Allt om tecknet Libra

Douglas Harris 04-06-2023
Douglas Harris

Vågens tecken bär med sig idén om balans, mått och neutralisering av motsatta krafter. Vänlighet och försoning är det här tecknets gåvor, och därför strävar det hårt efter att bevara freden.

Enligt astrolog Alexey Dodsworth har själviskhet och egocentrism ingen plats i Vågen: "Vågens väsen är att man uppfattar den andra personens existens och kraften i möten", förklarar han.

Å andra sidan kan tvivel och obeslutsamhet vara ett ständigt problem, för när man står inför behovet att välja slits Vågen mellan för- och nackdelar. Tecknet kan se båda sidorna av myntet så intensivt att det ofta är svårt att göra ett val.

Att minska obeslutsamhet som en av Vågens viktigaste egenskaper är dock en myt, vilket astrolog Marcia Fervienza förklarar. Det kan vara så att människor känner att Vågen föredrar att någon annan fattar besluten.

"Men har du någonsin funderat på om valet inte faktiskt slutade med att vara exakt det som den librianiska personen ville göra från början?" frågar Marcia.

Den här artikeln är som en introduktion till tecknet Libra så att du främst kan lära dig om betydelser, tecknets början och slutdatum, om Libra-stenarna, symbolen, personligheten och kärleken.

Vad är datumet för tecknet Libra?

 • År 2023 börjar säsongen för Vågen den 22 september klockan 03:49.
 • Som du har sett ändras datumet för början av Vågen varje år, så det är viktigt att kontrollera här i den kostnadsfria astrologiska kartan över Personare hur tecknet framträder i ditt liv.

Vad betyder symbolen Libra?

Symbolen för tecknet Libra är en våg, och denna bild avslöjar tecknets viktigaste egenskap, nämligen det ständiga sökandet efter harmoni, balans och förening.

Libra är dessutom den enda som har ett livlöst föremål som symbol.

Enligt astrolog Marcia Fervienza visar bilden av vågen teckenets viktigaste egenskap: det ständiga sökandet efter harmoni, balans och förening, där man alltid jämför och väger saker och människor på vågen.

Om du är nyfiken på att veta mer om ursprunget till teckensymbolerna kan du läsa mer här.

Vågen tecken sten

Vanlighet, mildhet och idealisering är vanligtvis kännetecken för personligheten i Vågen, så enligt kristallspecialisten Simone Kobayashi är det här tipsen för Vågen-stenar:

 • Amazonit: hjälper till att bättre hantera all yttre påverkan och balanserar sinnets elektriska frekvens med hjärtats magnetiska frekvens.
 • Onyx : renar det energetiska fältet, eftersom den också arbetar med de negativa energierna hos dem som bär den, överför allvar, ödmjukhet och självförtroende.

Vågens kännetecken

Följande egenskaper är en del av Vågen-profilen:

 • Venus är den styrande planeten i Vågen.
 • Tecknet Libra tillhör elementet luft.
 • Vågen har kardinalrytm och positiv polaritet.
 • I kroppen styr Vågen midjan, men också njurarna.

Venus härskare leder till att tecknet Vågen är mycket känsligt för skönhet och bilder som helhet, som Alexey förklarar. Estetisk känslighet är utan tvekan en bra sak, men det kan leda till att typen intar orealistiska ställningar inför världen, överdrivet idealistiska när det gäller relationer.

Libra Detta är ett tecken som handlar om mellanmänskliga relationer, förklarar astrolog Naiara Tomayno. Men i detta avseende måste du vara försiktig så att partnerskapet inte blir ett medberoende.

Enligt astrolog Vanessa Tuleski är Libra ett tecken med mycket känslighet och en tendens att bli besviken. Och besvikelser kan till exempel leda till hälsoproblem.

Libra rekommenderas att ägna särskild uppmärksamhet åt njurarna, så det är mycket viktigt att dricka vatten. Librians tenderar att lättare utveckla njursten när relationerna inte är i jämvikt.

