Feng Shui önskelista: vad det är och hur man gör det med hjälp av Feng Shui

Douglas Harris 03-06-2023
Douglas Harris

Visionstavlan är ett fantastiskt verktyg som använder vårt hem och vår förmåga till självsuggestion för att uppnå våra mål. I den här artikeln ska vi se hur vi kan skapa en ännu mer kraftfull önsketavla med hjälp av Feng Shui.

I önskekartan kan vi drömma stort. Vi behöver inte begränsa våra önskningar till vad vårt rationella sinne, ofta felaktigt, bedömer som det maximala vi kan uppnå. Vi kan och bör drömma och lämna det till universum att filtrera vilka önskningar som är mer lämpliga eller genomförbara vid denna tidpunkt i våra liv.

Det är naturligt för oss människor att alltid vara på jakt efter utveckling. Önskebilden följer vår tillväxt och omvandling, den är mutant! När vi når ett mål som finns representerat där kan vi byta ut den bild som motsvarar denna önskan mot en annan, vilket gör att vi kan utvidga våra drömmar.

Om du vill ha hjälp med att definiera dina drömmar, Gör din årskarta här och ta del av riktlinjerna för att vägleda dina val och uppnå dina mål.

Nedan får du veta vad det är och en steg-för-steg-beskrivning av hur du gör din drömtavla.

Önsketavlan: vad är det?

Enkelt uttryckt är önsketavlan en affisch där vi med bilder och ord representerar våra önskemål och mål. Det kan vara en magnettavla, en korktavla eller till och med en kartongtavla. Det viktiga är inte materialet, utan vad vi lägger till på tavlan.

Det första steget är att söka i tidningar, böcker och på internet efter bilder, ord och fraser som symboliserar våra djupaste önskningar och livsmål.

Det bästa är att innan man väljer bilderna reflektera lite och räkna upp allt vi vill ha i vårt liv, de förändringar vi vill göra och de mål vi vill uppnå.

Sedan översätter vi det till bilder som så realistiskt som möjligt återspeglar våra önskemål.

Ramen bör placeras på en intim plats.

Vi bör placera önskekartan i ett intimt område, helst i vårt sovrum, och undvika de sociala områdena i huset, som vardagsrummet eller köket. Det är trots allt inte lämpligt att visa våra mål och önskningar för alla som kommer in i vårt hem.

När brädan väl är i rummet bör den fästas på en synlig plats. Vi kan bara sätta den innanför garderobsdörren, till exempel, om vi använder den dagligen, helst mer än en gång om dagen. Varför denna rekommendation?

Varje dag kommer vi att titta på våra önskningar på tavlan, meditera på dem och uppleva känslan av att vi redan har uppnått dessa mål.

Vi kan också reflektera över vilka åtgärder vi kan vidta för att komma närmare dessa mål. Gör helst denna lilla övning när du vaknar och innan du somnar.

Om tavlan är synlig, när som helst på dygnet, kommer ditt budskap att nå dina ögon och aktivera dessa känslor i din hjärna, vilket stärker din avsikt. Därför är tavlan effektivare om den är synlig.

Steg för steg för att göra en Feng Shui-önskningstavla

De som gillar Feng Shui känner säkert till den Baguá (läs allt om det här!) Oktagonen, där var och en av de åtta riktningarna representerar ett område i vårt liv och som, överlagrad på grundplanen, gör det möjligt för oss att identifiera i vilket rum i huset vi ska aktivera vart och ett av områdena i vårt liv.

För att tillämpa Baguá på önskekartan delar vi upp den som ett spel tic-tac-toe och definierar åtta perifera områden plus centrum (som i bilden till höger).

Var och en av dessa nio delar kommer att hänvisa till ett av livets områden, enligt samma fördelning som i Baguá.

Välståndsområde

I det övre vänstra hörnet har vi området Välstånd, där vi inte bara talar om pengar och rikedom utan om ett liv som styrs av överflöd på alla nivåer.

Det är välstånd i betydelsen att vi kan utnyttja alla våra möjligheter på det finansiella området.

I detta område placerar vi bilder som representerar våra ideal om rikedom och överflöd och allt vi vill uppnå i vårt materiella liv. Det kan vara en bil, en resa, en summa pengar eller till och med ett foto av oss på stranden. , om den representerar vad vi vill uppnå med ekonomisk framgång.

Område av berömmelse

Högst upp, i mitten, finns Fame-området på vår Feng Shui-önskningstavla.

Berömmelse är det offentliga erkännandet av vår talang Berömmelse är inte nödvändigtvis kopplat till arbete.

En person som bedriver filantropisk verksamhet kan bli socialt erkänd och påverka andra på grund av verksamhetens relevans.

En hemmafru kan känna sig belönad och segerrik i sina uppgifter, genom att observera familjens välbefinnande eller genom att få familje- och socialt erkännande för sina ansträngningar. För en student kan framgång vara förknippad med goda betyg eller att klara en tävling.

Området för affektiva relationer

I det övre högra hörnet finns området Affektiva relationer. Detta område kan bearbetas både av singlar och av personer som är i ett förhållande.

Här kan vi representera våra önskemål om kärlek, samhörighet och tillgivenhet i ett redan existerande förhållande. Eller för att stimulera mer äventyr och lust i förhållandet, om det är vår dröm.

