Att drömma om avföring: vad betyder det?

Douglas Harris 01-06-2023
Douglas Harris

Avföring tjänar vanligtvis till att lindra oss. Det är ett biologiskt behov som vi vill bli av med snabbt. Att drömma om avföring kan därför symboliskt sett signalera behovet av att behandla något som vi förkastar och vill eliminera från våra liv.

Läs mer information för att bättre förstå vad drömmen betyder.

Att drömma om avföring: är det bra eller dåligt?

Fekalier är överskott av matavfall som blir en urskillningslös massa av beståndsdelar som elimineras av kroppens naturliga behov.

Under matsmältningen bearbetas och absorberas de näringsämnen som kroppen behöver och det som inte används av kroppen blir utsöndring.

I vår kultur är de starkt förknippade med smuts, orenhet, något som är värt avsky och förakt, och definitivt något som ingen vill ha någon större kontakt med.

Även om det är en av de mest naturliga och nödvändiga handlingarna för att kroppen och känslorna ska fungera ordentligt, är vi vana vid detta biologiska behov och försöker snabbt göra oss av med det som inte tillhör oss.

Det är inte konstigt att när vi säger att någon stinker, menar vi att den är lynnig, irriterad och nervös. Och en kropp full av avföring kan inte arbeta effektivt, vilket också förändrar sinnet och känslorna.

Det är därför som avföring symboliskt sett handlar om det vi förkastar i oss själva och vill eliminera från vår personlighet.

Om du drömmer om någon form av avföring kan det ha en koppling till en del av dig som är avvisad eller till och med behöver elimineras.

Hur man förstår innebörden av att drömma om avföring

Att drömma om mänsklig avföring eller hundavföring är knappast en reproduktion av något verkligt i vårt liv, men det kan vara en förstärkning av något du upplever.

Därför kan vissa frågor hjälpa till i denna process att förstå drömmarnas symbolik, underlätta självreflektion och stimulera personen att göra associationer till det han eller hon lever i vardagen eller till situationer som han eller hon redan har upplevt.

Och framför allt för att få tolkningen att bli verklighet och kunna vidta åtgärder.

Steg ett: frågor att ställa till dig själv om drömmen

  • På vilket sätt interagerar drömmaren med symbolen?
  • Vilka känslor upplever du i detta samspel?
  • Vad representerar avföringen för drömmaren?

Steg två: Vad händer i ditt verkliga liv?

  • Hur hanterar jag det jag inte gillar hos mig själv?
  • Kommer jag i kontakt med det orena i mig eller förkastar jag denna del av min personlighet?
  • Tar jag hand om mina behov när de uppstår eller skjuter jag upp de beslut som ger mig lättnad?

Vad betyder det att drömma om avföring?

Betydelsen av att drömma om avföring beror på sammanhanget och vad som händer i drömmen. Nedan följer några av de viktigaste förklaringarna.

Att drömma om en toalett full av avföring

Att drömma om ett badrum som är smutsigt av avföring eller att avföringen i toaletten svämmar över kan tyda på att drömmaren inte längre kan fly från den del av sig själv som han förkastar, även om han försöker. Den fula och smutsiga sidan måste ses och förvandlas.

Att drömma att du rör vid avföring

Att drömma att man rör om i avföring får oss att tro att det finns en inre beredskap hos drömmaren att komma i kontakt med denna mörkare sida. Det finns ett psykiskt utrymme för att ta itu med sina egna inkonsekvenser och brister i egot.

Att drömma att du gör kokosnötter

Att bajsa i en dröm kan tyda på behovet av att vara spontan och att göra det mörka innehållet mer synligt och medvetet.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.