Personlighet hos tecknet Libra

Av de viktigaste personlighetsdrag hos Libra Sign är sökandet efter balans. Inget våld eller grymhet passar Vågen. Människor i detta tecken tenderar också att:

 • hålla alla aspekter av ditt liv i perfekt harmoni och balans.
 • gör det omöjliga och det möjliga för fred, och när de inser att de inte lyckas pendlar de mellan vänlighet och oförskämdhet.
 • De försöker alltid förstå den andra personens synvinkel. De är alltid efterfrågade för sina vänskapsrelationer och älskar ett bra samtal.
 • De utstrålar charm och elegans.
 • Å andra sidan kan de vara ytliga, lättsamma och för blygsamma.
 • Dessutom hatar de barnslighet, orättvisa och respektlöshet.

Venus är den styrande planeten och ger Libra en naturlig uppskattning för allt som kan anses vackert.

I de fall då tecknets personlighet inte har utvecklats på ett moget sätt kan detta synsätt på skönhet dock visa sig i form av överdriven fåfänga.

Vilket tecken passar ihop med Libra?

Vågen kan vara det bästa man kan ha vid sin sida. Men de kräver också mognad av den som vill matcha detta tecken. Säg ja Vågen och lyckan kommer att vara med dig. Förbindelsen med din partner kan betraktas som mystisk.

Om du vill gå med Vågen måste du först och främst veta att tecknet är känt för att vara en hängiven älskare och även lite tolerant mot misstag. Dessutom söker de alltid efter en relation där det finns ömsesidighet och respekt.

Det är dock mycket vanligt att det finns personer med våg som ständigt känner frustration i sina relationer. Detta beror på att överdriven idealism kan hindra personen från att förstå de positiva aspekter som finns i verkligheten.

Det är med tiden och med mognad som Libra lär sig att idealet till och med kan vara något önskvärt, men att den inte bör låta sig förslavas av det.

Men man måste vara försiktig med att använda Solen i Vågen för att definiera personen helt och hållet. När allt kommer omkring måste man förstå hur de andra planeterna och aspekterna i horoskopet påverkar personligheten hos en person med Vågen.

Du kan till och med se om Libra passar ihop med ett visst tecken. Det verkar dock ganska ytligt. Inom astrologin finns det en Sinastria Amorosa (du kan se den här ), en analys av två kartor för att se hur väl de passar ihop, vilka utmaningar och möjligheter de har och hur de uttrycker sina känslor.

Det finns alltså inget sätt att säga vilket tecken som passar till Vågen eftersom varje person har sitt eget komplexa horoskop, så det här horoskopet skiljer sig från alla andra personer som har solen i samma tecken.

Ascendenten i Libra

Vem är född med den Ascendenten i Libra Du gillar vanligtvis att relatera på ett balanserat och harmoniskt sätt. Vid ett första intryck kan du till exempel verka obeslutsam.

Även personer med Ascendenten i Vågen:

 • De har lätt att få vänner och föra människor samman.
 • gillar att samarbeta.
 • har en stark känsla för rättvisa.
 • måste alltid väga alla sidor av en situation.

Om du är Vågen och har Ascendenten i ett annat tecken kan du känna till innebörden:

 • Libra med Vädur Ascendant: han brukar visa att han inte gillar att slösa tid.
 • Libra med Taurus Ascendant: Det kan ta längre tid att reagera på saker som du upplever.
 • Libra med Gemini Ascendant: tenderar att vara en mycket aktiv person.
 • Libra med Cancer Ascendant: alltid försiktig med vad han säger för att inte skada andra människor.
 • Libra med Libra Ascendant i Lejonet: han tenderar att lyfta upp dem som är i hans närvaro.
 • Libra med Virgo Ascendant: han är vanligtvis ödmjuk och har en fridfull blick.
 • Libra med Libra Ascendant: tenderar att alltid väga alla sidor av en situation.
 • Libra med Ascendant i Skorpionen: Folk tror att de kan räkna med dig i både goda och dåliga tider - särskilt i dåliga tider.
 • Vågen med Skytten: Du kan älska frågor med stor social betydelse.
 • Libra med Ascendenten i Stenbocken: Du tenderar att tro att de goda sakerna i livet tar tid att bli verklighet.
 • Libra med Aquarius Ascendant: Människor känner att de kan räkna med dig.
 • Vågen med Fiskarnas Ascendant: Du kan vara en person som lyssnar på vad andra människor vill säga eller berätta för dig.

