Månförmörkelse: vad det är, hur det sker och allt du behöver veta

Douglas Harris 18-09-2023
Douglas Harris

Numera uppfattar många astrologer förmörkelser som ett särskilt ögonblick av överkänslighet för vissa områden i varje persons astrologiska horoskop. Detta är inte nödvändigtvis negativt, men om individen inte är särskilt medveten om processen kan han eller hon uppleva komplicerade dagar.

För våra avlägsna förfäder var förmörkelser en anledning till stor rädsla, men av skäl som var mer vidskepliga än anmärkningsvärda. Föreställ er scenen: människor är på jobbet och plötsligt verkar något som skymmer solen eller slukar månen. Inte förvånande var det så att den populära vidskepelsen tillskrev sådana händelser olycksbådande betydelser. En förmörkelse skulle vara ett ondskefullt tecken från himlen som skulle föra med sigEn solförmörkelse sades vara ett tecken på att en kung skulle dö och liknande. Vår uppfattning om saker och ting har förändrats och vi vet nu att solförmörkelser i mycket högre grad är en orsak till förundran och fascination än till rädsla.

Astrologiskt sett kan månförmörkelsen påverka människors liv, men endast en konsultation med en pålitlig astrolog kommer att kunna beskriva i detalj vad detta fenomen kan betyda i ditt horoskop. I vilket fall som helst har vi fler anledningar att fascineras av händelsens skönhet än anledningar att oroa oss. Slappna av. Vi har inte varit rädda för den stora stygga vargen på länge. Inte heller för förmörkelser! Månen försvinner, himlenDet är framför allt så här jag ser på en förmörkelse: ett tecken på att ljuset alltid kommer tillbaka även i plötsligt mörker?

VAD ÄR EN MÅNFÖRMÖRKELSE?

Förmörkelser är periodiska händelser som är lika vackra som de är uppfordrande. Den totala månförmörkelsen är ett vackert himmelsfenomen. Under dessa dagar går månen upp i sin fulla fas (ett grundläggande villkor för att en sådan förmörkelse ska kunna inträffa) och den "sväljs" redan av vår planets projicerade skugga. Om vädret i din stad tillåter en molnfri himmel, är det värt att ta en paus från ditt arbete.Om du har barn hemma, ta med dem för att se fenomenet. Det är något som märks, som förblir som ett gott minne och som väcker nyfikenhet för vetenskapliga studier.

Astronomiskt sett är det inte svårt att förstå en månförmörkelse. Den inträffar när solen kastar jordens skugga på månens skiva, vilket gör att den gradvis försvinner under en viss tid. Men varför inträffar inte förmörkelser vid varje fullmåne? Helt enkelt för att månens bana runt jorden och jordens bana runt solen har olika lutning. För att en månförmörkelse ska kunna inträffa krävs attDet finns också en anpassning, som bara sker från tid till annan.

HUR KAN JAG SE EN MÅNFÖRMÖRKELSE?

Du behöver inte göra något arbete för att se en solförmörkelse. Allt du behöver göra är att identifiera kardinalpunkten österut, där solen och månen går upp. Även om du inte vet var österut ligger är det lätt att identifiera den: titta på var solen går ner. Österut kommer att vara exakt i din rygg.

Men du kanske frågar dig själv: "Månen är så stor och så synlig att jag inte ens behöver veta var den är österut för att se den stiga." Det är sant, men problemet är: vad händer om det där du bor finns byggnader som blockerar sikten österut? Du riskerar att missa förmörkelsen, eftersom den inte kommer att pågå hela natten, utan bara några minuter efter att månen stigit upp vid horisonten. Så, identifiera frånI förväg bör du veta var öst ligger och leta efter en plats där du kan se månen gå upp.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.