Granat: sten för beslutsamhet

Douglas Harris 04-09-2023
Douglas Harris

Den mest kända granatstenen är den med en djup rödaktig ton, som blod, och symboliserar vitalitet, föryngring, kreativitet, attraktion och sexuell aptit. Den är känd för att väcka passioner, särskilt för livet, och används ofta när vi är apatiska, utan impulser.

Känner du till den energi som vi känner vid en första träff eller när vi börjar ett utmanande projekt? Granaten ger denna energi en resonans och gör oss alerta, redo för allt, med "fjärilar i magen" och hjärtat i munnen.

Den är därför mycket lämplig för dem som är mindre aktiva och har lite beslutsamhet.

När det gäller personer som redan har ett impulsivt och explosivt beteende förstärker granaten dessa egenskaper. Det är nödvändigt att vara försiktig, eftersom andra inte alltid vet hur de ska hantera denna hållning. Trots detta är användningen av granaten inte kontraindicerad: stenen lyfter bara fram de sidor av personligheten som kan bearbetas.

Elixir of Granada ger en boost, om det tas på morgonen.

Placera mineralvatten och granaten i en glasbehållare, som redan är väl tvättad. Ett alternativ är att återanvända flaskor, t.ex. vinflaskor, men i så fall ska de tvättas noggrant med varmt vatten och tvål. Välj alltid genomskinligt glas, som gör att solens strålar kan komma i kontakt med vattnet och stenen.

Täck sedan över behållaren och placera den i solen i minst en timme om solen är stark, eller i en halv dag om solen är svag eller om dagen är regnig, helst på morgonen mellan 8 och 10 eller efter 15.00 för att undvika överdriven UV-strålning.

Efter att ha gett vattnet energi med granat, drick sedan motsvarande ett halvt glas varje morgon när du vaknar, eller ett helt glas under morgonen. Vattnet för fastande är perfekt för att eliminera gifter och ämnen som kroppen inte behöver. Med denna vana hjälper vattnet till med denna rening och aktiverar också ämnesomsättningen så att den fungerar hela dagen. Om detta inte är möjligt är alternativet att taDubbla vattnet på morgonen.

Granaten och chakrana

Granater finns inte bara i röd färg, utan sträcker sig från grönt till orange och djupt rött. Den här stenens färg- och frekvensspektrum sträcker sig från hjärtchakrat till baschakrat. Granat har genom sitt namn en koppling till något explosivt - i själva verket kommer namnet från latinets "granatus", som betyder korn, frön.

Att personifiera sin egen sten bidrar till självuppfattningen

Föreställ dig att stenar och kristaller är medarbetare som du vänder dig till när du behöver hjälp i en viss situation. Om till exempel en granat var en person, hur skulle den vara när den mår bra och hur skulle den agera när den mår dåligt? Beskriv "granatpersonen" så detaljerat som möjligt. Föreställ dig, extrapolera ... och skriv ner det på papper.

Övningarna att personalisera stenar och kristaller är ett lättare och mer medvetet sätt att göra en "överföring". Vi överför alltså en del av våra positiva och negativa egenskaper och känslor till stenarna, vilket vidgar vår syn och får oss att se oss själva bättre. Vi har alla ögonblick eller situationer med "ametist", "akvamarin" eller "granat". Det är inte en fråga om attskapa egenskaper för kristallerna, utan att i dem se något av oss själva.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.