Den styrande planeten 2023: finns den eller inte?

Douglas Harris 26-05-2023
Douglas Harris

Inom astrologin talas det mycket om att varje år styrs av en planet, det vill säga att vi skulle ha en planet som styr 2023. Först och främst är det grundläggande att ifrågasätta det system som mäter åren.

Vi vet att vi inte arbetar med en enda kalender, vilket i sig redan leder till att frågan om att ha en "årets styrande planet" leder till en motsägelse: Vilket år, när börjar det, vem har "rätt"?

Myten om den styrande planeten

Det var troligen en allmänt spridd almanacka som först populariserade idén om årets styrande planet, och detta har ett efterspel än i dag.

Ett system som bara är känt i Brasilien är det kaldeiska regency-systemet, som innebär att man genom att rita en sjuuddig stjärna kan hitta en astro i var och en av dem.

Med detta system skulle vi alltså hitta den sekvens av stjärnor som kommer att styra varje år. Denna sekvens upprepas i 36 år, den stora cykeln enligt kaldéerna, och varje 36-årig cykel skulle också ha en härskare.

Den 36-åriga räkningen beror på antalet decanater i varje tecken (tre decanater) gånger antalet tecken (tolv).

Efter kaldéerna observerade dock andra folk andra sätt att uppfatta en tonic som en period kommer att utsättas för.

Ruling planet 2023: metoden är ineffektiv för att analysera året.

Den symboliska styrningen av en stjärna för ett år har visat sig vara en villfarelse, det vill säga, det räcker med att söka efter den styrande planeten för 2023 för att inse hur ineffektiv denna metod är.

Att tala om regentskap skulle vara detsamma som att säga att en planet skulle styra året. I stället för att tala om den styrande planeten för 2023 kan vi tänka på de transiteringar som planeterna gör genom tecknen under detta år.

Detta beror på att en eller flera stjärnor som kan sticka ut mer eller några ännu viktigare aspekter kan sätta tonen för hur året kommer att gå.

Vi kan alltså säga att det inte finns någon styrande planet år 2023, men att vissa planeter kommer att göra slående och viktiga transiteringar under det här året.

Astrologiska övergångar för 2023

Istället för att gå efter en styrande planet för 2023 är det viktigt att börja med att observera årets astrologiska transit, särskilt planeterna Saturnus, Jupiters och Plutos rörelser. Dessa tre planeter kommer att byta tecken under 2023.

Du kan förstå betydelsen av Saturnus i Fiskarna, Jupiter i Tyren och Pluto i Vattumannen i astrologiprediktionerna för 2023 här.

De långsamma planeterna är de verkliga markörerna för faserna, som inte nödvändigtvis är begränsade till "ett år" eftersom de följer sin egen cykel, men de kan lämna viktiga spår år 2023.

Pluto har befunnit sig i Stenbocken sedan 2008, med sin tendens till avslöjanden, konflikter och djupa förändringar i frågor som rör makt och regeringar (symboliserat av Stenbocken). 2023 flyttar planeten till Vattumannen under tre månader och inleder ett nytt ögonblick.

Uranus i Taurus pågår fortfarande. Planeten stannar ungefär sju år i varje tecken, dvs. den gick in i Taurus 2018 och kommer att vara kvar till 2026. Under den här perioden kommer Taurusfrågor som ekonomi, valutor, försörjning, försörjning, materiell trygghet och jordbruk att röra på sig.

Du kan också förstå hur varje tecken kan uppleva viktiga planeter i år i prognoserna för tecknen år 2023 här.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.