Betydelsen av månen i Vattumannen: känslor, sexualitet och moderskap

Douglas Harris 27-05-2023
Douglas Harris

Månen i stjärndiagrammet styr frågor som känslor, ursprung och familj, moderskap, den feminina sidan och vad som ger näring åt själen. Särskilt månen i Vattumannen representerar vänskap, frihet och öppenhet.

Månen spelar alltså också en viktig roll i den sexuella kartan, både när det gäller kärlek och sex hjälper den till att tolka de känslor som kommer instinktivt.

I den här artikeln kommer vi att prata om månens egenskaper i Vattumannen och hur den utvecklas på olika områden i livet, till exempel känslor, sexualitet och moderskap.

Dra nytta av detta och lär dig mer om månen i födelsehoroskopet och om månen i sexkartan.

Kännetecken för månen i Vattumannen

Månen i Vattumannen är synonymt med en person som älskar sina vänner, känner sig fri och har kontakt med kollektivet. Personer med den här läggningen tenderar att respektera varje människas unikhet och olikhet.

De värdesätter verkligen frihet, och detta gäller både för dem själva och för andra människor och i affektiva relationer, familje-, yrkes- eller vänskapsrelationer.

En annan tendens är att de är helt fascinerade av intelligenta människor. Man kan säga att månen i Vattumannen får näring av kontakten med vänner eller kollektivet, och även av ideal.

Månen i Vattumannen och de astrologiska husen

Alla dessa egenskaper kan dock vara mindre eller mer intensiva. Detta beror på att månen i vattumannens tecken är kopplad till ett astrologiskt hus. Som vi vet betonar varje astrologiskt hus en grupp teman i ditt liv.

En person med månen i första huset är till exempel en person som är inriktad på vad han eller hon känner och som därför kan tolka världen utifrån sitt känsloläge, medan en person med månen i andra huset tenderar att ha en stark känslomässig koppling till människor och till och med föremål.

Det är därför det är så viktigt att se födelsehoroskopet som en helhet och inte bara den isolerade informationen. För att veta i vilket hus din mån i Vattumannen befinner sig kan du göra ditt födelsehoroskop gratis här.

Lär dig mer om de 12 astrologiska husen och betydelsen av varje hus.

Vänskapen med månen i Vattumannen

Människor med månen i Vattumannen tenderar att vara vänner med alla och har väldigt få fiender - det är faktiskt väldigt svårt att hitta några! De har en stor lätthet att hantera sina vänner som om de vore bröder och systrar och uppskattar var och en precis som de är.

På grund av denna anda kan de ha sina känslor riktade mot en kollektiv sak och behöver interaktion med andra människor för att känna sina känslor i balans.

Ta reda på allt om Vattumannens tecken

Månen i Vattumannen och moderskap

En mor med månen i Vattumannen tenderar att vara innovativ, alltid pådrivande av förändringar och nyheter. Hon är vanligtvis intellektuellt intressant och uppmuntrar sina söner och döttrar till frihet.

Människor med månen i Vattumannen blir vanligtvis vänner med sina mödrar och beundrar deras mors förmåga att ligga före sin tid.

Detta är vanligtvis en hälsosam relation, men ibland kan det uppstå friktioner och det är viktigt att arbeta igenom dessa problem för att kunna gå vidare. Lär dig hur Family Constellation kan hjälpa till att övervinna dessa hinder.

Att mata månen i Vattumannen

Månen i stjärndiagrammet påverkas av familjemönster och även av förhållandet till mamman och har ett direkt förhållande till näring.

Vattumannen är ett mycket mentalt tecken, som alltid tänker och oroar sig för allting, så de som har en Vattumannenmåne kan ta med sig sin nervositet till matdags. Resultatet av detta är att man inte äter eller att man överäter på grund av distraktion, till exempel.

