Kvinnor och deras cykler

Douglas Harris 03-06-2023
Douglas Harris

Det feminina är cykliskt, liksom naturens cykler, årstiderna och månens faser, liksom kvinnokroppen, som cyklar från månad till månad och ändrar sin fas, karaktär, kvalitet, energi och inre rörelse.

Det finns en fascinerande överensstämmelse mellan det som händer i kvinnans kropp och det som händer utanför. Om vi föreställer oss att månens cykel tar ungefär 28/29 dagar för att slutföra sig själv, kan vi förstå vad som händer månad för månad i vårt eget inre universum. Och det var en stor uppenbarelse för mig! När jag lärde mig, upptäckte och förstod att jag var cyklisk, insåg jag att det inte fanns någonDet var inget fel på mig, jag följde bara inte min inre kompass. Och när jag började göra det öppnade sig en ny värld för mig.

Jag återupptäckte respekten.

Jag har känt sann självkärlek.

Jag insåg vad det innebar att verkligen uppskatta mig själv.

Jag avslöjade kraften i min intuition.

Jag hittade en väg till inre helande.

Jag har återfått min självständighet.

Jag började älska min kropp och min kvinnlighet.

Kvinnligt, menstruationscykel och arketyper

Kvinnor har fyra stora faser i sin cykel, och därför finns det minst fyra olika kvinnor under månaden som växlar regelbundet. Var och en av dessa kvinnor och de feminina arketyper som de bär på ger en förmåga, en manifestation och ett uttryck som är helt unika.

Detta innebär att kvinnor inte har en särskilt regelbunden, oföränderlig konsistens, och vi har "tränats" att gå över våra behov och alltid förbli desamma - villiga, energiska, rationella, görare och älskare. Detta blir dock ohållbart. Kvinnor har en månatlig konsistens, som varierar från vecka till vecka, och det gör även deras förmågor,Detta gör inte kvinnor instabila, utan snarare föränderliga varelser med olika och tydliga förmågor under varje regelbunden tidsperiod. Och dessa förmågor måste utnyttjas fullt ut vid rätt tidpunkt.

Det är som om du har flera kort i rockärmen, förutom jokern.

Bättre förståelse för kvinnors förhållande till naturens cykler, årstiderna och månens faser.

1 - Nymåne / vinter / häxa - forntida arketyp

Vi börjar räkna cykeln när en kvinna får sin menstruation, oavsett vilken fas månen befinner sig i. Symboliskt sett motsvarar cykelns början dock nymånen eller vår inre vinter, vilket skulle vara menstruationsdagarna. I denna fas finner vi ett mer internaliserat kvinnligt kön, tillbakadragen, reflekterande och med mycket låg energi, uppmärksamhet och humör.Det är en tid då kvinnor tenderar att längta efter en paus, vila och ensamhet. Detta kan vara svårt i vårt samhälle, som uppmuntrar och lovordar överextremitet, konstant görande och vara i världen. Vi lär oss att observera, vara tysta och stanna upp. Och det är i den här fasen som vi kan lära oss om vad som verkligen pågår inom oss. Och ofta, närJu mer vi förbiser våra egna behov, desto mer smärta kan vi finna här - smärtan hos den röst som tystats och de behov som försummats.

Ju mer vi förbigår våra egna behov, desto mer smärta kan vi finna här - smärtan hos den röst som tystats och de behov som försummats.

Det är dags att ge vårt feminina djup näring, välkomnande och tystnad. Det är dags att få tillgång till den inre visdomen. Det är därför den här fasen är relaterad till energierna från det feminina hos häxan, den äldre eller damen. Den del av oss som helt enkelt vet, eftersom vi har upplevt allt och sett allt. Det är dags att lyssna på vår klokare del för att bättre anpassa oss till vår visdom.Det är dags att ladda våra batterier lika mycket som vi laddar våra mobiltelefoner. Det är dags för flygplansläge. Det är dags att gå offline. Det är din tid.

