Att ge och ta emot vård stärker familjeförhållandena

Douglas Harris 31-05-2023
Douglas Harris

Innehållsförteckning

Vi föds i vår mammas knä. Detta moderliga knä som tar emot, ger näring och ger oss utrymme att utvecklas till människor. Från början bärs vi i detta knä som efter födseln blir en balsam där vi lägger oss och får näring fysiskt och känslomässigt. Ett knä som kan fortsätta att tas emot under hela livet, som kommer från detta första band, som är så viktigt förstrukturering av tillvaron.

När vi växer upp kan vi se på våra föräldrar med större mognad och konstatera att de ibland också behöver knäppning, omsorg och uppmärksamhet.

Livet är som bekant en berg- och dalbana, full av upp- och nedgångar. Vi ställs ofta inför svåra situationer och inser att vi måste stödja dem som alltid stöder oss.

I vissa stunder är ett barns knä lika välkommet som en mammas knä var för henne under hela hennes liv. Den kvinna som i vår barndom verkade oförstörbar och stark har också sina svagheter, svårigheter, ångest och behov. Hon kan också ha stunder då hon inte klarar av allt och faller sönder på grund av det, eftersom hon också går igenom stormar, orkaner och jordbävningar.känslomässig.

När vi kan se på vår mamma med en mer mogen, vuxen till vuxen blick, kan vi ofta dekonstruera den bild av hjältinnan som vi hade som barn. Då inser vi att hon ibland också behöver ett knä, en kram eller helt enkelt någon som säger till henne: "Lugna dig, det kommer att ordna sig".

Vi som söner spelar en viktig roll för att stödja vår mor, eftersom sonens knä och stöd är lugnande och återställande och ger den styrka som saknades för att resa sig upp och gå vidare. Det är dock viktigt att vi i det här ögonblicket vet hur vi ska behålla vår roll som söner. I svåra stunder tenderar vi att känna vår mors smärta och/eller vi sätter oss själva i rollen som mor/far.Det är grundläggande att vi kan ge ett knä, men ett sonens knä som håller oss på vår plats. Det är också värt att vara försiktig med symbiosen, så att ni inte får känna smärtor som inte är era.

Symbiosen i början av barnets liv är viktig för att barnet ska få tillräckligt bra vård. Det skulle vara som om mor och barn blev ett, i en relation där modern genom detta starka band kan uppfatta vad barnet behöver och vad det känner, för att tillgodose dess behov. Ibland förlängs eller återkommer denna symbios dock under hela livet, på otaliga sätt.uppförande.

Det är viktigt att förstå att detta symbiotiska förhållande kan leda till att du upplever känslor som inte är dina, utan din mammas. Förstå i dessa stunder att ett visst lidande är hennes, inte ditt, att historien är hennes, inte din. Ta hand om henne så gott du kan, men ta inte över hennes smärta, för det räcker redan med vår, tycker du inte? Det är svårt att hjälpa den andra som lider av smärtan.Naturligtvis kommer detta att mobilisera dig känslomässigt, eftersom det som påverkar dina föräldrar naturligtvis också mobiliserar dig. Men håll dig inom dina egna känslor och ta emot och uppmärksamma din mammas känslor, utan att tillägna dig dem och identifiera dig med dem. Inse vilka känslor som är dina och vilka som är hennes och vilka du har lagt till. Och genom att förstå dina egna känslor och smärtor är det viktigt attAnta att du också lider, att du också är arg, eller någon annan upptäckt känsla som är din.

Att ge din mamma ett knä betyder inte att du måste bli en fästning och släppa det du känner.

Utan att ta hennes smärta, utan att ta din, kan du ge henne ett barns knä, ett uppriktigt knä av kärlek och tillgivenhet där ni båda vet var ni står, men kan hjälpa varandra.

På så sätt kan du hjälpa henne mycket mer och ge henne styrka och fasthet att möta vad som än kommer i hennes väg. Och tillsammans med detta, mycket kärlek. Må vi se på våra mödrar - utan identifikationer och symbioser - och välkomna dem i deras smärta, svårigheter och trötthet. Och med kärlek hjälpa dem att omvandla allt detta till fred.

Mammas ord

Den holistiska terapeuten Regina Restelli, mamma till artikelförfattaren Luisa Restelli, talar om ämnet ur en moderlig synvinkel.

