Descendant i astrologi: din idealiska kärlekspartner

Douglas Harris 02-06-2023
Douglas Harris

Nedgångslinje i astrologi har att göra med det tecken som står på spetsen för det 7:e huset i ditt födelsehoroskop. Betydelsen av nedstigaren (och det 7:e huset) visar hur din partner kommer att vara. Det betyder inte att du bara kommer att bli kär i personer i det tecknet, utan att egenskaperna hos det tecknet Övervägande kommer att locka dig.

Ascendenten och Descendenten, i astrologi, finns i hus 1 och 7. (Med andra ord söker vi i den andra det som vi tror att vi saknar, eftersom vi föds med den inneboende känslan att vi är ofullständiga och att vi måste söka vår andra hälft i världen som kommer att fullborda oss.

I den här texten kan du bättre förstå vissa egenskaper hos din partner om du räknar ut dina tecken för Ascendent och Descendant. Men analysen vi gör här tar inte hänsyn till horoskop med korsande tecken. Så för att ta reda på vilka tecken för Ascendent och Descendant som finns i ditt horoskop, klicka här.

Se vem du attraheras av genom att analysera teckenet på din Descendant i astrologi

Ascendant i Väduren, Descendant i Vågen

Om du har Ascendent i Väduren och nedstigande i Vågen Du är krävande och impulsiv, men du kan också vara sentimental och idealistisk och drömmer om ett förhållande där den andra personen accepterar dig helt och hållet och utan att ifrågasätta dig. En av dina svårigheter kan vara att låta din partner uttrycka sin personlighet i alla dess aspekter.nyanser.

För en person med Ascendenten i Väduren är det svårt att samarbeta och dela med sig: oftast är det den andra personen som fattar beslut för paret. Din partner tenderar att vara sällskaplig, tolerant och extremt diplomatisk.

Men med takt och diplomati kan detta par med Librianska egenskaper leda Vädurens uppstigande till att göra exakt vad de vill, utan att den infödda någonsin inser att de "leds" av den andra.

Om du vill veta mer kan du läsa om Vädurens teckenguide här.

Ascendant Taurus, Descendant Scorpio

Den person som har Ascendant i Taurus och Descendant i Scorpio Han värdesätter också den trohet och stabilitet som kännetecknar Skorpionen, som bokstavligen förkroppsligar innebörden av "tills döden skiljer oss åt".

Du har en ganska sensuell natur, så du kommer förmodligen också att njuta av Skorpionens passion och sexualitet.

En sak som du dock måste se upp med är hur du kan hålla dina Skorpionbehov av leverans, sex och sammanbrott helt tillfredsställda, så att din partner aldrig kommer att använda dina svagheter mot honom eller henne.

Om du vill veta mer kan du läsa mer om Taurus teckenguide här.

Ascendant i Gemini, Descendant i Sagittarius

Personer med Gemini Ascendant De är vanligtvis sällskapliga, nyfikna, sympatiska och uttrycksfulla, men de hatar att känna att de är knutna till någon, så de känner många människor från många platser och kan ha svårt att älska en person exklusivt, tills de hittar en partner med sagittariska egenskaper.

Vem har Nedgångsboende i Skytten Han gillar vanligtvis kultiverade, välresta, filosofiska, intressanta (ibland utlänningar, ibland två- eller flerspråkiga) och roliga människor som också älskar frihet.

I den meningen är tvillingens intresse för vägen utan att nödvändigtvis tänka på målet, eftersom det är resan som roar honom. Skytten däremot håller fokus på mållinjen och ger lite uppmärksamhet åt sin partner med tvilling som ascendent.

Om du vill veta mer kan du ta del av guiden om tvillingtecken här.

Ascendant i Kräftan, Descendant i Stenbocken

Personen från Ascendenten i Kräftan har en så stark koppling till historien och det förflutna att han söker någon mogen, erfaren, med ett realistiskt livsprojekt, som ger honom trygghet och får honom att känna sig skyddad.

Allt detta hjälper den här personen att vara mer bekväm med att inleda ett nytt förhållande, eftersom med Härskaren i Stenbocken i 7:e våningen, Du vill att saker och ting ska ske långsamt och gradvis.

