Drömma om orm: betydelser, frågor och vad man ska göra

Douglas Harris 02-06-2023
Douglas Harris

När ormar dyker upp i en dröm är en vanlig reaktion att betrakta det som ett tecken på svek och förräderi, så mycket att det finns den berömda frasen: "Så och så är en orm".

Även om ormen ses som ett förrädiskt och skrämmande djur, förekommer den också i olika hälsosymboler, till exempel medicin, fysioterapi och näring.

Drömmar kan vara en kanal för kommunikation med dig själv, en form av självkännedom. På så sätt är det viktigt att förstå mer om symbolen. Nedan kommer vi att se mer om vad det innebär att drömma om en orm.

Att drömma om en orm: är det bra eller dåligt?

Ormar kan producera ett dödligt gift, men det blir också ett motgift och kan bota den förgiftade personen. Ur psykisk synvinkel kan vi tänka oss att detta är en aspekt i oss själva som är mörk, omedveten och som reagerar på ett impulsivt och defensivt sätt, men som samtidigt är vårt botemedel.

En aspekt som bara kan bli motgift på ett medvetet sätt. Kontakten med ormen kan då vara destruktiv, som ett bett eller ett angrepp, men också välgörande, som ett tecken på läkning och regenerering eller återställande av hälsa och balans.

En annan aspekt som är värd att belysa är förändringen av ormarnas hud, dvs. en cykel av omvandling och förnyelse Symboliskt sett tyder den här aspekten på att man kan ta avstånd, att man kan lämna det som inte längre är användbart i sitt liv.

En annan vana hos vissa ormarter som också kan representera en distansering. är att de överger sina ägg när de är på väg att kläckas, vilket kan symbolisera sökandet efter självständighet.

Och hur man frigör sig från någon, eller hur man frigör sig från en situation? I många fall, Fasthållning är en ond cirkel som är svår att bryta och du kan behöva hjälp. Läs mer här.

Vad betyder det att drömma om en orm?

Allt beror på sammanhanget och vad som hände i din dröm. Här är några av de viktigaste tolkningarna av vad det innebär att drömma om ormar:

Att drömma att ormen slår till

Att drömma om att en orm biter, att drömma om en orm som attackerar eller att drömma om en orm som försöker slå den som drömmer kan tyda på en en mer våldsam och oundviklig kontakt med instinkter och reaktioner .

Att se ormen upprullad eller stilla.

Att drömma om en orm som är hoprullad och inaktiv eller att drömma om en tam orm kan vara ett tecken på att Passivitet och kanske stagnation från deras sida. .

Om du vill förstå din energi bättre - och de energibalanser du går igenom, På den här länken kan du se möjligheterna att analysera ditt känslomässiga och mentala tillstånd med holistiska och vibrationella metoder.

Att drömma att du dödar ormen

Att döda en orm kan relateras till "döda", att göra sig av med instinkter eller eventuella Rädsla och oro. som skapas av instinkter.

Detta kan vara positivt om du har intagit en instinktiv och negativ hållning, reagerat utan att tänka, skadat samvaron med andra människor och spontant praktiserat självsabotage, till exempel. Vi har separerat här en artikel för att du bättre ska förstå vad självsabotage är.

Å andra sidan kan det vara negativt att döda en orm i en dröm om du redan är en person med mycket passivitet och som begränsar dina egna känslor.

Att drömma att ormen dödar dig

Att bli dödad av en orm i en dröm kan tyda på att dina instinkter dominerar ditt samvete och att du vidtar åtgärder där du "vänder ryggen åt dig själv" och bara tänker på att försvara dig själv och tillfredsställa dina egna önskningar.

Du kan ta med dig alla dessa frågor till terapin och till och med hitta en terapeut som du kan prata med om dina drömmar. Detta kan vara mycket viktigt för din självkännedomsprocess. Bekanta dig med alla terapier online från Personare här.

Hur man förstår en dröm om en orm

Att drömma om en orm kan vara skrämmande, men även om drömmen inte omedelbart hänvisar till en verklig situation, till exempel ett svek, kan den förstärkas med viktiga avslöjanden.

Därför kan vissa frågor hjälpa till i denna process att förstå drömmarnas symbolik, underlätta självreflektion och stimulera personen att göra associationer till det han eller hon lever i vardagen eller till situationer som han eller hon redan har upplevt.

Och framför allt för att få tolkningen att bli verklighet och kunna vidta åtgärder.

Reflektera över drömmen

För att bättre förstå innebörden av en dröm om en orm i ditt liv är det viktigt att analysera dig själv och reflektera över ditt liv. Nedan föreslår vi några frågor som du kan ställa till dig själv om vad du har drömt om.

Frågor om din dröm om en orm

 • Hur ser ormen som dyker upp i din dröm ut?
 • Vad gör ormen i drömmen?
 • Attackerar ormen dig?
 • Är ormen vänd mot dig?
 • Glider den över dig?
 • Är hon hotfull, ofarlig eller likgiltig?
 • Vilka känslor har du förknippade med ormen?
 • Är du rädd för henne?
 • Har du sympati för ormen?
 • Hon gör dig sjuk
 • Är du fascinerad?
 • Är drömmen med en död eller levande orm?
 • Är ormen i din dröm stor eller drömmer du om en liten orm?
 • Uppför sig den här ormen som en reptil eller har den en fantastisk stil (talar den till dig eller har den krafter?)?
 • Är ormen på jakt efter dig eller springer du ifrån den?
 • Handlar drömmen om en orm som biter?

Vad händer i ditt verkliga liv?

I den andra delen av processen för att förstå din dröm om orm måste du analysera vad som händer i ditt liv just nu, så svara på de här frågorna:

 • Har du svårt att lämna något i det förflutna?
 • Har du reagerat med fasthållning till det du behöver släppa taget om?
 • Hur har du mött behovet av att öppna dig för förändring?
 • Hur reagerar du på förändrade cykler?
 • Finns det något som du verkligen behöver slutföra eller lämna bakom dig?
 • Har du ett beroendeframkallande beteende, en vana som jag envist håller fast vid men som har skadat mig?
 • Hur kan jag sluta identifiera mig med detta beteende och utveckla nya vanor?
 • Behöver jag vara mer flexibel och undvika en sådan rigid, fanatisk eller auktoritär attityd?

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.