Lär dig mer om ayurvedisk massage

Douglas Harris 06-06-2023
Douglas Harris

Ayurvedisk massage är känd för sina avslappnande effekter, men den kan också vara bra för hälsan och bidra till balansen mellan kropp, sinne och energi. Tekniken, som är en blandning av yoga och ayurvediska metoder, avgiftar kroppen, gör människor lugnare och mer tålmodiga, minskar symtom på depression eller känslomässiga blockeringar, anpassar hållningen och förebygger sjukdomar i andningsorganen.källa till föryngring och bantning.

Enligt indiern Keshav, som är specialist på tekniken, bygger ayurvedisk massage på tre principer: livsenergi, blodcirkulation och andning. "Eftersom metoden hjälper till att andas bra får kroppen mer syre, cirkulationen fungerar bättre och personen är mer villig att leva. När vi får lite luft har kroppen mindre vitalitet, vilket gör oss trötta, ledsna eller ledsna.Med så många fördelar kan vi säga att en timmes massage motsvarar tre timmars promenad", säger han.

ayurvedisk massage bygger på tre principer: vital energi, blodcirkulation och andning.

Massagen sker genom djupa och kraftiga beröringar och använder naturliga produkter, till exempel vegetabilisk olja. Detta smörjmedel värms upp i en behållare och appliceras på huden vid varm temperatur. Krämer som innehåller någon typ av kemikalier i formeln är inte tillåtna. Tekniken börjar med att utföras av patientens ryggrad, som är kroppens stödjepunkt. Därefter utförs rörelserna.utsträckt till nacke, axlar, ben, mage, bröst och ansikte.

"Oljan tränger in i huden och hjälper till att återfukta den, vilket ger mer elasticitet, skönhet och rörelse. För att hjälpa till med att ställa om hållningen och personens flexibilitet blandar jag in vissa rörelser och sträckningar som är inspirerade av yoga. Massagen kan vara smärtsam på vissa ställen, eftersom den verkar genom att släppa spänningar och stress. Det bästa sättet att njuta av sessionerna är att undvika att kontrahera musklerna,När personen kan slappna av stimuleras sexualitetschakrat och de kan till och med känna en enorm känsla av njutning", förklarar Keshav.

Håll ett öga på stress

Massagen varar ungefär en och en halv timme och tar hänsyn till varje persons behov. Enligt Keshav kan man redan efter sju sessioner känna förändringarna: "Vi måste använda oss av någon form av veckovisa tekniker för att slappna av från den hektiska rutinen. Många människor oroar sig för yttre saker i stället för att se in i sig själva. Genom att förbättra cirkulationen hjälper ayurvedisk massage till attDärför är det naturligt att personen efter en session känner sig bekväm med att prata om sina problem", säger hon.

Specialisten anser att det bästa sättet att fortsätta skörda frukterna efter massagen är genom självobservation: "Vår kropp är vår bästa läkare. Därför är det viktigt att uppmärksamma sig själv och analysera eventuella fysiska obalanser som din organism signalerar. Den som lever i ett kärleksförhållande kan också observera sin älskade. Denna typ av beteende stimulerarsjälvkännedom och underlättar tidig upptäckt av problem", råder han.

Trots fördelarna med ayurvedisk massage är det inte alla som kan prova den. Enligt Keshav är tekniken inte lämplig för personer med symtom på feber, hosta, allergier eller hudskador, hjärtproblem, labyrinthit och trasiga eller nyligen opererade organ.

Ayurveda och yoga för hälsa

Indianerna, som var föregångare till ayurveda och som drevs av nyfikenhet för att veta hur kroppen fungerade, brukade isolera sig i bergen för att lära sig av djuren. När de insåg att djuren åt växter med läkande egenskaper för att bli av med en sjukdom upptäckte de för cirka 5 500 år sedan att naturen var en outtömlig källa till kunskap, skydd och liv. "Av den anledningen,Många yogaställningar är uppkallade efter djur", säger Keshav.

Massage är en av Ayurvedas grundpelare, de andra är yoga, kost, motion och livskvalitet: "Massera din kropp för att bli av med negativa energier, ät hälsosamt, undvik stekt mat och överdrivet fett, gör fysiska aktiviteter och lär känna dig själv bättre", avslutar hon.

Fortsätta att reflektera över temat

Ayurveda: massage mot stress - //www.personare.com.br/revista/saude-e-beleza/materia/45/ayurveda-massagem-anti-estresse

Ayurveda: näring för hälsa - //www.personare.com.br/revista/saude-e-beleza/materia/122/ayurveda:-alimentacao-para-a-saude

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.