Betydelser av Begonia Maculata i hemmet

Douglas Harris 01-06-2023
Douglas Harris

Den mest framgångsrika växten för tillfället är begonia maculata, som visar sin skönhet i media, på sociala nätverk och blir älskling för växtälskare och för stilen "urban djungel". Dess blad är mörkgröna och prickiga, vilket påminner om rosa, och vissa arter har en rödaktig bladrygg. Men vet du vad begonia maculata betyder hemma?

Den kommer ursprungligen från sydöstra Brasilien och anses vara en tropisk växt, så den gillar indirekt ljus (halvskugga) och fuktig jord, men inte vattenmättad för att inte ruttna på rötterna.

Betydelsen av Feng Shui-färgad begonia

Växter och Feng Shui är allierade, eftersom tanken är att föra naturen närmare hemmet, särskilt i stadsområden. Allt du behöver göra är att kontrollera vilken art som passar bäst för en viss guá eller ett visst rum i huset. Lär dig allt om växter i Feng Shui i den här superguiden här.

När Begonia Maculata har många blad kan den regera i Guá för framgång (i en röd vas) och Guá för välstånd (i en lila eller gyllene vas) för att locka till sig expansion, rikedom och lycka, särskilt de arter som har rödaktiga blad. Du kan också harmonisera Guá-familjen, som skyddar de flesta växtarter. Ta reda på vad Guá är i Feng Shui här.

Runt huset kan du bjuda in god chi (livsenergi) till huset och fortsätta att sprida god energi i eller nära entrén (inne eller ute - beroende på vädret).

På balkongen och i vardagsrummet är symboliken framgång i uttryck av din bild och social interaktivitet, så Begonia Maculata på dessa platser representerar självförtroende och status.

Och eftersom dess energi är nära kopplad till framgång och vitalitet kan begonia maculata passa bra på hemmakontoret.

Pris på Begonia maculata

På en välkänd marknad i São Paulo kostade krukan R$ 60,00, medan växten i en butik på Instagram kostade R$ 300,00 i samma storlek.

Ännu bättre är att leta efter någon som har en sådan och dela den med dig, för det är väldigt lätt att göra. Den här begonia Maculata på bilden står på bakgården hos min mamma och jag har redan garanterat min fröplanta som kommer att vara med i Prosperity Shah.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.