Myter om Tarot och sanningen bakom dem

Douglas Harris 30-05-2023
Douglas Harris

Har du någonsin avbrutit en tarotläsning för att du var rädd för vad korten skulle kunna visa dig? Eller har du fått rysningar vid tanken på att dra ett arkanskt kort som du ansåg vara för negativt? Du kanske också har känt dig sugen på att rådfråga igen efter att ha läst resultatet och funnit att korten inte svarade på din fråga eller var för utmanande. Det här är några myter om Tarot och de kan skada dinförståelse för studier och framförande av oraklar.

Här är de 6 största myterna om Tarot. och upptäck hur du kan få ut det mesta av arkanerna och framför allt av dina kommande spel.

Innan dess, om du har några utmanande frågor, Jag spelade här Direct Tarot och få råd om vilka vägar du ska gå.

De 6 största myterna om Tarot

Det finns mycket negativa kort, som "Death", "The Tower", "The Devil" och "The Hanging".

Brevet i sig har en innebörd, men vid en läsning kan det alltid tolkas på olika sätt. Det är alltid nödvändigt att analysera frågan och det sammanhang i vilket den förekommer.

Arkana kan verkligen betyda spänning eller utmaning vid vissa tillfällen, men inte alltid, som om kombinationen av kort skulle ge samma resultat varje gång. Det är ändå värt att komma ihåg att eftersom de är stora arkana är deras tolkning mycket bred och omfattande.

Om en person till exempel befinner sig i ett förhållande som har blivit tunt och lämnar "Hängningen" i spelet, signalerar detta att förhållandet kommer att förbli otillfredsställande. Men om hon i samma spel drar "Tornet" Det är fullt möjligt att förhållandet tar slut - vilket i det här fallet kanske skulle vara tillfredsställande, eftersom paret är extremt missnöjt och bandet tenderar att lösas upp.

Redan "Djävulen" Å andra sidan tenderar den att vara känslomässigt utmanande, eftersom den har att göra med överdrifter och beroenden.

Allt beror på vad personen vill veta med hjälp av tarot, vilken position korten har i spelet och i vilket sammanhang personens liv befinner sig just då.

Om du vill lära dig mer om tarot kan du ta en grundläggande tarotkurs genom att klicka här!

Det finns bra kostymer och dåliga kostymer

De färger som utgör de mindre arkanerna (läs mer om dem genom att klicka här) - klöver, hjärter, svärd och ruter - har enklare tolkningar än de större arkanerna, och de är i sig förknippade med de fyra elementen i västerländsk esoterik:

  • Klöverfärg (symboliseras av eldelementet och har att göra med andlighet, personlig motivation, styrka, mänsklig värme och harmoni).
  • Hjärter (symboliseras av vattenelementet och har att göra med känslor, förväntningar, ångest, kärlek eller hat, känslor).
  • Svärd i svärd (symboliserat av elementet luft, det är intentionernas kostym; hur man talar, argumenterar, planerar och placerar sig mentalt; det är intellektets område).
  • Ruterfärg (symboliseras av jordelementet, det vi har i handen, från ägodelar till familjeliv, socialt liv och yrkesliv, önskningar och känslor).

Det finns kostymer som påskyndar eller fördröjer utgången av en situation eller det önskade resultatet. Svärd och klubbor till exempel, är snabbare än de andra, eftersom Eld och Luft är smidigare element.

Enligt innebörden av var och en av dem associerar människor alltid den hjärterfärg Det är i själva verket överdrivna förväntningar, en större tendens till illusioner och känslor som visas men inte nödvändigtvis erkänns.

Redan Svärd Den här stämningen förstärker behovet av att vara så objektiv som möjligt och försöka att inte lämna känslorna åt sidan.

Guld Det är en kostym som i vissa sammanhang tar längre tid att lyckas, men den kan också visa att det som personen önskar har större chans att hända eller att uppnås.

Slutligen har stämningen av Pinnar Den uppmärksammar ett överskott av energi i samband med en viss fråga, vilket kan sluta med att man överdriver, så det är nödvändigt att veta hur man ska dosera den. Den ger behov av lugn och att stå på jorden.

Att spela tarot online är inte samma sak som att ha ett personligt samtal.

Både vid en personlig konsultation (på ett kontor, med papperskort på bordet) och vid en läsning online (via chatt, webbkamera och videokonferens) fungerar korten på samma sätt.