2 - Halvmåne / Vår / Jungfru Archetype

Cykeln fortsätter, när vi lämnar detta mörker och drar oss tillbaka för att återigen börja ett nytt äventyr och nya möjligheter. Så är våren och halvmånen. I den här fasen har kvinnan mer energi, disposition, äventyrsanda och är redo att gå efter det hon vill och vill lyckas. Det är dags att röra på kroppen. Att sätta händerna i degen och göraMobiltelefonen är laddad och du kan använda den som du vill. Du har verktygen, du har medlen, du har genvägarna och förmågan att uppnå det du vill. Det är dags att lita på dig själv. Att inte vara rädd för att ta risker och våga. Ta också tillfället i akt att träna dig själv.För detta är den fas där de feminina energierna ger flickans och krigarens styrka, som kan flytta berg!

3 - Fullmåne / Sommar / Moder Arketyp

Men cykeln fortsätter! Och vi är inte födda för att stå stilla i livet eller internt, för att slå oss ner i en fas som du identifierar dig mest med. Låt oss uppleva dem alla! Nu är det dags för månen att bli full, för naturen att visa upp sitt överflöd och sin rikedom under sommaren och för det feminina att vara på topp när vi har ägglossning. Och hör på detta - vid ägglossning kan du vara den kvinna du önskar! Eftersom det är en fas avNär vi har ägglossning kopplar vi ihop oss med älskarens och moderns feminina energier, som visar oss vår förmåga att föda våra barn, projekt, drömmar eller helt enkelt njuta av och uppleva glädjen i vår sexualitet, sensualitet och sexualitet.Det är dags att dela ditt liv med andra. Fira allt du har gjort hittills! Njut av dina prestationer! Njut av välsignelserna i ditt liv! Njut av dig själv - dansa, få eller ge massage, teckna, laga mat eller vara med dem som är viktiga för dig.

4 - Avtagande måne / höst / häxa arketyp

När vi släpper det maximala av vår skönhet, läggning och förmåga och lämnar en vacker fullmåne bakom oss, är vi på väg att avta, bli höstmörker och släppa saker och ting. Vi släpper det som inte tjänar oss. Vi avgiftar allt som är giftigt i våra liv. Vi frigör utrymme för att det gamla ska kunna försvinna och det nya ska kunna komma. När vi når den premenstruella perioden kommer vi tillde feminina energierna hos trollkvinnan och skördaren.

Den som väljer, identifierar vad som går fel, får mycket information från sin egen intuition och insikter för att anpassa sitt liv så att det blir mer i linje med hennes behov, rytm och inre arbete. Det är sanningens tid. Det är dags att fundera, granska, revidera, analysera och göra en inventering. Det är nästan en Merkurius retrograd fas. Hur vi måste titta på hurVi kan börja bli arga eller till och med upprörda när vi lever och ser hur mycket vi har försummat oss själva, hur mycket vi har glömt bort oss själva för andras, samhällets och arbetets skull, hur mycket den vi är inte accepteras av samhället eller av oss själva, hur mycket vi har slutat att lyssna på oss själva.

Men som när vi befinner oss i Merkurius Retrograd är det inte alltid den bästa fasen för att göra oss förstådda, eftersom vi inte nödvändigtvis vet hur vi egentligen fungerar. Därför är det en fas där man bör vara mer uppmärksam på de obehagligheter, den ilska, vrede eller rädsla som kan uppstå för att se vad detta inre innehåll försöker avslöja för dig. Detta är den fas av cykeln som ligger närmast oss.Du måste vara galen eller ha en mycket utopisk vision av det feminina! Jag vill dö eller döda! Ja, jag vet det, men vad jag vill förklara är att detta händer för att vi inte lyssnar! Allt som dyker upp i den här fasen kommer från vårt omedvetna. Vi stöter på allt som vi har gömt - våra skuggor, våra rädslor, våra försummelser etc. Så det är dags att vara ärlig.Det är dags för dig att prata med dig själv, göra förändringar och verkligen övertyga dig själv om att leva på ett sätt som tar mer hänsyn till dina behov, för innerst inne vet vi precis vad vi behöver.

Det är dags för dig att föra en dialog med dig själv, genomföra förändringar och verkligen övertyga dig själv om att leva på ett sätt som tar mer hänsyn till dina behov.

Och det är detta som vår cykel, i sina olika faser, kommer att göra för oss. Att visa vem vi är och vad vi kan göra med detta för att leva bättre. Att skapa en cykel som inte längre är fylld av lidande, utan av välbefinnande, kraft och hälsa. Det är vår karta som visar var vår stora skatt finns, och vet du var den finns? Inom dig.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.