Hur smakade din barndom?

Douglas Harris 05-09-2023
Douglas Harris

Bananmos med mjöl, regnbågskakor, ris, bönor, biff och pommes frites... Bara att höra dessa namn får fantasin att flöda när vi minns barndomens smaker. Varje person har en mycket levande känsla inom sig av unika upplevda stunder. Vi har alla en berättelse att berätta om semestern vi tillbringade hemma hos våra mormödrar och de rätter de brukade tillaga.Än idag väcker doften minnen och visar oss värdet av små gester och familjetraditioner som finns i vår värld.

Det viktiga är att vi vet hur vi ska känna igen dessa stunder av integrering av mat och minnen och att vi ser till att överföra dessa lärdomar till de generationer som följer efter oss. En mat bär på en omsorg, en särskild tillgivenhet som kan vara en tanke som kommer att ge näring åt våra barn i framtiden. Värdet ligger inte bara i själva maten, utan också i den historia som berättas kring den, i den tillgivenhet somatt minnet är impregnerat.

Värdet ligger inte bara i maten i sig utan också i den historia som berättas kring den, i den kärlek som minnet är fyllt av.

Detta kommer alltid att bevaras.

Vi lever i en värld av snabbmat, snabbmat och hastig rörelse och vi inser inte alltid hur mycket det vi äter är kopplat till våra känslor. En bit apelsinkaka kan till exempel föra oss tillbaka till ett universum av magi från barndomen, av kontakt med kära släktingar som gav oss en känsla av harmoni och tillhörighet. Denna känsla kan föras över till vår samtid.genom en gest som innebär att man får kontakt med en speciell mat.

Fundera: Vilken typ av mat kan leda dig till en stund av tillfredsställelse och kärlek i ditt förflutna?

När han tänker på barndomens smaker avslöjar kocken, gastronomikern och läraren i brasilianskt kök Cris Leite: "Jag har vissa smaker som får mig att återuppleva min barndom. De som berör mig mest är julens smaker, alla rätter och dofter påminner mig om lyckliga jular".

Cris Leite har tagit fram receptet på brigadeiro med mjölkmjöl som du hittar här nedan. "Barndomens smaker kan väckas när som helst, jag tror att vi alltid lever efter dem. Rätter som väcker själens minnen ger mat åt hjärtat. Resultatet är lycka!".

Brigadeiro med mjölk och mjöl

Ingredienser:

  1. 100 g mjöl från mjölkprodukter
  2. 2 lådor kondenserad mjölk
  3. 60 g osaltat smör
  4. 200 g mer mjöl för toppingen.

Hur man förbereder sig:

  1. Blanda kondenserad mjölk, mjöl och smör.
  2. Sätt den på låg värme och rör om hela tiden tills den inte fastnar i botten av kastrullen.
  3. Lägg den i en skål och låt den svalna.
  4. Lägg mjölet från toppingen på plåten och grädda i ugnen på 200º C i 5 minuter för att göra den knaprig.
  5. Gör små bollar av brigadeiro och rulla dem i mjölkmjölet.

Fortsätta att reflektera över temat

Chef Cris Leites blogg - //sabordeinfanciachefcrisleite.blogspot.com

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.