Om du har en cancerian Ascendant kan det hända att du projicerar en känsla av ansvar på den andra personen och att du blir den "vårdande mamman" i förhållandet och överför det fulla ansvaret för familjens materiella försörjning till din partner.

När detta är en fungerande lösning för båda parter är det perfekt, men vad händer när cancern är ensam? Hur tar den ansvar för att tillgodose sina egna behov?

Om du vill veta mer kan du ta del av guiden om cancertecken här.

Ascendant i Lejonet, Descendant i Vattumannen

Lejonet är tecknet som tycker om att stå i centrum för uppmärksamheten och de som har denna ascendent söker vanligtvis någon som är bekväm med att vara den sekundära stjärnan i förhållandet. Ascendenten i Lejonet Jag fascineras ofta av att det finns människor som går genom livet utan att behöva en scen.

Och inget annat tecken representerar den här rollen som sekundär stjärna bättre än personen med vattumannens egenskaper, som älskar att vara i grupp, så länge som alla är i sin egen individualitet. Personen med nedstigande i Vattumannen söker någon som bevarar självständighet och frihet.

Utmaningen för dem som har Lejonet i Ascendenten och Descendenten i Aquarius är att lära sig att ge din partner samma rätt att vara precis den han eller hon är, utan krav, precis som du kräver din rätt att bli respekterad. Om du lyckas med detta kommer du att få vänskap och lojalt sällskap i din partner för livet.

Om du vill veta mer kan du läsa mer om Leo-tecknet här.

Ascendant i Jungfrun, Descendant i Fiskarna

Den organiserade och praktiska personen är en person med Ascendant i Jungfrun och Descendant i Fisk Du attraheras vanligtvis av idealistiska, empatiska och förstående människor. Din ideala partner sätter alltid andra människor före sig själv och tvekar inte att offra sig själv för en större sak.

I paketet får Jungfrun också den oorganiserade sidan av Fiskarna, vilket är en konsekvens och en återspegling av den distans som de känner för materiella frågor.

En annan möjlig manifestation av den här kombinationen är kärleksdusussioner, eftersom de med Jungfrun i Ascendenten är benägna att ha en mani för perfektion och är mycket kritiska när de väljer partner.

Och den andra halvan med Fiskens egenskaper, med sin överlägsna förmåga att uppfatta det outtalade och spegla den andra personens djupaste önskningar, kan omedvetet forma din önskan och få dig att välja något som med tiden visar sig vara ett sandslott.

Om du vill veta mer kan du ta del av guiden om Jungfrutecknet här.

Ascendant i Libra, Descendant i Aries

Vem har Ascendenten i Libra föredrar vanligtvis att inte fatta beslut, eftersom de ständigt är rädda för att inte göra andra missnöjda. Härskaren i Väduren Du kan attraheras av personer med en självsäker och dominant personlighet som tar de flesta besluten i förhållandet.

Konflikter kan uppstå eftersom personen med Vågen i Ascendenten och Väduren i det sjunde huset vill att någon ska fatta de svåra besluten, men vill att dessa beslut ska följa kriterierna för jämlikhet och rättvisa, och helst vara de beslut som de själva skulle fatta.

Och inte bara det: valet av en person med ariska egenskaper som par svarar mot ett inre behov hos personen med libysk ascendent att manifestera den aggressivitet som han eller hon bär på. Men genom att prioritera diplomati väljer de ett par som gör det i deras ställe. De blir dock förolämpade när de blir måltavla för den aggressivitet som de har valt.

Om du vill veta mer kan du ta del av vår guide för Vågen här.

Ascendenten i Skorpionen, Descendenten i Taurus

Med en intensiv, magnetisk, krävande och djup personlighet, personen med Ascendant i Scorpio och Descendant i Taurus behöver någon som erbjuder kärlek, sensualitet, som är attraktiv, men som också är enkel och praktisk.

Partnerskapet blir bara svårt om båda är för envisa. Skorpionen vill ha kontroll över alla situationer som han eller hon är inblandad i, medan den partner som har Taurus-egenskaper, i all sin lugn och passivitet, vägrar att låta sig domineras.

