Betydelser av månen i Jungfrun: känslor, sexualitet och moderskap

Douglas Harris 01-06-2023
Douglas Harris

Månen i födelsehoroskopet styr frågor som ursprung och familj, känslor, moderskap, den feminina sidan och vad som ger näring åt själen. Månen i Jungfrun representerar särskilt kärleken till näring, organisation och praktiska saker.

Månen spelar också en mycket viktig roll i den sexuella kartan. Både när det gäller kärlek och sex hjälper den till att tolka de känslor som kommer instinktivt.

I den här artikeln kommer vi att prata om egenskaperna hos månen i Jungfrun och hur den utvecklas på olika områden i livet, till exempel känslor, sexualitet och moderskap.

Dra nytta av detta och lär dig mer om månen i födelsehoroskopet och om månen i den sexuella kartan.

Kännetecken för månen i Jungfrun

De som har månen i Jungfrun är vanligtvis noggranna, detaljorienterade och intelligenta. De tenderar också att tycka om harmoni, vara analytiska och fokusera på förbättringar.

Hon är vanligtvis en person som ger sig själv näring genom en bra rutin och kost.

Du älskar att ta hand om alla små detaljer, vilket å ena sidan är bra, men du bör vara försiktig så att du inte överdriver. Perfektionism kan vara ett farligt drag.

Månen i Jungfrun och de astrologiska husen

Oavsett vilken egenskap du har kan den dock vara mer eller mindre intensiv, eftersom månen i Jungfruns tecken är kopplad till ett astrologiskt hus - och varje hus betonar en grupp teman i ditt liv.

Till exempel: en person med månen i första huset är en person som är centrerad på sina känslor, så han kan tolka världen utifrån sitt känsloläge, medan en person med månen i andra huset tenderar att ha en stor känslomässig koppling till människor och till och med föremål.

Det är därför det är så viktigt att se födelsehoroskopet som en helhet och aldrig titta på informationen isolerat. För att veta i vilket hus din jungfrumåne befinner sig kan du göra ditt födelsehoroskop gratis här.

Lär dig mer om de 12 astrologiska husen och betydelsen av varje hus.

Rationaliteten hos dem med månen i Jungfrun

Det tecken som din måne står i har en viktig roll när det gäller att visa vad som ger näring åt din själ. De som har månen i Jungfrun kan hantera känslor på ett mycket analytiskt sätt.

De är människor som normalt sett inte gillar att vara helt utlämnade till sina känslor, så de försöker använda sin rationella sida snarare än sin känslomässiga sida i de flesta situationer.

Men var försiktig med självkritik, så att de inte utvecklar ett slags mindervärdeskomplex och alltid förminskar sig själva.

Lär dig allt om tecknet Jungfrun

Månen i Jungfrun och moderskap

Eftersom månen är kopplad till familjefrågor och till den kvinnliga sidan är hon mycket aktiv inom mödravården. En mamma med månen i Jungfrun är vanligtvis praktisk, effektiv och partnerorienterad.

Barn med Jungfru-Måne kan uppfatta sin mamma, oavsett hennes tecken, som en kritisk och störande person, det vill säga en person som alltid påpekar något fel eller någon brist.

Detta kan leda till meningsskiljaktigheter och till och med till trauman som till slut förs vidare in i vuxenlivet. I det här fallet är det viktigt att arbeta med dessa frågor för att kunna gå vidare. Läs mer om hur familjekonstellationen kan hjälpa till att övervinna dessa hinder.

Att mata månen i Jungfrun

Månen i stjärndiagrammet påverkas av familjemönster och även av förhållandet till mamman och har ett direkt förhållande till näring.

Jungfrun har en tendens att inte oroa sig så mycket för smaken, utan att äta snabbt, eftersom personen vanligtvis är upptagen och upptagen. Detta kan göra honom/henne ganska nervös och orolig och så småningom utveckla gastrit.