Det här ämnet är mycket intressant, eftersom barn bara kan få ett knä om de lär sig "vad det är". Den idé som vissa människor odlar fram till idag är att bara spädbarn och barn - som ännu inte är mogna nog att lösa sina problem - behöver ett knä. Men sanningen är att vi alla vill ha och behöver ett knä alltid, eftersom vi är mycket kärleksbehövande i allmänhet.

Mina föräldrars generation fick till största delen en uppfostran efter kriget, där människor för det mesta var stränga och erbjöd mycket lite fysisk beröring. Detta slutade med att skapa en stor distans mellan föräldrar och barn, för det var inte lätt att bli ompysslad, förutom i sällsynta undantag. Sparsamhet och stelhet dominerade i relationerna. Denna förvrängda uppfattning om beteendeVåldet ledde till att många inte visste hur det var att ha ett knä att gråta i eller bara få kärlek.

På 60-talet bröt hippierörelsen med detta och gick mycket längre och predikade fysisk kontakt och slogan "peace and love", ett språk som rådde i samhället och som gick mot sexuell frihet och vände beteendena åt andra hållet. I dag har vi redan genomgått många sociala revolutioner och vi lever, enligt min mening, i en förändring just nu. Virtuella relationer finns detför att visa oss det.

Och bland den information som är relevant för detta ämne finns studier - som den som publicerades i januari i år i "The Journal of Neuroscience" - som bland annat talar om betydelsen av oxytocin i affektiva relationer. Oxytocin anses vara "kärlekshormonet" och ger upphov till en rad fysiska och psykiska hälsofördelar i kärlekssituationer. I forskningen anges att för att produktionen av oxytocin ska kunna ske krävs följandeEn beröring från hud till hud eller en kram på minst 20 sekunder är en stor utlösare av detta ämne som produceras i hypotalamus. Föreställ dig då hur mycket av detta hormon vi producerar vid en god kärleksfull smekning? Denna handling att ömt ge ett knytnävsslag har en terapeutisk effekt på kropp och sinne hos alla levande varelser, så vi bör dra nytta av denna information för attfrämja mer glädje hos andra och hos oss själva.

Som mamma vet jag hur svårt det ibland är att urskilja när det är dags för ett knä, när vi utbildar. När barnen är små kan knäet komma väldigt ofta, utan rädsla för att göra ett misstag. Men i tonåren blir det mer komplicerat, eftersom denna tillgivenhet kan avvisas eller bli ett negativt inslag i en konfliktsituation. Jag är ingen expert i ämnet, men jag är...Och jag tror, utifrån min egen erfarenhet, att det viktigaste är att alltid se till att knäet och stödet finns där. Även om barnen gör felaktiga val. Vi bör överföra vårt missnöje till avkomman, som en möjlighet att lida med deras val, och på så sätt utveckla en relation av respekt. Göra klart att om de behöver hjälp kommer vi att finnas där med vår värme.Det beror naturligtvis på varje situation, men i allmänhet lyckas vi lära dem moraliska och kärleksfulla värderingar och förbereda dem, våra barn, för ett bättre liv.

Om man ser det från en annan synvinkel kommer vi - mammor - när vi blir äldre också att behöva ömhet, uppmärksamhet och tålamod. Precis som vi hade med dem. Och i det här fallet kommer det att bli mycket likartat, eftersom vi tenderar att återuppleva det vi har lärt oss. Har du tänkt på det? Barn upprepar alltid de exempel de har fått, det är trots allt vad de har lärt sig. Du, som en mamma som en gång var en dotter, har agerat så här.Ingen kan ha en attityd som han eller hon aldrig har upplevt eller observerat tidigare. Det låter väldigt själviskt, men det är så det fungerar. Vi måste göra för att kunna ta emot.

Låt oss komma överens om att det är underbart att ha en mamma i sitt knä! Otroligt bra för söner och mammor. Känslan av att hålla i sin famn den varelse som fötts av dig, oavsett hur gammal eller stor den är, är en så djup kärlek att jag inte har några ord för att beskriva den. Produktionen av "kärlekshormonet" är så stark att den gynnar er båda. Och att ha ett barn i sitt knä är att skörda vad man har sått, en tröst.fredsmäklare, eftersom kopplingen mellan dessa två personer genererar mycket oxytocin-kärlek och utan tvekan mer glädje.

Jag säger ofta att vi väljer vad vi vill leva. Så låt oss gå och ta emot fler kragar och kärlek, för att bli lyckligare tillsammans? Kärleken mellan mor och barn är den första relationen där allting börjar i våra liv. Ta emot och ge många kragar. Känn denna glädje!

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.