Lejonet år 2023: Astrologiska prognoser

Douglas Harris 05-06-2023
Douglas Harris

Lejonet år 2023 kan uppleva djupgående förändringar i sin karriär, vilket kommer att påverka familjens rutiner. Det är dags att förändra eller släppa taget om det som behöver ändras eller läggas åt sidan.

Denna vägledning med prognoser för Lejonet år 2023 är för dem som har sin sol eller Ascendant i detta tecken. Men kom ihåg att endast din Astrologiskt horoskop kan hjälpa dig att förstå hela din personlighet och den Personligt horoskop (som är gratis här) ger dig personliga prognoser för hela året för varje astrologisk övergång.

Innan du börjar läsa prognoserna för Lejon år 2023, spara tre viktiga guider för att du ska förstå året:

 • prognoser för alla tecken år 2023
 • O astrologisk kalender 2023 komplett här
 • O 2023 månkalender med faser och tecken här

Analyserna av Lejonet år 2023 har gjorts av tre viktiga astrologer från Personare: Marcia Fervienza, Naiara Tomayno och Yub Miranda.

De bästa tiderna för Leo år 2023

Det här kan bli året för ekonomiskt oberoende för dem som har Solen eller Ascendenten i Lejonet. Det är en rörelse av kontinuitet, som redan påbörjades med Uranus 2018. Med Jupiters inträde i Taurus i maj öppnar sig nya professionella och ekonomiska möjligheter för Lejonet 2023.

Om det ekonomiska oberoendet fortfarande är långt borta från din horisont kan det vara den perfekta tidpunkten för att lära dig att kontrollera utgifter och spara pengar.

Din karriär och ditt livssyfte får transiteras av Jupiter, Uranus och solförmörkelsen den 28/10. Dessa tre astrologiska fenomen indikerar djupgående förändringar. Arbetslösa kan hitta ett nytt jobb, de som har en anställning kan byta funktion eller position eller besluta sig för att bli företagare.

Med andra ord kan karriärsbyten vara omvälvande i ditt liv.

Innan Jupiter går in i Taurus kommer planeten fortfarande att befinna sig i Väduren. Bli inte förvånad om du känner en stark reslust eller om du får oväntade pengar.

Viktiga datum:

 • 5 maj och 28 oktober: månförmörkelser i Skorpionen och Tyren. Gynnsamt för slutet av cykler eller omvandlingar i karriär- och livsbanor som indikerar förändringar i familjens rutiner.
 • Fram till den 16 maj: Jupiter i Väduren. Utnyttja den här perioden för att studera, specialisera dig och gå kurser. Förbered dig på de förändringar som kan ske när Jupiter kommer in i Väduren.
 • 27 mars - 6 juni: Pluto i Vattumannen. Det är en gynnsam tid för att stärka självkänslan och den personliga styrkan.

Utmaningar för Leo år 2023

En av utmaningarna för en person med sol eller ascendent i Lejonet är att hantera sin egen brist på tålamod. Plutos passage i Vattumannen, som står i opposition till Lejonet, kan kräva en fördjupning av självkännedomen. Men det kan också betyda en brist på tillgivenhet gentemot auktoriteter.

Akta dig för att känna dig jämförd med andra människor, oavsett om det gäller ekonomi eller yrkesliv.

Månförmörkelserna i Skorpionen (05/05) och Tyren (28/10) kan vara tillfällen då du känner dig nervös eftersom du kanske ställs inför problem som inte nödvändigtvis var uppenbara.

Plutos passage genom Vattumannen mellan den 27 mars och den 6 juni kan innebära djupgående revideringar av kontrakt, överenskommelser och seriösa och stabila relationer. Med andra ord: antingen dör detta och återföds eller så dör det för gott.

Viktiga datum:

 • 21 april - 15 maj: Merkurius retrograd i Oxen. Möjlighet att göra om eller återuppta ett arbete eller att göra något du redan har gjort bättre.
 • 23 augusti - 15 september: Merkurius retrograd i Jungfrun. Gynnsamt för att omvärdera den ekonomiska kontrollen och lösa olösta problem, t.ex. skulder. Se upp för eventuella fel på utrustning eller apparater som köps in.
 • 22 juli - 23 september: Venus är retrograd i Lejonet. En period som gynnar klarhet om hur man spenderar och tjänar pengar.

