Citat om motståndskraft för barn

Douglas Harris 29-05-2023
Douglas Harris

Motståndskraft är vår styrka att övervinna dagliga utmaningar genom att använda förmågan att reglera våra känslor och betydelser inför allt som händer. Men hur kan vi göra detta med de små, om det även för vuxna är svårt att arbeta med motståndskraft? Med fantasi, berättelser och fraser om motståndskraft för barn.

Motståndskraft är som en bambu som böjer sig när det blåser en kraftig vind, men som inte går sönder, utan återgår till sitt normala läge efter stormen.

Det är en förmåga som vi utvecklar under hela livet, men om man arbetar med den redan från de tidigaste åren kan det vara lättare att väcka denna kraft som vi alla har inom oss. På så sätt kan barn växa upp med kunskap om hur de kan ge ny mening åt händelserna runt omkring dem.

Och om du vill känna till de viktigaste egenskaperna hos ett barn och dess beteende, gör din Barnens karta (gratis provperiod här) .

Hur man arbetar med motståndskraft med barn

Jag föreslår för det första att man använder fantasin, för det andra att man inte lägger onödiga bördor på hindren utan ser dem som stimulans för barnets kognitiva och emotionella utveckling.

För detta kan du använda berättelser om hur man övervinner och inspirerande fraser som fungerar som en uppmaning till en ny handling.

Genom att reagera positivt på livets motgångar får barnen mer självförtroende för sina förmågor. Om du behöver hjälp kan du räkna med mig (boka tid här) och verktygen Brain Gym®, Positive Emotional Education, Reiki och Flower Therapy.

Utveckla fraser om motståndskraft för barn

Eftersom den lekfulla sidan är mycket viktig för att ett litet barn ska kunna behålla informationen, föreslår jag att du ritar serier med resilience fraser för barn.

På så sätt kan du i krissituationer använda dem som ett verktyg för känslomässig självkontroll och självreglering av handlingar inför händelserna. Lär dig hur du gör en meditation för att lugna ner dig här.

Nedan föreslår jag några fraser som du kan använda, men de kan också tjäna som utgångspunkt för att du ska kunna skapa dina egna budskap, antingen med rim, frågor eller motiverande uttryck.

Förslag på fraser om motståndskraft för barn:

 • Vad sägs om att leka och släppa loss din kreativitet?
 • Ett steg i taget, du kan komma långt
 • Hur kan jag agera bättre nästa gång?
 • Intressant utmaning! Hur kan jag slå den?
 • Jag är en fredens väktare! Jag kan möta denna utmaning med lugn och ro.
 • Tålamod är vetenskapen om fred. Jag kan bli vetenskapsman!
 • Jag vet att jag kommer att övervinna, för jag vet att jag är kapabel.
 • Vilken är den bästa lösningen? Det beror på min forskning!
 • Ingen press när jag är lugn i mitt hjärta
 • Återigen godkänna för att frigöra mig själv
 • Jag är flexibel och bestämd som bambu
 • Jag kan släppa ut ånga utan att skada mig själv och då kommer lugnet att infinna sig.
 • Allt har sin plats, allt har sin rätta tid och jag vet att jag kan hantera det.
 • När jag ändrar mitt sätt att se på världen, desto bättre kan den bli.
 • Jag lyssnar noga på mitt hjärta och släpper spänningen i det som stör mig.
 • Jag tror på styrkan inom mig
 • Kom lilla björn, älskling, med dig vill jag vara. Med styrkan i din famn blir jag starkare (särskilt för de allra minsta barnen).

Det finns inget rätt eller fel, det är vad som fungerar för dig.

Förslaget är att fästa dessa serier på väggen i rummet, vid sidan av sängen, bredvid platsen där du studerar, kort sagt, var du än tycker att det är bäst och kan nås vid behov.

När du skapar dina meningar eller uttryck försöker du uttrycka dem på ett positivt sätt och undvika ord som "nej" eller negativa. Hjärnan ignorerar "nej" och fixerar sig vid orden. Genom att välja stimulerande uttryck kan du få bättre resultat.

Guidad meditation är ett kraftfullt verktyg i denna process. Här är en meditation för föräldrar och barn för att bättre hantera känslor.

Vara ett exempel på motståndskraft för barnen

Att vara motståndskraftig är att tro på sin egen potential, att falla ner men att resa sig starkare.

Det är att visa barnet att även om det tycker att det har gjort ett misstag i en viss attityd, kan det börja om på nytt och agera annorlunda i en ny situation. Nya möjligheter kommer att uppstå.

Väck detektiven eller vetenskapsmannen inom barnet och dig själv och sök efter sunda lösningar på livets utmanande händelser. Allt kan bli lättare om man möter det på ett lekfullt sätt.

Lär till exempel ut att det är viktigt att se på situationer som en gång verkade vara en storm och komma ihåg att efter att de har passerat kommer en strålande sol.

Att det beror på hur du möter och agerar i varje situation, och inte på situationen i sig. Det är därifrån som kraften att övervinna utmaningar kommer.

När barn tidigt lär sig att de kan hantera livssituationer på ett mer medvetet och lättare sätt tar de med sig detta in i sitt vuxna liv och blir följaktligen känslomässigt friskare som vuxna.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.