Citat om självkänsla: hur man använder dem och vilka fördelar de har

Douglas Harris 03-06-2023
Douglas Harris

A självkänsla är grundläggande för ett lättare och lyckligare liv, eftersom vår självkänsla påverkar alla delar av vårt liv. Förutom den terapeutiska processen, upprepa fraser om självkänsla I den här artikeln kommer vi att se exempel på fraser om självkänsla, hur man använder dem och vilka fördelar de har.

Hur självkänsla påverkar vårt liv

Vårt sätt att reagera i vardagen och vårt sätt att förhålla oss till varandra är direkt kopplat till den inre bild vi har av oss själva. Därför är det så viktigt att bedöma hur vi hanterar den.

Självkänslan beror på flera faktorer, men i allmänhet är den kopplad till en inre inställning till livet. Man måste inse att det är en aktiv process, inte en passiv.

Med andra ord, ingen ger dig självkänsla Du söker den inom dig själv med inre och yttre attityder.

Och det beror på vissa grundläggande faktorer, som till exempel: självansvar, självmedvetenhet, självkärlek Och, kanske viktigast av allt, att släppa taget om att döma.

A låg självkänsla, i allmänhet en del av en självdestruktiv process där personen ständigt dömer och klandrar sig själv.

Om vi går längre, finns det ofta stora bedömningar och överdriven kritik av föräldrarna Om livet kommer till dig från en far och en mor är de trots allt en del av den du är. Om du dömer eller förkastar dem gör du det dubbelt så mycket mot dig själv. .

Systematiskt finns det en ordning som måste respekteras. Om dina föräldrar gjorde något som sårade dig i din barndom kunde du inte göra något för att ändra på det. Men om du är vuxen kan du gå vidare.

Det blir inte möjligt om du fortsätter att se på det förflutnas smärtor och låter dem fortsätta att påverka dig.

Hur man (åter)bygger upp självkänsla

För att (åter)bygga upp din självkänsla Du måste agera, du måste reflektera över de faktorer som nämns och din inställning till livet. Det är en process.

Men eftersom du kanske redan har tillbringat en längre tid med låg självkänsla kan du behöva hjälp.

I en psykoterapeutisk process med en systemisk syn blir det möjligt att se vilka ställningar som hindrar dig från att leva med lätthet och återfå förlorad självkänsla.

Det finns också en del resurser som kan hjälpa dig, till exempel citat om självkänsla .

Fraser om självkänsla: hur du använder dem

Att upprepa meningar utan att reflektera över dem är kanske inte särskilt hjälpsamt.

Men om du verkligen är villig att förändra dig och ta ansvar för din historia utan externa bedömningar, kommer du att få en Fraser om självkänsla kan vara en bra resurs för att skapa nya positiva tankemönster. som kan hjälpa dig i processen.

Exempelmeningar:

 • Jag är villig att ändra mig
 • Jag bestämmer mig för att vara i fred och harmoni
 • Jag släpper det mönster i mig som skapade allt detta.
 • Jag lämnar kärleksfullt det förflutna bakom mig
 • Allt är bra som det är
 • Jag accepterar verkligheten och tittar på vad som fungerar
 • Jag är en gudomlig livserfarenhet
 • Jag har ett värde
 • Jag är frisk, full och fullständig
 • Jag tar med mig mina förfäders styrka.
 • För mig kan det vara lättare
 • Mitt liv kan flyta med lätthet
 • Jag älskar och accepterar mig själv djupt och fullständigt

Du kan också skapa egna fraser. Inse vilka tankar som gör dig mest orolig och vänd dem till något positivt.

Om något i stil med " Jag är fet " Uppstå, mentalisera " Jag håller på att acceptera och förändra min kropp. "Om du säger motsatsen kanske det låter som en lögn och förlorar sin kraft.

Så om något fortfarande är för svårt för dig att komma överens om, börja alltid med " Jag håller på att... ', eftersom det sätter igång en rörelse för förändring och man kommer ur sin passivitet.

Ju mer du gör det, desto mer naturligt blir det för dig att ändra ditt tankemönster. och snart kommer allt att bli naturligt för dig.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.