Planeter i Vågen

Planeter i Vågen ger psykologiska betydelser kopplade till personlighetstecknet. Förstå lite mer om hur det är att ha planeter i Vågen i horoskopet och vad det kan indikera:

 • Solen i Vågen : tyder på att du har en naturlig talang för relationer med andra människor och för att lösa konflikter. Mer om solen i ditt födelsehoroskop här.
 • Månen i Libra Månen i ditt stjärndiagram: Du tenderar att söka harmoni och lugn i alla dina relationer och brukar tänka mycket innan du agerar. Läs mer om Månen i ditt stjärndiagram här.
 • Kvicksilver i Libra : du kan kommunicera på ett diplomatiskt sätt och kan också lätt övertalas av din charm. Läs mer om Merkurius i ditt stjärndiagram här.
 • Venus i Libra: Han brukar vinna människor med sin charm, glädje och uppmärksamhet. Läs mer här om Venus i horoskopet.
 • Mars i Libra : Detta innebär vanligtvis att du har en instinkt för rättvisa som är inriktad på balans. Men obeslutsamhet kan vara ett stort hinder för dina prestationer.
 • Jupiter i Libra : positionering tyder på att många möjligheter till tillväxt kan komma från relationer. Läs mer om Jupiter i födelsehoroskopet här.
 • Saturnus i Libra : På grund av din djupa önskan att behaga andra människor kan du dessutom hamna i obehagliga situationer. Mer om Saturnus i stjärndiagrammet här.
 • Uranus i Libra : Senast planeten befann sig i Vågen var mellan 1968 och 1974.
 • Neptunus i Libra: Du tenderar att ge dig själv djupt åt relationer och kan också vara en känslig person. Läs här om Neptunus hus i ditt stjärndiagram.
 • Pluto i Libra : tyder på att du är mycket intensiv i kärlek och attraheras av relationer som orsakar förändringar. Läs mer här om Pluto i ditt födelsehoroskop.

Alla har Vågen i sitt födelsehoroskop

Vågen finns i allas liv. Allt du behöver göra är att titta på mandalan i ditt födelsehoroskop (som i bilden bredvid) och leta efter symbolen för tecknet Vågen.

Även om det verkar som om tecknet ligger mellan hus 10 och 11, är det egentligen viktigt vilket hus som börjar från Vågen. Lägg märke till att det är hus 11 som, i det här exemplet, börjar från Vågen.

I det här fallet säger man att Vågen står på toppen av det 11:e huset. Med den här informationen kan du förstå djupare ditt förhållande till personligheten och närvaron av Vågens tecken i ditt liv. Detta beror på att de astrologiska husens betydelser representerar olika delar av varje människas liv.

Kort sagt, för att ta reda på var du har varje tecken i ditt stjärndiagram kan du kolla in dessa guider:

 • Väduren i födelsehoroskopet
 • Taurus i födelsehoroskopet
 • Gemini i stjärndiagrammet
 • Kräftan i ditt stjärndiagram
 • Lejonet i ditt horoskop
 • Jungfrun i födelsehoroskopet
 • Vågen i ditt stjärndiagram
 • Skorpionen i födelsehoroskopet
 • Skytten i stjärndiagrammet
 • Stenbocken i stjärntecknen
 • Vattumannen i stjärndiagrammet
 • Fiskarna i födelsehoroskopet

Mycket mer om Libra

Nu när du har gjort den här inledande fördjupningen om Vågen kan du titta på tips för att få ut det bästa av tecknet i ditt liv.

 • Blomessenser för varje tecken: Plumbago för att hantera obeslutsamhet, eftersom det verkar på självförtroendet att agera.
 • Eteriska oljor för varje tecken: Kanel anges av terapeuten Solange Lima som Vågens eteriska olja för att hantera eventuella tvångstankar mot sötsaker.
 • Vågens mörka sida kan förlora sin mildhet och bli arg när den är pressad, och den är vanligtvis för impulsiv när den blir kär, förklarar astrolog Ana Andreiolo.
 • Meditation för Vågen: Terapeuten Raquel Ribeiro har spelat in en speciell meditation för personer i Vågen, som kan göras i 21 dagar så att du kan aktivera din personliga kraft.

Lär dig mer om Libra genom att förstå:

 • Vad Libra gillar i sex
 • Hur är en libysk far
 • Våghalsmamman
 • Barn till varje tecken
 • Kuss av varje skylt
 • Lögnerna om Libra och andra tecken
 • Hur du vinner över varje tecken

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.