Hur exakt måste din födelsetid vara för att du ska kunna beräkna ditt födelsediagram?

Douglas Harris 09-06-2023
Douglas Harris

Ditt födelsedatum ger dig ditt soltecken i astrologin. I övrigt behöver du veta din födelsetid för det astrologiska horoskopet. Hur exakt måste tiden vara och varför är den så viktig? Det förklarar vi för dig nedan.

Varför är födelsetiden viktig för födelsehoroskopet?

Din födelsetid bestämmer ditt uppstigande tecken och de tecken som finns i de 12 astrologiska husen, liksom planeterna i ditt horoskop.

O tecken på ascendenten är det som stod upp vid horisonten när du föddes och beror på den tid och den stad där du föddes. En person som föddes samma dag som du kan därför ha ett annat uppstigande tecken.

"När planeterna stiger upp (korsar horisonten på östra sidan) passerar de från vårt inre plan till vårt yttre plan. Detta är den punkt där egots energier manifesteras, det är vår manifestationspunkt före livet", förklarar astrolog Marcia Fervienza.

Därför är Ascendantens egenskaper vanligtvis det första som andra människor lägger märke till om oss.

Med hjälp av födelsetiden kan du också beräkna den cusp-tecken Och varje astrologiskt hus representerar ett område i ditt liv (läs mer här).

Hur exakt måste din födelsetid vara?

Ju mer exakt din födelsetid är, desto mer exakt kommer din stjärnkarta att vara. Detta beror på att En skillnad på fyra minuter kan ändra Ascendenten med en grad. .

Så ja, födelsetiden måste vara exakt, inklusive minuterna, för att du ska kunna göra ditt astrologiska diagram.

Två personer som är födda den 5 juni är till exempel kräftor, men om den ena har ascendenten i Fiskarna och den andra i Stenbocken kommer de att ha helt olika personligheter och utseende.

Nu när du vet detta kan du fråga din mamma eller kolla i ditt födelsebevis när du kom till världen. Och sedan, skapa (eller göra om!) din astrologiska karta här .

Vad händer om jag inte vet den exakta tiden?

Husen i astrologin rör sig konsekvent under dagen, så om du inte vet den exakta tiden utan bara har en idé kan det resultera i vissa variationer i ditt horoskop.

Men eftersom ascendenttecknet ändras varannan timme kan du i teorin ta reda på din ascendant om du vet att du är född runt klockan 7 på morgonen.

Du kan också testa några sannolika tider i gratisversionen av stjärnkartan och se hur resultatet känns för dig.

Vad händer om du inte har någon aning om när du föddes?

Om du inte har tillgång till din födelseattest eller om den du har inte anger den tidpunkt då du föddes, så ge inte upp din födelsekarta.

I det här fallet är det bäst att söka upp en pålitlig astrolog som kan försöka rekonstruera ditt horoskop utifrån din födelsedag, födelseort och livshändelser.

Med andra ord är det snabbaste och mest tillförlitliga sättet att få en korrekt astrologisk karta, som fungerar som ett kraftfullt verktyg för självkännedom, att veta exakt när du föddes. Men om du inte vet minuten kan du ändå få bra insikter om din egen personlighet och ditt sätt att se på världen.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.