9 saker om Jupiter i astrologin som du bör veta

Douglas Harris 04-06-2023
Douglas Harris

Jupiter är den största planeten i solsystemet, så den anses vara planeternas kung. Nyligen meddelade astronomer att de upptäckt 12 nya månar runt den, vilket ger totalt 92 naturliga satelliter - det största antalet i solsystemet. För astrologer har jätten också en stor betydelse. Därför berättar vi i den här artikeln 9 saker om Jupiter i astrologin.

Kom ihåg att varje planet (det finns totalt 10 i astrologin) representerar psykiska funktioner och att stjärnorna i varje persons horoskop representerar potentialer och egenskaper hos vår personlighet. Här kan du förstå innebörden av alla planeter i det astrologiska diagrammet. .

9 saker om Jupiter i astrologi

1. Jupiter visar vad som gör dig lyckligast

Det är möjligt att genom planetens placering i ditt stjärndiagram upptäcka inom vilket område i livet du känner dig lyckligast och hur du kan förverkliga dig själv känslomässigt och andligt. Gratis astrologisk karta här och se i vilket astrologiskt hus Jupiter befinner sig. Läs sedan här innebörden av Jupiter i varje hus.

Jupiter styr Skytten och Fiskarna

Varje planet styr ett eller två tecken. I Jupiters fall styr den Skytten och Fiskarna, de två tecken som är mest relaterade till andliga värden. I fallet med Skytten , därav skyltens känsla av att allting är logiskt. Redan i Fisk Jupiter framhäver den inföddes natur att hjälpa andra.

Jupiter är en social planet

Medan månen tar ungefär 2 dagar i varje tecken ( se här månkalendern ), Jupiter stannar ett år i ett tecken, så tillsammans med Saturnus kallas den social planet. De påverkar inte en lång generation (som Pluto, som stannar upp till 32 år i ett tecken), utan en "minigeneration".

Jupiter styr evenemang och resor

Men varje planet styr också ett område i vårt liv. Jupiter är den som talar om stora händelser, resor, rättvisa och livsfilosofi, så när den passerar genom vårt tecken kan dessa teman bli mer framträdande.

Jupiters övergång varar 12 år

Som vi sa stannar Jupiter ungefär ett år i varje tecken, så det tar honom 12 år att resa genom zodiaken. 2023, till exempel, Jupiter börjar i Väduren, vilket avslöjar en djärvare period (läs mer här). I maj går den in i Taurus, där den stannar fram till maj 2024, vilket tyder på en långsam och gradvis förbättring av det ekonomiska scenariot.

Jupiter-cykeln indikerar expansion

Inom astrologin är Jupiter symboliskt sett expansionens planet, så när vi startar en Jupiter-cykel i vårt liv (ett jobb, ett förhållande) är förväntningarna på tillväxt, tur, expansion och framsteg.

7 Farorna med Jupiters transit

I negativa transiter kan Jupiter tyda på överskott, överdrifter och slöseri. Vi litar så mycket på tur att vi gör fel på måttet, så måttlighet är alltid välkommet i Jupiter-transiter. Håll ett öga på ditt personliga horoskop här för att se några tips om de transiter som är aktiva i ditt födelsehoroskop.

8. Jupiter går retrograd varje år

Jupiter Retrograd Den inträffar ungefär en gång var 12:e månad och varar tre till fyra månader. Under retrograderingen kan vi förvänta oss förvirring eller revideringar i det område som planeten styr (som vi pratade om i punkt 4), till exempel resor och stora händelser. Här är när Jupiter och de andra planeterna går retrograd år 2023 .

Jupiters återkomst inleder en tillväxtcykel

Jupiters återkomst sker när planeten efter 12 år återvänder till den position den hade när du föddes. Eftersom Jupiter representerar vårt sätt att expandera och vara lycklig är Jupiters återkomst en ny tillväxtcykel som börjar i samma ögonblick som den återvänder till samma grad och minut i det tecken den befinner sig i i vårt födelsehoroskop. Om du vill veta mer om Jupiters återkomst kan du klicka här. .

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.