Den existentiella tomheten hos dem som alltid vill stå i centrum för uppmärksamheten

Douglas Harris 16-09-2023
Douglas Harris

Du vet den där personen som alltid vill stå i centrum för uppmärksamheten? Du vet den som vill framstå som alltför lycklig och som tycker att alla ska följa hans eller hennes väg? Ofta är den här personen den mest olyckliga av alla och vill inte framstå som det - det kallas för existentiell tomhet .

Även om många redan följer den väg som självkännedom, Eftersom de vet att det fungerar, finns det människor som försöker låtsas att de mår bra, att de är fylligare än andra människor.

Det får det att se ut som om du inte behöver vänner Hon står i centrum för uppmärksamheten.

I själva verket är allt detta en existentiell tomhet l absurt, eftersom den person som känner sig tvungen att självbekräftelse och behöver fylla sitt liv med andras uppmärksamhet.

Hennes behov av att bli accepterad och erkänd hela tiden är i själva verket hennes ständiga strävan efter att må mindre dåligt om sig själv.

Vad andra ser och hör är bara ett skådespel, en fälla för dem som är intresserade av människor som sätter sig själva på en piedestal men som i praktiken kväver sina relationer med sin egen fåfänga och sitt självcentrerade beteende.

När allt kommer omkring, Vanity har någon gång löst problem med självkänslan. ?

I viss mån kan det hjälpa, men att sätta personen i en hög ställning och hålla den i den positionen, nej. För att inte tala om att självcentreradhet inte gör det lättare att interagera med andra människor, eller hur?

Självbekräftelse är när det finns ett behov av att framstå som något man inte är.

Till exempel en osäker person som vill framstå som mycket bestämd. När en person spelar den här typen av teater i sitt eget liv slutar det med att han eller hon ångrar att han eller hon har fattat stora beslut som kan leda till ett enormt missnöje.

Vad är det för fel med att vara osäker? Vad är det för fel med att inte bli accepterad som du verkligen är?

Det finns ett mycket brett spektrum av frågor som måste besvaras av människor som tror att de behöver självbekräftelse för att leva och genomleva. Psykoanalys man upptäcker mycket om hur man kan stärka sin självkänsla genom att leva sitt liv med integritet.

Det är synd att människor som söker självhävdelse inte har någon större lust att göra analyser för att öka sin egen självkänsla genom självkännedom och tror att de ska lösa sina problem med bristande självkärlek genom att ta genvägen via den falska bilden.

Människor med självhävdelse förlorar till slut greppet om vad som är moraliskt och etiskt och slutar till och med med att visa bristande respekt för den andre genom att missbruka olika typer av övergrepp, till exempel genom att missbruka den andres tålamod, tid och utrymme. Det stämmer, det är inte lätt att leva med sådana människor.

Hur hanterar man människor som gör självhävdelse?

Det är inte alls lätt att ha att göra med sådana människor, för de vill inte ha sanna följeslagare, eftersom de inte är sanna mot sig själva.

Framför allt, Dessa personer skapar en gynnsam miljö för att stå i centrum för uppmärksamheten. På så sätt kan atmosfären bredvid en självsäker person är alltid tung och obekväm för de som befinner sig i närheten.

Att arbeta med eller ha personer i sin umgängeskrets som agerar på detta sätt är alltid komplext och kräver att vi är mycket observanta för att förstå var de processer för att dra till sig uppmärksamhet, utpressning eller till och med medborgerlighet som dessa personer försöker erbjuda den andra börjar.

Det är också viktigt att notera när dessa personer försöker påverka oss i våra egna val.

Vi kan inte alltid undvika relationer med sådana människor. och i dag finns det många människor som försöker upprätthålla denna attityd på sociala medier.

Men vad du kan göra är att lära dig att sätta gränser för de överdrifter som den här typen av personer gör, att inte ge efter för deras behov av uppmärksamhet och att påpeka att deras beteende inte stämmer överens med vad du vill uppleva i ett samspel.

Det visste jag i många fall, Självbekräftande personer försöker ofta sänka andras självkänsla så att de själva får bättre självkänsla? Vilket fruktansvärt tillstånd att hålla människor kvar i, eller hur?

Men det händer, och i många fall av engagemang med självbekräftande människor finns det en hel del manipulation, förlägenhet och lidande för andra.

Om du bor tillsammans med någon som har dessa egenskaper, försöka lära känna dig själv och filtrera vad som tillhör den andra och vad som verkligen är ditt. Det finns människor som tror att de måste göra världen runt omkring dem dålig så att de inte känner sig så dåliga ensamma, det är som ett socialt svart hål.

Om att göra självbekräftelser

Om du upptäcker ett behov av extrem uppmärksamhet från den andra, att sätta dig själv i rollen som offer eller att låtsas vara en lycklig person, söka professionell hjälp.

Du kan inte själv sluta ha en sådan attityd och inte heller bli medveten om vad dina val beror på utan psykoanalytiskt stöd av hög kvalitet.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.