du se 8 saker om den astrologiska kartan som du bör känna till.

Informationen delades av astrolog Alexey Dodsworth, som är författare till personanalyser som Astrological Map, Solar Revolution och Love Synastry.

8 saker om astrologiska diagram som du bör veta

1. du är inte ditt soltecken

Det är grundläggande att det astrologiska horoskopet inte är begränsat till soltecknet. Att säga att man är arisk, libysk eller av något annat tecken är detsamma som att säga "jag har svart hår". Med andra ord betyder det inte så mycket. Om du inte visste det så vet du det nu: ditt tecken är i själva verket hela ditt stjärndiagram.

Så om du inte redan har din, gör din astrologiska karta här och upptäcka mycket om dig själv.

2) Du kan inte lära känna någon genom att bara titta på deras karta.

Stjärnkartan visar INTE nödvändigtvis vem en person är, om han eller hon är bra eller dålig eller hur han eller hon faktiskt beter sig. Kartan visar en persons potentiella egenskaper. Hur han eller hon utvecklar denna potential beror på den uppfostran han eller hon har fått och på sin omgivning.

Om du vill veta mer om astrologi och hur man tolkar horoskop, registrera dig här för den grundläggande astrologikursen , som sköttes av Alexey.

Inget tecken är bra eller dåligt

Ett grundläggande misstag i astrologins värld är att säga att man inte tycker om ett visst tecken. När någon till exempel säger att han eller hon inte tycker om Kräftans tecken, är det troligt att personen inte tycker om en Kräftbock, och därifrån bygger han eller hon upp en fördom.

Det viktiga är att förstå att inget astrologiskt kännetecken i sig självt är bättre eller sämre än något annat tecken. Därför finns det inget bra eller dåligt horoskop; det finns horoskop med positiva och negativa egenskaper.

Ingen planet påverkar oss

Det är mycket vanligt att man hör eller läser om "planetarisk påverkan". Denna idé kommer från mycket gamla språkliga konstruktioner, men i själva verket finns det inga "astrologiska energier" som påverkar oss på jorden, utan ett symboliskt förhållande mellan mänskligt liv och planetariska positioner.

5. Det är inte bara människor som har en karta.

En astrologisk karta är gjord utifrån datum, tid och plats för födelsen. Därför kan i teorin allting ha en astrologisk karta. Förutom människor har städer kartor som bygger på deras grundstenar. Företag har kartor. Allt som föds har en astrologisk karta.

6. planeten i astrologin skiljer sig från astronomin.

Astrologin tar hänsyn till tio planeter i sina diagram. Förutom solsystemets åtta stjärnor (Merkurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus och Pluto) kallas även solen och månen för "planeter" inom astrologin, även om de inte anses vara det inom astronomin.

Det faktum att astronomin inte betraktar samma kroppar som astrologin som "planeter" spelar ingen roll, eftersom samma ord har olika betydelse för de två vetenskaperna. Se här betydelsen av varje planet i det astrologiska diagrammet.

7. Tecken är inte samma sak som konstellationer.

Även om de har samma namn är astrologiska tecken inte samma sak som konstellationer. Konstellationer rör sig på himlavalvet och kan byta plats, men tecken är fasta.

8. ditt tecken har inte förändrats och kommer inte att förändras

På grund av denna skillnad mellan tecken och konstellationer, Det finns ingen möjlighet att ändra tecknen. Zodiac är en cirkel som är uppdelad i 12 fasta delar, så även om konstellationerna har bytt plats under årens lopp förändrar det ingenting för astrologin.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.