Midheaven i stjärndiagrammet: förstå varje teckens yrken

Douglas Harris 04-06-2023
Douglas Harris

Midheaven i födelsehoroskopet representerar den högsta punkt som du vill nå i ditt liv. I födelsehoroskopet representerar Midheaven Mid Heaven är en vinkel som har stor betydelse i personlighetsläsning och kan visa hur du kan utvecklas i din yrkeskarriär och vad ditt syfte i livet är.

Tecknet på din midjehimmel visar vilka egenskaper du kommer att ha i ditt yrke, ditt rykte och din ställning i samhället.

Inom astrologin är Midheaven det tionde huset i det astrologiska horoskopet och representerar din status, berömmelse, befordran, sociala och affärsmässiga aktiviteter, din arbetsgivare och alla andra auktoriteter över dig.

Den viktigaste informationen som Midheaven ger är om ditt mål i livet: hur långt vill du gå? Därför anges yrkena för varje tecken genom den position som varje tecken intar i Midheaven.

Vad är Midheaven i födelsehoroskopet?

Den skylt som du har i Mid Heaven anger:

  • Vad vill du bli "när du blir stor"?
  • Viktiga egenskaper som du bör försöka utveckla.
  • Vilken social ställning vill du inta?
  • På vilket sätt vill du få socialt erkännande?
  • Det sätt på vilket andra människor effektivt erkänner dig
  • Vilken typ av arbete du kan utföra
  • Vad ger dig tillfredsställelse
  • Vilket inflytande du har på din omgivning

Upptäck din Midheaven i födelsehoroskopet

Det är viktigt att påpeka att stjärnteckenet på Midheaven inte säger "vad" du kommer att göra yrkesmässigt, utan snarare "hur" du kommer att göra det du vill göra som yrke och karriär.

För att ta reda på vilket tecken Midheaven står i ditt horoskop kan du göra en gratis version av ditt professionella horoskop här. .

Förväxla inte det 10:e huset med det 6:e huset i ditt stjärndiagram.

När man talar om arbete är det många som förväxlar det sjätte huset med det tionde huset i sitt födelsehoroskop. På det yrkesmässiga planet är skillnaden mellan dem betydande.

Tecknet i det 10:e huset, som står i mitten av ditt födelsehoroskop, hjälper dig att förstå din yrkesprofil och de mest lovande verksamhetsområdena för dig.

Det sjätte huset i det astrologiska horoskopet representerar ditt dagliga arbete, hur du hanterar och organiserar din arbetsrutin.

Varje teckens yrken

Nu när du har förstått allt om Midheaven kan du kolla in den här guiden om yrkena för varje tecken i denna del av ditt horoskop.

Detta är det första steget för att du ska kunna börja förstå dina talanger och de mest lovande områdena för dig att verka inom.

Midheaven i Väduren

Personer med Midheaven i Väduren arbetar vanligtvis hårt i sitt yrke för att nå sina mål. De kan ha flera karriärer innan de upptäcker vad de verkligen vill göra.

Yrkesmässigt erkännande kan förknippas med yrken som kräver mycket fysisk energi och tävlingsanda, och de kan också klara sig bra i yrken som kräver riskbenägenhet, äventyrsanda och pionjäranda.

Midheaven i Taurus

Människor med Taurus i Midheaven tenderar att vara ambitiösa, eftersom detta tecken i det tionde huset innebär att man värdesätter materiella vinster genom sitt yrke. Med andra ord innebär det vanligtvis en önskan om status och prestige i sin karriär.

Chefsbefattningar är mycket lämpliga för dem som har Midheaven i Taurus och yrken som har att göra med bevarande av fastighetsvärden kan vara intressanta. De mest traditionella är banker, aktiemarknader, tillämpad ekonomi eller politisk ekonomi, men det finns många vägar inom det här området.

Oavsett vilken karriär man väljer måste man dock ha smak och njutning, vilket breddar yrkesförslagen till att omfatta till exempel smycken, mode och värdskap.

Midheaven i Tvilling

Att ha mer än ett yrke är ganska vanligt för dem som har Midheaven i Tvillingarnas tecken. Detta tecken i den här delen av horoskopet tyder på arbeten som är kopplade till intellektuell verksamhet, som matematik, filosofi och litteraturstudier.

Men också en karriär med anknytning till kommersiella och kommunikationsområden, som redaktör, författare, marknadsförare, tolk, journalist eller lärare.

Dessutom talar Midheaven i Tvilling om lätthet att arbeta med människor, att kommunicera idéer till allmänheten och att hålla föredrag.