Du kan göra montage med foton av dig själv eller använda foton av par som visuellt representerar dina ideal.

Om du redan är i ett förhållande kan du inkludera foton från parets goda tider, som du vill ska vara en konstant i förhållandet. Om du är singel ska du naturligtvis inte använda foton från gamla förhållanden. Inspirerande fraser är också mycket användbara när det gäller relationer.

Område för kreativitet

På den högra sidan av diagrammet har vi området Kreativitet, som också är förknippat med barn. Det representerar allt som vi skapar i livet, det som utgår från oss i världen .

Här kan vi stimulera vår kreativa potential, vår förmåga att förnya oss, att öppna våra sinnen för nya idéer. En annan möjlighet är att ange våra ideal när det gäller våra barn, om vi redan har barn, eller att aktivera potentialen för en förväntad graviditet.

Friends-området

I det nedre högra hörnet finns området Friends, som också representerar alla människor som hjälper och stöder oss, oavsett om de är mentorer, lärare, chefer eller andliga guider.

Detta område är också förknippat med resor, och det är här vi kommer att stimulera det.

Om du känner dig svag, ensam eller vill ha mer stöd i ditt liv och dina aktiviteter, inkludera i den här delen bilder som representerar allt stöd du vill ha, oavsett om det är på det känslomässiga, materiella, intellektuella eller sociala området.

Arbetsområde

Det nedre området på Feng Shui Desire Board är kopplat till vår karriär, arbete och affärsverksamhet. Här kan vi inkludera allt som vi vill uppnå professionellt.

Om vi har ett jobb som vi känner inte återspeglar vårt själsliga uppdrag är detta rätt ställe att så frön till karriärförändring.

Vi bör komma ihåg att ekonomisk belöning redan har inkluderats i området Välstånd och offentligt erkännande i området Berömmelse.

När det gäller arbete bör vi bara ta hand om våra personliga mål när det gäller tillfredsställelse i den karriär vi har valt.

Tänk på vad du skulle vilja arbeta med om pengar inte var en viktig komponent i ekvationen. På så sätt närmar du dig uppgiften att identifiera ditt själsuppdrag. Kom ihåg att inte begränsa dina drömmar och manifestera dina djupaste önskningar här.

Område andlighet

I det nedre vänstra hörnet finns området Andlighet. Den representerar allt som har att göra med vår självförbättring, både intellektuellt, moraliskt, känslomässigt och andligt.

Detta inkluderar traditionella studier, andliga metoder, terapier, astrologiska studier (när de är inriktade på självkännedom), meditation och många andra.

Här kan vi använda bilder som speglar vår önskan om transformation, personlig behärskning, inre balans och medvetenhet.

Familjeområde

I området till vänster hittar vi familjen. Här måste vi odla harmoni i familjen och de sociala relationerna. Detta område är också kopplat till vårt samhälle, vare sig det är vårt grannskap, våra arbetskamrater osv.

Det är ett område som också påverkar vår hälsa, en aspekt av livet som är nära kopplad till vårt genetiska arv och vårt sociala välbefinnande. På tal om arv är detta det område som handlar om den rikedom som vi har fått genom våra föräldrar eller förfäder, vårt familjearv.

Centralt område

Centrum är det område som representerar oss, i alla aspekter av vårt liv, eftersom allt detta arbete symboliserar vårt sökande efter harmoni och välbefinnande. Vi är balanspunkten mellan alla dessa aspekter som vi tar upp.

Här kan vi placera en bild av oss själva i ett ögonblick av lugn, glädje och tillfredsställelse, en bild som framkallar tanken på balans. .

Feng Shui önsketavla: varför göra det?

Men du kanske frågar dig själv: vad är poängen med att göra en önsketavla med Feng Shui jämfört med den traditionella önskebrädan?

Om centrum är balanspunkten måste de motsatta sidorna vara balanserade i vårt liv för att vi ska få ett fulländat liv. Och nu kan vi se hur de områden som ligger i motsatta riktningar kompletterar varandra.

Vi måste lära känna oss själva internt, känna det vackraste vi har att erbjuda, så att vi kan bygga harmoniska affektiva relationer och ge och ta emot kärlek på ett hälsosamt sätt.

I de två horisontella områdena finns på ena sidan våra förfäder och våra sociala band, det som vi har fått från världen, och på andra sidan våra barn och det som vi lämnar efter oss till världen.

På den andra axeln har vi å ena sidan vänner och mentorer som stöder, skyddar och stimulerar oss, och å andra sidan har vi överflöd, manifestationen av våra välanvända potentialer som en motprestation för det vi har fått. Denna axel påminner oss också om att hålla kontakten med dem som stöder oss, även under perioder av stort överflöd.

I det vertikala paret representerar arbete det vi bygger fast i världen, och berömmelse är den yttre manifestationen av resultaten av denna ansträngning.

I alla önskelistor riskerar vi att fokusera för mycket på ett av områdena, vilket leder till obalans i våra liv.

På Feng Shui-önskelistan får vi naturligt nog tänka på alla de aspekter av livet som bidrar till vårt välbefinnande. Resultatet blir säkert bättre!

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.