Terapeuten Solange Lima ger tips om aromaterapi som hjälper till att lösa dessa problem:

 • Orange mandarin, bergamott e lavendel : hjälpa till att hantera nervositet och ångest.
 • Citrongräs : hjälper till att frigöra struphuvudchakrat, frigöra känslor och låta en uttrycka sig utan aggressivitet.
 • Söt apelsin Massera buken under naveln med 30 g neutral kräm med 4 droppar eterisk olja - 2 droppar söt apelsin och 2 droppar patchouly, vilket underlättar denna process.
 • Geranium Om månen Jungfrun behöver stärka sin berömda organisation, planering och fokusering kan du använda pelargonolja eller lägga till den i synergin med de andra oljorna som anges.

Lär dig mer om förhållandet mellan månen i det astrologiska horoskopet och mat.

Månen i Jungfrun och sexualitet

Som vi sa i början av texten spelar månen en viktig roll i den sexuella kartan, och de som har månen i Jungfrun har vanligtvis samma kritiska känsla i sina relationer som på andra områden i livet.

Det är vanligt att vara en blygare person i erövringsprocessen, men det är ett sätt att hålla situationen under kontroll. Dessutom ger han inte upp kvalitet och ansvar, vare sig i långsiktiga eller tillfälliga relationer.

I början kan partnerskapet tycka att kraven är konstiga, men Månen i Jungfrun vet hur man återgäldar det värde som ges till den. Det är värt att söka balans!

Ta tillfället i akt att ta reda på mer om din måne på den sexuella kartan.

Sol, måne och ascendent

Solen, månen och ascendenten i ditt födelsehoroskop är kända som astrologins tre stora stjärnor. Tecknen på dessa tre planeter utgör grunden för din personlighet.

 • Sun: Det gör jag, det är min roll.
 • Moon: Jag känner det, det är här jag kommer ifrån.
 • Ascendant: Det är så jag uttrycker mig, det är så folk ser mig.

Det är därför som hela stjärnhoroskopet måste beaktas, men om du anger soltecknet, månen och ascendenten ger du goda ledtrådar om vem du är.

Gör ditt gratis astrologiska födelsekort och upptäck dina Big 3

Vad betyder det när månen står i Jungfrun?

Du vet att din stjärnkarta visar hur himlen såg ut exakt vid den tidpunkt då du föddes, eller hur? Detta är oföränderligt. Din stjärnkarta kommer alltid att vara densamma. Men det finns vad vi kallar Dagens himmel, som är den dagliga dispositionen av stjärnorna. Och den här avläsningen talar till din karta, och agerar i ditt dagliga liv.

Detta är ännu mer relevant eftersom månen byter tecken ungefär varannan dag, och eftersom månen styr känslorna kan denna förändring påverka ditt humör och din sinnesstämning.

Vad kan hända när månen står i Jungfrun?

 • Positiva stämningar: enkelhet, praktiska egenskaper, urskiljningsförmåga.
 • Negativa stämningar: kritik, överdriven realism, mindre kreativitet.
 • Den är bra för: börja äta dieter, boka läkarbesök, lösa praktiska problem, arbete, allt som har med organisation att göra, detaljerade och noggranna uppgifter.
 • Inte bra för: Det du önskar skulle ha mer glitter eller glamour, att vara ledig, att äta för mycket.
 • Affärsområden: Veterinärvård, djuraffär, diet- eller funktionell näring, tjänster i allmänhet, serviceaffärer och användbara artiklar (t.ex. bildelar), fysioterapi, logopedi, hälsovård, sekreterar- och redovisningstjänster, tjänster för försörjningskanaler, yrkeskurser på gymnasienivå.

Förstå dina personliga transiter bättre

Du kan se att tecknet i kombination med månens passage kan göra skillnad för din dag. Det är därför det är viktigt att göra ditt personliga horoskop. Det hjälper dig att förstå dessa kombinationer.

Dessutom är det värt att veta mer om månens faser och i vilket tecken den kommer att befinna sig vid ett visst datum, se 2022 års månkalender.

Nu när du vet allt om Månen i Jungfrun, vad sägs om att använda denna information för att reflektera över vad du känner? Är du nöjd med dina känslor? Är det något som stör dig på detta område?

I Personare hittar du flera artiklar som kan vara till hjälp i denna fråga. Räkna med oss!

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.