När är det rätt tid att tala och när är det rätt tid att vara tyst?

Douglas Harris 05-06-2023
Douglas Harris

Innehållsförteckning

En yrkesutövare på hög nivå beslutade att via e-post svara på en ganska kränkande begäran från en viktig kund och förneka honom möjligheten att hans företag skulle uppfylla denna begäran och förklara varför. Kunden returnerade e-postmeddelandet samma dag, med en kopia till sin närmaste chef, och förklarade att om företaget inte kunde hjälpa honom med något som han verkligen ville ha, skulle han säga upp kontraktet.Detta budskap nådde fram till ordföranden, som "högg huvudet av den professionella personen" efter att kunden valde att avsluta kontraktet med en annan leverantör.

I en annan situation bevittnade en yngre yrkesutövare en kollega i en situation där han skrattade bakom ryggen på en äldre kund. Hon bestämde sig för att "hämnas" på damen genom att kritisera honom inför teamet. Hon tänkte bara inte på att kollegan var brorson till en av företagets delägare. Dagen därpå rapporterade en "fågel" snällt hela diskussionen till områdeschefen, somuppmanade den nyanställda juniorarbetaren att dra sig tillbaka från verksamheten.

I den tredje situationen valde en läkare att acceptera en tjänst i ett privat företag efter att ha arbetat på intensivvårdsavdelningar i flera år. Hans mardröm i början av övergången var att veta hur han skulle svara på e-postmeddelanden och vem han skulle kopiera. Eftersom han inte hade denna företags-"kod" välkänd ännu, kopierade han ibland flera personer i frågor som inte var relevanta eller kopierade inte någon, vilket skapade konflikter somtogs med till chefens kontor för ett obehagligt "anpassnings"-samtal, som han kom ut ur och gick på äggskal.

Håll dig borta från fällor

E-post har inte avsändarens intonation, och vi vet att vissa känsliga frågor bör behandlas försiktigt och bestämt, utan att lämna utrymme för spekulationer. E-post är utmärkt för korta, direkta och informativa meddelanden, men bör aldrig användas i konfliktsituationer, såvida inte en av parterna vägrar att träffa den andra personligen.att ordna ett möte ansikte mot ansikte bör göras, eftersom de ännu inte har uppfunnit ett virtuellt medium som återger känslan av att vara ansikte mot ansikte, öga mot öga, med ett öppet hjärta för ett bra samtal.

Ett vanligt misstag bland ledarna är att be de anställda att bidra till en ny idé eller ett nytt projekt, och när de sedan ger sina åsikter, struntar de helt enkelt i dem och hävdar att "det kommer inte att fungera" eller "vi har försökt med det tidigare" eller till och med "jag tycker bättre om idé Y" (som de förresten själva kom med). När vi ber teamet om hjälp bör vi lyssna på alla.generöst, utan att avbryta dem, för att inte riskera att hindra deras framtida samarbete.

Och vad kan vi säga om yrkesverksamma som tror att de måste säga allt de tycker för att vara uppriktiga och sova i lugn och ro? Än i dag är jag förvånad när jag tar emot klienter som kritiserar impulsivt för att "de var uppriktiga", utan att ta hänsyn till lyssnarens synvinkel och utan att förutse de katastrofala följderna av en sådan naivitet. Resultatet: de behandlar sina kollegor som om de var oförmögna.De klagar sedan över konsekvenserna och accepterar inte att betala priset för denna handling. Uppriktighet har en gräns! En klient berättade för mig att han förlorade två befordringar eftersom han tyckte att han var den enda på sin avdelning som "talade sanning".

Det här är några situationer där yrkesverksamma "gjorde fel" när de bestämde sig för vad de skulle säga eller inte säga på arbetsplatsen, på vilket sätt de skulle säga det och på vilket sätt de skulle göra det. Affärskommunikation är en konst och måste utvecklas som alla andra färdigheter.

En grundläggande regel för affärskommunikation är: "beröm offentligt, kritik privat" (även den konstruktiva). Man bör inte avslöja sina kollegor av flera skäl, varav det första är bristande yrkesetik. Det andra skälet är att man gör sig skyldig till orättvisa, eftersom vi alla inte har möjlighet att på kort tid känna till alla faktorer som ledde till att personen i frågaAtt leva som vuxna kräver att vi gör medvetna val och att vi vet när det är rätt tid att tala och när det är rätt tid att vara tyst. Ibland är tystnad mer talande!

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.