Terapeuten Solange Lima ger tips om aromaterapi för att hjälpa till med dessa problem:

 • Lavendel : grundläggande för att skapa balans.
 • Apelsin, mandarin och citron Citrusoljor kan användas tillsammans med lavendel för att fokusera på måltiden, lugna sinnet och göra en närvarande när man äter. Citron kan särskilt hjälpa till med flexibilitet och att ändra vanor.
 • Patchouly : denna olja som bryter mönster hjälper också till att lugna vattumannens sinne och föra in personen i här och nu, vilket ökar disciplinen så att de inte går timmar utan att äta, hoppar över måltider och äter för mycket på kvällen, till exempel.
 • Vetiver : eftersom det är en jordande olja hjälper vetiver, tillsammans med lavendel och de andra oljorna, Aquarian Moon att bli mer närvarande och centrerad.

Lär dig mer om förhållandet mellan månen i det astrologiska horoskopet och mat.

Månen i Vattumannen och sexualitet

Som vi sa i början av texten spelar månen en viktig roll i den sexuella kartan. De som har månen i Vattumannen gillar dynamiska och roliga relationer.

Den person som har den här positionen söker vanligtvis intelligenta partnerskap som är engagerade i sociala frågor. Därför finns det förutom det affektiva förhållandet också en stor vänskap.

Hon har dock problem med dem som inte respekterar hennes utrymme. Svartsjuka och inskränkning av friheten kan vara början på slutet för ett förhållande med en vattenman med vattenmåne.

Ta tillfället i akt att ta reda på mer om din måne på den sexuella kartan.

Sol, måne och ascendent

Solen, månen och ascendenten i ditt födelsehoroskop är kända som astrologins tre stora stjärnor. Tecknen på dessa tre planeter utgör grunden för din personlighet.

 • Sun: Det gör jag, det är min roll.
 • Moon: Jag känner det, det är här jag kommer ifrån.
 • Ascendant: Det är så här jag uttrycker mig, det är så här folk ser mig.

Det är därför som hela stjärnhoroskopet måste beaktas, men om du anger soltecknet, månen och ascendenten ger du goda ledtrådar om vem du är.

Gör ditt gratis astrologiska födelsekort och upptäck dina Big 3

Vad betyder det när månen står i Vattumannen?

Du vet att din stjärnkarta visar hur himlen såg ut exakt vid den tidpunkt då du föddes, eller hur? Detta är oföränderligt. Din stjärnkarta kommer alltid att vara densamma. Men det finns vad vi kallar Dagens himmel, som är den dagliga dispositionen av stjärnorna. Och den här avläsningen talar till din karta, och agerar i ditt dagliga liv.

Här är detta ännu mer relevant eftersom månen byter tecken ungefär varannan dag och eftersom månen styr känslorna kan denna förändring påverka ditt humör och din sinnesstämning.

Och vad kan hända när månen står i Vattumannen?

 • Positiva stämningar: Självständighet, kreativitet, uppfinningsrikedom, öppenhet för nya saker, behov av stimulans.
 • Negativa stämningar: otålighet, oförutsägbarhet, känslokallhet, vilja att bryta upp, benägenhet till problem med högt eller lågt tryck.
 • Den är bra för: att vara med vänner eller i en grupp, att umgås, att lansera nyheter eller förändringar, att delta i evenemang, att bryta rutiner, att öppna upp för överraskningar i sista minuten.
 • Inte bra för: ämnen och personer som kräver tålamod, repetitiva uppgifter eller som kraftigt begränsar friheten, skyldigheter.
 • Affärsområden: som riktar sig till tonåringar, ungdomar eller alternativa målgrupper, evenemang för många människor, affärer eller tjänster för elektroniska prylar och datorprylar, internetförsäljning, nystartade företag, originella och uppfinningsrika företag, föreningar, icke-statliga organisationer, kanaler för elektroniska spel och datortips, sociala projekt för ungdomar.

Förstå dina personliga transiter bättre

Du kan se att tecknet i kombination med månens passage kan göra skillnad för din dag. Det är därför det är viktigt att göra ditt personliga horoskop. Det hjälper dig att förstå dessa kombinationer.

Dessutom är det värt att veta mer om månens faser och i vilket tecken den kommer att befinna sig vid ett visst datum, se 2022 års månkalender.

Nu när du vet allt om Månen i Vattumannen, vad sägs om att använda den här informationen för att reflektera över vad du känner? Är du nöjd med dina känslor eller finns det något som stör dig?

I Personare hittar du flera artiklar som kan vara till hjälp i denna fråga. Räkna med oss!

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.