Vissa människor tror att "energin" inte är densamma på Internet, eftersom korten inte rörs. Men sanningen är att ingen bör hålla fast vid denna tro, som så ofta visar sig vara ogrundad. Det är värt att säga med eftertryck: energi finns överallt. Många människor är fortfarande rädda för att lita på något annat än papper.

Än idag finns det spåmän som betonar vikten av olika rituella förfaranden för att få en effektiv konsultation, som till exempel att "klippa" kortleken efter att ha blandat korten.

Denna typ av vidskepelse visar hur mycket människor fortfarande tvivlar på effektiviteten, inte bara i det virtuella universumet utan även på sina egna prestationer inför oraklet.

När man läser Tarot bör man prioritera den information som kommer fram, inte det format i vilket den når konsulten.

Särskilt har jag prioriterat min virtuella läsagenda och jag märker att spelet flyter lika bra som på kontoret. Det finns till exempel bekvämligheten med att inte behöva resa till den professionella. Många människor matar rädslan för att lita på något som inte är papper.

Tarot gör slumpen till centrum - den bestämmer valet av kort, precis som det omedvetna som vi inte kan nå utan en guide, t.ex. symboler. Därför vill jag klargöra att det inte behöver finnas någon särskild ritual för att konsultera korten.

Alla och alla trossystem är upp till den professionella eller den person som lär sig symbologin och tillämpningen av korten. Det enda undantaget, både när det gäller personliga och virtuella konsultationer, är koncentration.

Jag antar att jag inte koncentrerade mig ordentligt eller att jag inte gillade spelet, så jag vill dra korten igen.

Tarot analyserar ditt verkliga liv, inte det du önskar dig. Det faktum att du inte gillade resultatet eller att du tyckte att korten hade hårda eller mycket svåra betydelser betyder inte att en annan dragning kan eller bör göras.

Du måste hantera den arkana som kom fram, reflektera över budskapets karaktär, skriva ner korten och läsa dem flera gånger. Och jag har en reservation för de inte så tillfredsställande resultaten: de kan till exempel rädda dig från negativa omständigheter som orsakats av felaktiga förväntningar.

Så i stället för att först avvisa ett obegripligt spel bör du undersöka korten och alltid läsa om, med absolut uppmärksamhet, det som misshagade eller skrämde dig.

Jag kan spela i rollen som en person som är rädd för "dessa saker".

Det är inte tillrådligt att spela med avsikt att få veta förutsägelser för en känd person. Det är viktigt att klargöra att oraklet erbjuder personlig information om den person som rådfrågar det.

Jag betonar alltid att Om någon är rädd för korten och ber någon annan att läsa dem, bör man inte öppna Tarot.

De som befriar sig själva från en läsning genom att be någon annan att göra det bör se över sina egna föreställningar om Tarot - oundvikligen ytliga eller felaktiga. Oraklet tjänar dem som är redo för det.

Jag måste vara ytterst försiktig när jag konsulterar korten.

Det är normalt att vara nervös före, under och till och med efter en tarotläsning, men det är viktigt att veta att Bokstäverna fastställer inte oföränderliga tendenser, som om det vore en absolut sanning. - Som till exempel tron på att "katastrof som förutspås är katastrof som inträffar" eller något liknande.

Tarot ger prognoser och råd i en viss fråga. Det kan och bör ses som en strategi för att inse våra misstag, för att lyfta fram de möjligheter som uppenbarar sig och för att skymta den bästa vägen att ta vid en viss tidpunkt. Korten hjälper dig att göra de bästa valen för ditt liv.

Därför är det viktigt att undvika att ställa tvetydiga, oprecisa eller subjektiva frågor, t.ex.: "Kommer jag att bli lycklig på ålderns höst?", "Kommer jag att bli rik?", "Var finns min själsfrände?".

Även om rädsla är naturlig när man ställs inför något man inte känner till så väl, finns det i fallet med Tarot tillräckligt med information för att veta att det inte är ett hot eller en fara som är kopplad till någon specifik religion eller esoterisk strömning. Det är ett instrument för att utvärdera tendenser och ge vägledning när man står inför återvändsgränder i livet. Därav objektiviteten och samstämmigheten i formuleringen av frågorna.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.