Mars i Stenbocken: ambition, planering och arbete

Douglas Harris 02-06-2023
Douglas Harris

Mars, planeten för handling och initiativ, passerar genom Stenbocken från den 24 januari till den 6 mars 2022. Mars har stor affinitet med Stenbocken Den här positionen kallas "exaltation" inom astrologin, det vill säga en kombination mellan planet och tecken som är särskilt produktiv.

Förstå nedan varför Mars och Stenbocken är ett bra partnerskap och vilka potentialer som kan utnyttjas under den här perioden. Notera i din dagbok de ämnen som kommer att undersökas nedan:

  • Från 24/01 till 06/03: Mars i Stenbocken är en tid att vara mer disciplinerad
  • Från 29/01 till 10/02: Mars sextil med Jupiter ger ökat självförtroende och energi
  • 04 till 12/02: Mars i trigonometri med Uranus gynnar innovation.
  • 19 till 27/02: Mars sextila Neptunus gör det möjligt att kombinera ansträngning och avkoppling eller fritid
  • Från 27/02 till 07/03: intensifiering av kriser, men också av viljestyrka och omvandlingskraft

Mars i Stenbocken: när planering och handling kombineras

Om du är född med Mars i Stenbocken ( ta reda på det här Naturligtvis är det nödvändigt att observera om Mars har aspekter med andra planeter som kan förändra detta.

När det gäller självförtroende hittar du i allmänhet en balans mellan att sätta gränser (en Capricornian-funktion) och att vara självsäker (en Martian-funktion), utan att gå över gränsen (Capricorn) eller förlora ditt förnuft.

När Mars är i Stenbocken på himlen (en tendens som kan kännas av alla, inte bara av dem som har Mars i Stenbocken i horoskopet), har vi hjälp för att vara mer fokuserade i våra handlingar .

I bästa fall kan denna befattning planera, vara uthållig, arbeta outtröttligt och förbättra sig själv för att uppnå målen. Dessutom kombinerar den impulsivitet och konkurrenskraft (Mars) med utvärdering av helheten och planering (Stenbocken).

Det finns alltså en profil som skulle kunna associeras med personer som chefer på hög nivå eller idrottare med höga prestationer. Stenbocken är bergsbockens tecken som siktar på bergets topp, och Mars i detta tecken fokuserar all sin energi på att nå ett sådant mål.

Mars i Stenbocken: tid att arbeta och fokusera på mål

Vi är verkligen inbjudna att producera mer när transiteringen av Mars i Stenbocken - Vi måste dra nytta av det, och om vi till exempel deltar i studier eller forskningsarbete är vi villiga att dyka upp för att få allting gjort.

Mars styr också hur man kämpar för något, och i Stenbocken kämpar man med större mognad eller med en större medvetenhet om konsekvenserna. När den här positioneringen tar ställning, oavsett vad det är, är det som om den redan är tillräckligt mogen för att säga: "Jag bankar".

Hjältarna i actionfilmer eller serietidningar, när de tar på sig ett tungt ansvar och fullföljer det, är arketypen för positionering. Detta är den mogna ledaren.

En annan aspekt av Mars i Stenbocken som redan antytts, är den disciplin Vare sig du gillar det eller inte vet denna astrologiska transit att handling (Mars) kommer från ansträngning och uthållighet (Stenbocken).

Det finns till exempel inget som heter en vältränad kropp utan gym eller en sliten mage utan diet och magmuskler.

Mars i Stenbocken är fördelaktigt för alla som behöver denna kvalitet, från någon som behöver avsluta ett intellektuellt arbete, som en avhandling, eller till och med enkla saker, som att förbättra sina prestationer i fysisk aktivitet eller anpassa sina rutiner för att bli mer produktiva.

Mer vilja och självförtroende

Från 29/01 till 10/02 gör Mars sextil med Jupiter. Det här är en kombination av stort humör och självförtroende. Du bjuds in till äventyr - och känner dig kapabel att acceptera dem. Projekt som startas här har goda chanser att gå bra, med de doser av engagemang som Mars i Stenbocken naturligtvis kräver.

Energi för att förnya sig

Från 04 till 12/02, Mars står i trigonometri med Uranus. Det finns en disposition för att agera djärvare, kreativare och mer förändringsinriktat .

Du har till exempel velat gå ner i vikt under en längre tid och någon har rekommenderat en fantastisk nutrolog eller nutritionist. Ge det en chans och gå dit och se vem det är. Öppna dig för förändring. Du kanske också känner dig friare på något område i ditt liv eller du kanske vinner den friheten.

Mars sextil Neptun: fönster för avkoppling

Även om Mars i Stenbocken är pro-arbete, från 19 till 27/02, den gör en vacker sextil med Neptunus, aspekt som hjälper till att slappna av .

Den kan vara perfekt för aktiviteter som involverar vatten, t.ex. simning, stand up paddle, kitesurfing osv.

Eller aktiviteter som kräver mer flexibilitet, till exempel dans eller yoga, eller som är meditativa, till exempel tai chi chuan.

Att försöka förverkliga små drömmar är något som också har mycket med denna aspekt att göra, och att på jobbet lyckas varva produktion med avkoppling.

Kriser, men också beslutsamhet och omvandling

Mellan 27/02 och 07/03 är Mars i konjunktion med Pluto. Vet du när detta hände senast? Mellan 18 och 27 mars 2020, när den globala pandemin blev verklighet och planetens invånare uppmanades att stanna hemma.

Den här gången är konjunktionen kanske inte lika dramatisk som 2020, men det kommer att finnas krishärdar i olika delar av världen.

Observera att perioden sammanfaller med den brasilianska karnevalen och att många borgmästare, som är omedvetna om denna aspekt som innebär uppenbara risker, redan har vidtagit rätt åtgärder för att begränsa gatukarnevalerna.

Budskapet är alltså följande: undvik att utsätta dig för onödiga faror i dessa dagar, var intelligent och strategisk när du använder din energi och dina handlingar.

Den positiva sidan av denna kombination är att den aktiverar en hel del viljestyrka. Förra gången det hände var vi tvungna att vara motståndskraftiga för att klara av de påtvingade förändringarna.

Det finns också en transformerande kraft i den här aspekten för dem som vet hur de ska använda den. Det är en kombination av "uppdrag gett, uppdrag fullbordat", med bergsbockens kraft och den intensiva Pluto.

Se också var konjunktionen förekommer i din Gratis astrologisk karta här för att se var det kan finnas en hotspot.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.