De med Ascendenten i Skorpionen är vanligtvis extremt trogna och när de blir förälskade är det bokstavligen för livet. Om du ger din partner den respekt och auktoritet han/hon förtjänar kommer du att få ett långvarigt, stabilt, troget och extremt passionerat förhållande, som många söker och tror att det bara finns i filmer.

Om du vill veta mer kan du läsa guiden om Skorpionens tecken här.

Ascendant Sagittarius, Descendant Gemini

Den infödda med Ascendant i Sagittarius och med Gemini i horoskopets nedstigande Du är generellt sett en frihetsälskare och behöver dela ditt liv med dem som har en intellektuell samhörighet. Din idealiska partner tycker att det är lätt att diskutera vilket ämne som helst, älskar bra samtal och är mycket sällskaplig.

Faktum är att de som har Tvilling i det sjunde huset och som har Ascendenten i Skytten inte brukar ta äktenskapet på allvar, särskilt inte i sin ungdom, utan lever sina relationer utifrån sina egna moraliska värderingar (inte nödvändigtvis de som samhället i allmänhet har fastställt). Men Skytten behöver förstå de större och djupare frågorna i livet, vilket inte nödvändigtvis intresserar paret med Tvilling i det sjunde huset.Gemini egenskaper.

Ju lättare förhållandet är, desto mer involverad känner sig tvillingparet: de behöver vara med någon som ger dem utrymme att utforska livet, universum och vänskap. Detta stimulerar dem och får dem att komma hem med nya saker att dela med sig av. Och det är i detta utbyte som de livnär sig på varandra.

Om du vill veta mer kan du ta del av Skyttens teckenguide här.

Ascendant i Stenbocken, Descendant i Kräftan

Ett sentimentalt par, hemtrevligt och en utmärkt leverantör av allt som behövs i hemmet: detta är den idealiska personen för någon som har Ascendenten i Stenbocken och Kräftan i Descendenten. Det är det djupa känslomässiga behovet som är inneboende i Stenbockens tecken som gör att den här personen söker någon med dessa egenskaper.

En av projektionerna i denna konfiguration är det känslomässiga behovet hos Ascendenten i Stenbocken: den är mycket professionell och ambitiös och är kanske inte medveten om hur mycket den behöver denna känslomässiga näring och familjestruktur.

När ni bildar familj kan det sluta med att ni lägger ansvaret för denna försörjning uteslutande på den andra parten - vilket kan orsaka problem i äktenskapet.

Om du vill veta mer kan du läsa guiden om Stenbockens tecken här.

Ascendenten i Vattumannen, Descendenten i Lejonet

För dem som har Vattumannen ascendant , äktenskap och partnerskap är extremt viktiga, men det affektiva utbytet i kärleksrelationer är vanligtvis inte ett mycket flytande område för dig. Nedkomling i Lejonet Du kanske vill leta efter en partner som agerar mer med hjärtat än med huvudet.

Människor med lenonisk härkomst gillar starka, lojala människor. Akta dig för vattumannens tro på din oförmåga att visa ömhet. Genom att tillskriva förmågan att visa ömhet enbart till en annan person kan du göra din partner behövande.

Den här kombinationen fungerar dock bra för sociala aktiviteter, eftersom personen med Ascendenten i Vattumannen i allmänhet inte störs av den uppmärksamhet som deras partner får.

Om du vill veta mer kan du läsa guiden om Vattumannens tecken här.

Ascendant i Fiskarna, Descendant i Jungfrun

Den person som har Ascendenten i Fiskarna har i allmänhet en romantisk och känslig natur, är medkännande och lite blyg, och kan därför känna att deras ideala partner har Jungfruns egenskaper och är en mer krävande och kritisk person.

Den infödda med Ascendant i Fiskarna och Descendant i Jungfrun dras vanligtvis till den praktiska och arbetsorienterade mentaliteten, som fokuserar på vad som kan göras nu och på bästa möjliga sätt.

Den viktiga läxan för dem med Ascendenten i Fiskarna är att lära sig att be om vad du vill ha och förtjänar i relationer.

Om du vill veta mer kan du läsa guiden om Fiskarnas tecken här.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.