Du har alla tecken i ditt stjärndiagram, visste du det?

Douglas Harris 03-06-2023
Douglas Harris

När folk frågar "Vad är ditt stjärntecken?" svarar du "Jag är Vågen" eller "Jag är Skytten". Svaret är korrekt, men det gäller bara ett av dina stjärntecken. Du har trots allt alla stjärntecken i din stjärnkarta, visste du det?

Om du inte redan har din kartan, gör det gratis här, eller om du redan har en, gå till din och titta på din mandala (cirkeln med träfärgad bakgrund). Du kommer att se att det runt omkring finns symbolen för de 12 stjärntecknen i zodiaken.

Så ja, du har Leo, Taurus, Scorpio och alla de andra, även om du bara känner dig själv som "cancerian". Här får du veta allt om tecknen .

Hur vet jag var jag har varje skylt?

Vårt astrologiska horoskop är indelat i 12 lika stora delar, som är de astrologiska husen. Varje hus är numrerat från 1 till 12 och motsvarar ett livsområde. Du kan förstå här betydelsen av de astrologiska husen .

De grå linjerna, som går från mitten av mandalan till tecknenas band, kallas kusper och markerar början på vart och ett av de 12 astrologiska husen. Kuspen för hus 1, till exempel, är den mörkaste linjen till vänster i mandalan och är den för Ascendenten (det är därför den har ett A.C. på sig).

Den exakta punkten där kusp berör zodiakbältet visar vilket tecken du har i det här huset.

I exemplet nedan skär den spets som markerar början av hus 1 exakt i Jungfruns tecken. Därefter skär hus 2 exakt i början av Libras tecken. Hus 3 skär i slutet av Skorpionens tecken och så vidare, i tur och ordning.

Genväg för att ta reda på tecknet

I det kostnadsfria astrologiska diagrammet för Personare finns det en meny till vänster på skärmen där du kan välja alternativet "Tecken i hus". På så sätt uppdateras diagrammet och visar huset för varje tecken, som i bilden nedan.

Planeterna har också tecken

Förutom de 12 tecknen, ett i varje astrologiskt hus, är varje planet också placerad i ett hus och aktiverar ett specifikt tecken.

De mest kända är soltecknen (där solen står i horoskopet) och måntecknen (där månen står), men även Merkurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus och Pluto har tecken i sina horoskop. Förstå här betydelsen av varje planet .

Alla hus i ditt horoskop har inte en planet, men eftersom alla hus aktiveras av tecken och varje tecken styrs av en planet kan varje livsområde tolkas utifrån husets härskare.

Vad sägs om att revidera svaret "Vad är ditt tecken"?

Nu när du vet allt detta kan du titta på din födelsekarta igen och bättre förstå vem du är utifrån "vilka tecken du har". Om du har sett betydelsen av planeterna förstår du att soltecknet visar lite av din karaktär, men Mars tecken representerar ditt sätt att agera och tecknet för det nionde huset visar hur du hanterar andlighet... och så vidare.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.