Att avslöja betydelsen av chakrana

Douglas Harris 12-08-2023
Douglas Harris

Innebörden av Chakras är på sanskrit språket " ljushjul ". Chakraner är energicentra som representerar de olika aspekterna av människans subtila natur - fysiska, emotionella, mentala och energetiska kroppar.

de sju viktigaste chakrana är belägna längs med ryggrad Enligt hinduisk tradition följer de regnbågens färger.

Chakras : betydelse

Kranskärls-chakra

Färg: lila och guld

Mest använda stenar: Vit kvarts, ametist, diamant, fluorit

Representerar Vår förbindelse med det höga, den överlägsna energin, universum

Funktion är att utvecklas, stiga upp och förbättra sig som människa.

Vi förstår den Kranskärls-chakra i obalans när vi uppvisar brist på inspiration, förvirring, sorg relaterad till brist på hopp, alienation eller tveksamhet att tjäna det gemensamma bästa.

Frontala chakrat

Färg: indigoblå

Mest använda stenar: Sodalit, azurit, lapis lazuli, cyanit

Funktion : Eftersom den representerar sinnet och intuitionen har den en dubbel funktion, vilket gör den till en av de svåraste att hålla i balans, eftersom ett överskott av den ena egenskapen leder till en brist på den andra.

När den är i obalans kan den utlösa bristande koncentration, rädsla, cynism, spänning, mardrömmar och överdriven eller bristande sömn. Det är också återkommande att ha en anhopning av tankar.

Halschakra

Färg: ljusblått

Mest använda stenar : akvamarin, blå kvarts, turkos, larimar

Funktion: Den viktigaste funktionen för detta chakra är att uttrycka sig själv, därför är självuttryck och kommunikation nyckelord. Det hjälper oss att relatera och externalisera vad vi känner och tänker.

Vi insåg att Halschakra är ur balans när vi har problem med kommunikationen - vanligtvis bristen på kommunikation - och när vi använder kunskap på ett oklokt sätt och saknar urskiljningsförmåga.

I det här fallet kan personen prata för mycket eller säga nonsens för att han eller hon vill dölja vad han eller hon känner. I en annan extrem situation kan han eller hon ha en tendens att prata lite och "svälja paddor".

Hjärtchakra

Färg: grönt och rosa

Mest använda stenar : Rosenkvarts, grön kvarts, vattenmelon turmalin, smaragd

Funktion Detta chakra är centrum för kärlek och visdom i känslomässiga relationer.

Den skapar stabilitet och självförtroende, samt arbetar med undertryckta manifestationer och känslomässiga sår.

När den Hjärtchakra är i obalans kan det leda till kärleksförtryck, känslomässig instabilitet, känslor av förtryck och/eller tyngd i bröstet.

Solar Plexus Chakra

Färg : gul

Mest använda stenar : Gul Citrini, Kristall med svavel, Topazio Imperia, Gul Calcit

Funktion: Det är där ens ego "bor", det representerar individens styrka. Dess primära funktioner är makt och vilja. Det visar också hur vår matsmältning (av situationer), vårt humör och vår kontroll är.

När den Solar Plexus När den har för mycket energi kan den ge upphov till egoism, egocentrism, ilska, rädsla, hat och svårigheter att assimilera/smälta, och när den har för lite energi blir personen apatisk, utan viljestyrka och missnöjd.

Sacral Chakra

Färg: apelsin

Mest använda stenar : Jaspis, brandagat, granat, korall

Funktion Sacralchakratets huvudfunktioner är sexualitet, vitalitet och kreativitet.

Den motsvarar vår självkänsla, sexuella energi och uttrycket av oss själva genom sexualitet och/eller kreativitet.

Det är i det energetiska centrumet för fysiskt välbefinnande, njutning och tillfredsställelse som sorg, skuldkänslor och rädsla (synd) uppfattas.

När detta chakra är i obalans kan det leda till sexuella svårigheter, planlöshet, känslor av impotens, förvirring, svartsjuka, avundsjuka eller önskan att äga.

Det påverkar direkt vår vilja och vilja att leva, nå nya höjder, möta utmaningar och leva i nuet.

Grundläggande chakra

Färg: röd

Mest använda stenar: Svart turmalin, rökig kvarts, onyx, hematit

Funktion : överlevnad, som omfattar den egna säkerheten och de grundläggande fysiska behoven, som att äta, dricka och sova, samt sex och skydd.

När den Grundläggande chakra är i obalans kan det skapa osäkerhet, brist på "mod", mer våldsamma attityder, girighet eller raseri.

Personen är fortfarande alltför intresserad av sin egen överlevnad, spänning, "leva för att ha".

Ta reda på vilken chakra som är ur balans

Känn till innebörden av chakras kan vara fördelaktigt, eftersom det bidrar till att hitta en balans och utmanar människor till självförbättring.

För att detta ska kunna ske måste vi undersöka vilket chakra som är i obalans, det vill säga med överskott eller brist på energi .

Från det ögonblick vi ser det negativa och krisen som en del av en process, startar vi en rörelse av självförbättring, vilket är en impuls för rörelse, tillväxt, lärande och utveckling.

Det bästa sättet att veta hur våra chakraner är är genom självkännedom. Men eftersom det ibland är svårt att analysera sig själv har vi några verktyg som hjälper oss att upptäcka dessa obalanser.

A tolkning av energi med hjälp av ett frågeformulär eller genom att Mätning av chakrana med en pendel kan göras av en bra holistisk terapeut som kartlägger vad som är ur balans.

Det är viktigt att förstå att "motsatser" som energiöverskott och energibrist kompletterar varandra. .

Det innebär att de fungerar som fyrar som visar var vi inte är sanna mot oss själva och i vilka avseenden vi kan förbättra oss.

För att balansera och aktivera varje chakra är det möjligt att använda terapeutiska verktyg som meditation, visualisering, stenar och kristaller. .

Att känna till innebörden av Chakras Se nedan en stegvis meditation och visualisering och öppna dörrarna till en ny värld: ditt inre jag.

Meditation med Chakrastenen

  1. Gör meditationen i 10-20 minuter. Placera stenen på det obalanserade chakrat eller mellan händerna.
  2. Sätt dig i en bekväm ställning, slappna av i kroppen och andas långsamt och djupt.
  3. Titta på stenen i detalj under en tid, tills du kan blunda och "se" den i alla dess detaljer.
  4. Fortsätt att andas djupt och låt tankarna flöda utan att vilja radera eller stoppa dem.
  5. När du har nått en rimlig nivå av avslappning kan du "se" stenen i tanken.
  6. Om du räknar från 1 till 7 kommer det att växa i din visualisering tills det blir lika stort som ett berg.
  7. När stenen har uppnått den storleken kan du se dig själv gå på stenens yta och utforska den. Gå runt på utsidan och om du hittar en stig, utforska även insidan.
  8. När du är nöjd med dina utforskningar återvänder du till platsen där du började och räknar igen från 1 till 7. Men den här gången visualiserar du att stenen krymper till normal storlek.
  9. Andas djupt några gånger och rör dig försiktigt för att återgå till ett normalt tillstånd av vakenhet. Öppna ögonen.
  10. Skriv ner allt du såg, hörde och kände under visualiseringen. Denna mentalisering kan göras en eller två gånger i veckan.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.