Citat om självkänsla för att främja förändring

Douglas Harris 05-06-2023
Douglas Harris

Tröstande ord kan vara till stor hjälp när vi behöver en liten knuff för att övervinna utmaningar och nå våra mål, eller hur? Det gäller även fraser om självkänsla, som, när de används väl, är bra ankare för personlig utveckling.

I dag, med de sociala nätverkens stora exponering, har vi ofta en impuls att dela vackra citat för att förmedla bilden av att vi mår bra, även om detta inte är sant. I svåra tider är det knappast en effektiv lösning att lägga ut vackra fraser. Att veta hur man tillämpar dem i vardagen är det som ger positiva resultat.

Lär dig därför hur du kan utnyttja budskap om självkänsla för att söka självkännedom och verklig förbättring.

Självobservation för att dra nytta av budskapet om självkänsla.

I vissa fall kan sökandet efter ett budskap om självkänsla vara ett sätt att undvika att titta på sina egna känslor. Genom att dela dessa budskap bygger vi ibland upp en självbild som skiljer sig från verkligheten, eller ger näring åt idén att frid kan komma från något externt. Detta skadar både självförtroendet och själva självkänslan.

Därför är det viktigt att vara ärlig mot sig själv och titta på den verkliga orsaken till att man söker efter självkänslafraser. Samtidigt måste man hålla ett öppet sinne och undvika att tro att affirmationer är begränsade i sin räckvidd.

Vill vi ha ett tillfälligt "botemedel" eller finns det en avsikt att internalisera budskapet och göra det till en sanning i våra liv?

Om du känner att det stärker ditt engagemang för att förbättra din självkänsla att dela med dig av positiva budskap, varsågod! Detsamma gäller om du känner att orden verkligen kan hjälpa andra. I vilket fall som helst kan du också prova att använda fraserna på ett introspektivt sätt, med fokus på självkännedom. Då kanske du blir överraskad av övningen och inser attolika lärdomar.

Hur ökar man självkänslan med motiverande fraser?

Att läsa fraser om självkänsla bara en gång kan hjälpa tillfälligt, men du kan gå längre om du verkligen vill åstadkomma positiva och varaktiga förändringar. Följ tre enkla steg:

  1. Välj en av fraserna om självkänsla nedan, en som talar till ditt hjärta;
  2. Ta fem till tio minuter på dig för att reflektera över det. Du kan göra detta med slutna ögon, i en upprätt och bekväm ställning. Ta dig tid, i en lugn miljö utan avbrott;
  3. I sju dagar upprepar du frasen för dig själv, verbalt eller mentalt, framför spegeln på morgonen. Öva också på att lära ut affirmationen under hela dagen, så mycket som möjligt, på alla platser och med alla människor (inklusive dig själv). Detta kommer att få dig att införliva den internt, utöver att bara mentalt komma ihåg orden.

7 fraser om självkänsla för att skapa förändringar

Välj ett av de inspirerande citaten nedan och följ de tre stegen ovan:

1) "Vi kan bara övervinna motståndaren med kärlek, aldrig med hat".

Mahatma Gandhi, diplomat och andlig ledare

Har du någonsin lagt märke till hur ofta du är din egen motståndare? Frasen är sann i stunder av låg självkänsla, eftersom att älska sig själv är det första steget till ökad självkänsla!

2. vara v att du är det bästa du kan göra för dig själv och för hela mänskligheten".

Vitor Esprega, tränare i självkänsla på Pandora Training

Hur ofta slutar vi inte att vara oss själva för att vi oroar oss för vad andra ska tycka? Självkänsla är direkt kopplad till självacceptans och äkthet.

3. "Jag är inte vad som hände mig, jag är vad jag valde att bli."

Carl Jung, psykiater och grundare av den analytiska psykologin

Det är vanligt att vi matar oss själva med en massa mentala historier om oss själva, varav många bygger på besvikelse, skuld och ånger, så att komma ihåg att du inte är något av detta kan göra stor skillnad för din självkänsla.

4. "Varje bedömning är en självbedömning".

D avid R. Hawkins, forskare, psykiater och författare till den internationella bestsellern "Power vs Strength".

Även om det kan verka hårt, ger frasen en tydlig väg till ökad självkänsla. Genom att sluta döma andra börjar vi automatiskt acceptera oss själva mer.

5. "Ett misslyckande är bara en möjlighet att börja om på nytt på ett smartare sätt".

Henry Ford, amerikansk entreprenör

Det som samhället ofta kallar misslyckande är just det som ger oss de lärdomar vi så desperat söker, så genom att fokusera på lärandet snarare än på resultatet ökar självkänslan.

6. "Ta hand om din kropp: du lever i den".

Abilio Diniz, brasiliansk affärsman och grundare av Pão de Açúcar-koncernen.

I tider av låg självkänsla är det vanligt att vi saboterar oss själva och inte behandlar oss själva väl och försummar våra kroppar. Använd hälsan som ett ankare för självkärlek och märk hur din självkänsla förbättras.

7. "Det som är annorlunda hos dig är det vackraste hos dig".

Författare okänd

Det är skillnaderna och egenheterna som gör varje människa unik. Att reflektera över detta är ett sätt att öva sig i självacceptans och väcka det vackraste inom dig.

Extra tips för att använda fraser om självkänsla

Slutligen, baserat på de tidigare reflektionerna, kommer här extra tips så att vi kan använda fraser om självkänsla med medvetenhet och uppmärksamhet. Kom ihåg: målet är att budskapen ska leda till verklig förändring.

  • Håll din valda fras inom räckhåll: skriv ner den på post-its, sätt upp dem på kylskåpet och sätt dem på din mobil och datorskärm.
  • Istället för att dela den valda frasen på dina sociala nätverk kan du försöka internalisera och meditera över inlärningen för att så mycket som möjligt komma i kontakt med ordets verkliga värde.
  • Gör en lista med idéer om hur du kan tillämpa frasens undervisning på ett praktiskt sätt på olika områden i ditt liv: omvandla den till små handlingar eller enkla dagliga attityder att praktisera, oavsett om det gäller relationer, arbete, hälsa, ekonomi eller ditt syfte.

Om du gillade den här texten och vill lära dig mer om hur du kan öka din självkänsla kan du bekanta dig med boken "The Power of Empathy" , som presenterar djupa begrepp, tekniker och övningar för att förstå, bli förstådd, inspirera andra, förlåta och tacka, och på så sätt förvandla livets turbulens till harmoniska och flytande upplevelser.fraser om självkänsla i ditt dagliga liv.

Goda metoder!

Om du gillade den här texten och vill lära dig mer om hur du kan öka din självkänsla kan du bekanta dig med boken "The Power of Empathy" , som presenterar djupa begrepp, tekniker och övningar för att förstå, bli förstådd, inspirera andra, förlåta och tacka, och på så sätt förvandla livets turbulens till harmoniska och flytande upplevelser.fraser om självkänsla i ditt dagliga liv.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.