Kärlek

Fråga dig själv: vill du ha ett förhållande med intimitet och engagemang? Om svaret är ja, gå vidare. Den bästa tiden för att skapa varaktiga band är första kvartalet 2023, innan Saturnus går in i Fiskarna.

För dem som redan är i ett förhållande kan Saturnus inträde i Fiskarna intensifiera graden av komplikation, intimitet, överlåtelse och tillit. Det är en gynnsam period för känslomässig och affektiv mognad - och att dra nytta av denna impuls beror bara på dig.

Plutos inträde i Vattumannen kan vara tungt för dem som redan känner en viss kris eller en känsla av strid i förhållandet. Snart återvänder Pluto till Stenbocken och temperaturen tenderar att sjunka.

Gynnsamma datum för kärlek:

 • Till och med den 7 mars: Saturnus i Vattumannen, gynnsamt för att ingå åtaganden och äktenskap. För dem som redan är tillsammans med någon är det dags att bygga upp grunden för en starkare relation full av samförstånd.
 • 2-26 januari och 29 december: Venus i Vattumannen respektive Venus i Skytten, en fruktbar tid för nya kontakter.

Karriär och pengar

Även om de astrologiska transiteringen i förutsägelserna för Lejonet år 2023 pekar på att pengar kommer in, måste man se till att inte göra misstag - särskilt under Merkurius retrogradation i Stenbocken, Tyren och Jungfrun.

Dessutom kan du känna ett behov av att positionera dig själv och kämpa för en plats i samhället som en auktoritet i det som är viktigt för dig.

För dem som arbetar med sociala medier kan solförmörkelserna i Väduren (20/04) och Vågen (14/10) vara faser av externa vändningar eller krav.

Slutligen kan Lejonet år 2023 behöva organisera sig och dra åt svångremmen, men det kan mycket väl hända att du stöter på andra yrkesmöjligheter än ditt fasta jobb, vilket gör att din inkomst ökar, om än bara tillfälligtvis.

Hälsa

Pluto, den ockulta planeten, kommer att passera genom Vattumannen år 2023. För dem som har Lejonet som ursprung måste symptom som har varit dolda eller psykosomatiska problem som kan ge dig ångest konfronteras. Mod!

Använd din styrka för att klara av de åtaganden du har med dig: motionera, förbättra din kost, överarbeta inte arbetet och lär dig att vila, till exempel. Du kommer inte att undkomma de krav som ställs av Stenbockens energi.

Du börjar 2023 med öppna ögon för dessa omvärderingar av rutiner och vanor. I slutet av året, när Merkurius är retrograd i Stenbocken, kan du fråga dig själv: "Hur kan jag fungera bättre i mitt dagliga liv?".

Överskott kommer att vara din största utmaning - för mycket socker, för mycket stillasittande, för mycket arbete, för mycket dryck och mat. Allt detta kan byggas upp under året och skapa problem. Om du vet detta kan du förebygga det.

Dra nytta av Mars transitering över Lejonet, från 20/05 till 10/07, för att ge sporten ett uppsving - du kan vara full av vitalitet och vilja att utmana dig själv.

Familj

I prognoserna för Lejonet år 2023 kopplas familjeförflyttningar till yrkeslivet. Två alternativ: antingen drar familjeförflyttningar på yrkesförflyttningar, eller så ändrar förändringar i yrkesförflyttningar familjeförflyttningar.

Detta beror på att de två månförmörkelserna i Skorpionen och Tyren är kopplade till dessa områden i ditt liv: familj och karriär.

Begränsande föreställningar i familjeaspekten kan överskugga Lejonets briljans år 2023. Om du tror eller litar på familjekonstellationen kan den här terapin vara bra för att släppa taget om föräktade föreställningar som hindrar din utveckling.

För dem som vill bilda familj kan Mars passage genom Skorpionen, från den 12/10 till den 24/11, vara det perfekta tillfället att börja drömma om en familj. Det är också en bra period för att köpa eller hyra en fastighet eller att flytta ut och bo ensam.

Fullständig video för Lion in 2023

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.