Hösten är en tid för förluster och vinster

Douglas Harris 03-06-2023
Douglas Harris

Innehållsförteckning

Om vi är mer uppmärksamma på naturens detaljer kommer vi att inse att varje årstid ger specifika budskap och inbjudningar, men ofta ser vi inte dessa tecken eftersom vi envisas med att tro att vi inte är en integrerad del av miljön.

Varje årstid är en inbjudan till nya positioner och erbjuder en rad lärdomar för livet. Hösten är en tid som är särskilt full av betydelser som kan berika våra uppfattningar.

Den här perioden kommer strax efter sommaren, den varma, öppna och ljusa årstiden då våra rörelser är inriktade på världen utanför. Det är inte konstigt att vi för att nå en mellansäsong behöver "marsvattnet", ett ihållande duggregn som gradvis kyler ner vädret.

Hösten är en övergångstid mellan temperaturextremerna sommar och vinter. Vilken är den viktigaste bilden som du kommer att tänka på när du tänker på hösten? Det är ganska troligt att de flesta människor svarar på den här frågan genom att minnas den klassiska bilden av träden som tappar sina löv. Men vet du varför denna förlust sker?

Om träden inte släppte dem skulle de inte överleva nästa säsong. Bladen skulle brännas av i vinterkylan och därmed skulle trädens andningscykler plötsligt upphöra, vilket skulle leda till att livet upphörde.

Naturen visar än en gång hur vacker dess visdom är: det är nödvändigt att ge upp, att släppa det som inte längre tjänar något syfte, för att skydda det som är viktigast. Det som först verkar vara en förlust är i själva verket en vinst: den får mer tid att leva och kommer förnyad till de kommande årstiderna.

Vad behöver du släppa, vad behöver du ge upp för att kunna fortsätta att gå stadigt framåt, för att fortsätta att växa?

Hösten är också säsongen då frukterna mognar och det är dags att släppa även resultaten av våra ansträngningar så att nya krafter kan skapa andra framtida projekt.

Under den här tiden är det viktigt att observera vilka element i dig som behöver offras så att det som är mest heligt i ditt liv bevaras eller räddas. Tänk på ordet offer utifrån dess etymologi: det är ett heligt hantverk, ett arbete, en handling som har en helig karaktär, bortom det ytliga, som överskrider det banala, som har en större mening.

Öppna för början av en ny era

Under hösten är det viktigt att fråga sig om rädsla och tvivel hindrar dina högsta ideal från att förverkligas. Fundera över om vissa repetitiva beteenden hindrar dig från att utnyttja din verkliga kreativa potential. Kanske är det dags att bli medveten om och göra ett åtagande gentemot dig själv, att släppa det som inte längre tjänar dig, det som hindrar dig från att ta steg mot dinkommande säsonger av dess tillväxt.

Det är inte enkelt eller lätt, men det är inte heller omöjligt. Som allt i naturen behöver våra förändringsprocesser tid för att slå rot. Tid att mogna tills det är dags att skörda. Steg för steg, reflektera över de onödiga tyngder som kanske håller dig tillbaka, släpp och släpp.

Nu minns jag Tom Jobims ord: "Det är vattnet i mars som avslutar sommaren, det är löftet om liv i mitt hjärta". Även om vattnet verkar avsluta den bästa sommarfesten, visar det oss i själva verket att livet fortsätter och att nya årstider kommer! Tro det: genom att observera naturen kan vi dra slutsatsen att efter natten kommer alltid dagen. Tro att det är värt att släppa loss sig själv för att låta födselnen ny tid.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.