Midheaven i Kräftan

Förmågan att intuitivt veta vad folk vill ha är en mycket stark egenskap hos dem som har Kräftan i Midheaven. Dessutom har de vanligtvis en önskan att bli betraktade som respektabla och ansvarsfulla.

Yrken där de måste analysera människors önskemål eller verksamheter som kräver att de ger vård och hjälp, t.ex. medicin eller psykologi, kan vara intressanta.

De kan också ha konstnärliga färdigheter, så skådespeleri, poesi, arbete med musik, gastronomi eller konsthistoria kan ge mycket tillfredsställelse.

Midheaven i Lejonet

Om du kan leda eller undervisa andra människor kan du som har Midheaven i Lejonet känna att du har hittat ditt kall. Det är vanligt att lärare och religiösa ledare har den här positionen i sitt födelsehoroskop.

Det kan också handla om yrken som är prestigefyllda och som kräver initiativförmåga och självförtroende, t.ex. att arbeta som huvudperson i politiken, att spela i såpoperor, filmer, serier eller teater och att ta på sig ledningen av ett företag eller ett område.

Att arbeta med smycken, konstverk eller inredning kan också ge yrkesmässig tillfredsställelse.

Midheaven i Jungfrun

Människor med Jungfrun i mitten av himlavalvet är vanligtvis perfektionsorienterade och mycket kritiska.

Därför kan de arbeta i yrken som kräver mycket noggrannhet och diskretion, t.ex. skriva recensioner, arbeta med bokföring eller redigera och organisera texter.

Karriärer som kräver ett praktiskt sinne eller manuella färdigheter är också gynnsamma, så områdena teknik och hantverk är lämpliga.

Mitthimlen i Vågen

Vågen i Midheaven har en stark känsla för opartiskhet och korrekthet i det de gör. Dessa egenskaper gör att dessa personer är bra i alla positioner inom den juridiska sfären, där de måste söka överenskommelser eller agera som representanter för rättvisa orsaker.

Dessutom är de vanligtvis personer med en stor förmåga att hantera allmänheten och en stark koppling till konsten, och på grund av detta kan de ha en naturlig talang för diplomati och karriärer inom underhållning, mode, teater, fotografi och dekoration, till exempel.

Midheaven i Skorpionen

En person med Skorpionens mitthimmel är vanligtvis mycket hängiven, engagerad och självsäker. Att utforska det okända kan ge stor yrkesmässig tillfredsställelse, så de kan göra bra ifrån sig i karriärer inom utredningsbranscher, som detektiver och spionage, eller verksamheter som är kopplade till psykoanalys, esoterik och det ockulta.

Det är också gynnsamt att arbeta med regenerering, helande och död, t.ex. på sjukhus, som testamentsexekutor eller försäkringsbolag.

Midheaven i Skytten

De som är födda med Skytten på medelhimmeln har vanligtvis stora planer för sin karriär och vill gå långt, kanske till och med arbeta utomlands. Deras goda rykte och idealism behöver komma till uttryck genom sitt yrke.

Du behöver dock lära dig att vara mer praktisk när det gäller projekt. Du tenderar att vara en utmärkt yrkesman inom utbildning, försäljning eller att leda ett område. Du är vanligtvis en person som är inriktad på meningen med livet.

Så du kan också vara bra på filosofi, andlig rådgivning eller yrken som rör rättsväsendet.

Midheaven i Stenbocken

Ambitiösa personer med Half of Heaven i Stenbocken tenderar att sätta sin uthållighet i tjänst i sin karriär för att nå så högt som möjligt.

Deras rykte är viktigt för dem, så de kan lätt ta ansvar i det offentliga livet eller i yrken som kräver nykterhet, försiktighet och allvar.

Hans utmärkta organisationsförmåga visar att han är en idealisk person för att skapa strukturer och processer i ett företag.

Midheaven i Vattumannen

Din humanitära känsla kan få dig att arbeta med något som har en högre mening och en positiv inverkan på samhället.

Positionen lämpar sig väl för arbete i stora organisationer och för verksamhet som kräver kreativitet och dessutom ger frihet.

Allt som rör spetsteknologi tenderar att attrahera personer med en Midheaven i Vattumannen, liksom yrken som har med framtiden att göra, till exempel astrologi.

Midheaven i Fiskarna

Intuitiv uppfattning av vad människor behöver och medkänsla för andras smärta är starka sidor i personligheten hos dem som har Midheaven i Fiskarna. Därför gynnas aktiviteter med anknytning till det konstnärliga, såsom teater, film, musik och poesi.

Det är vanligt att personer med denna positionering i kartan agerar som utövare av icke-traditionell medicin, t.ex. naturläkare eller homeopater.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.