Prognoser för kärlek år 2020

Douglas Harris 05-06-2023
Douglas Harris

För att utvärdera förutsägelserna för kärlek 2020 måste vi titta på Venus, kärlekens och relationernas planet, och Mars, som talar om attraktion och sexuella begär. Vilka tecken kommer dessa planeter att passera? När kommer de att gå retrograd? Vilken typ av kontakter kommer de att ha med andra planeter?

Å andra sidan kan vi också utvärdera hur kärleken kommer att vara i allmänhet 2020 genom att titta på nästa års horoskop. När allt kommer omkring är förutsättningen för alla astrologiska horoskop att om vi vet exakt när något börjar kan vi förutsäga hur det utvecklas och hur det slutar.

Enligt det här horoskopet har vi Venus i Vattumannen som klockan 00:00:00 den 1 januari 2020 som gör en vacker trilogi med Juno, asteroiden som talar om engagemang och äktenskap, i Vågen, relationernas tecken.

Detta ställningstagande tycks visa att vi år 2020 är villiga att ha seriösa relationer och att engagera oss, förutsatt att den grundläggande förutsättningen för relationen är vänskap, frihet och respekt för varandras individuella frihet.

Här talar vi inte nödvändigtvis om öppna relationer (även om det inte är omöjligt med Venus i Vattumannen), men vi är inte villiga att ge upp vår frihet eller identitet för det.

Vad är det för slags relation som tvingar oss att förlora oss själva för att vara med den andra?

Det är trender som alla kan känna av. För att förstå dina särskilda trender kan du läsa dina personliga transiteringsdata på Horoskop Personare .

Med dig, vad Mars har att säga om kärlek 2020!

Men Venus ensam ger oss inte hela bilden, utan vi måste också titta på Mars, planeten för handling, attraktion och sexualitet.

Vi börjar året med Mars i Skorpionen, ett tecken som styr tillsammans med Pluto, där Mars energi får fokus, styrka och koncentration.

Med Mars i Skorpionen är vi inte fyllda av ytlighet, vi vill ha allt, vi vill ha mycket, utan undantag.

Och här har vi en konflikt, eftersom Venus i Vattumannen vill ha frihet och Mars i Skorpionen vill ha absolut hängivenhet.

Mars (kraften som söker efter det den vill ha) kan använda sitt fokus och sin strategi för att uppnå det som Venus är villig att erbjuda (hängivenhet med frihet).

Och när han väl har erövrat henne kommer han att försöka utöva sin dominans för att omvandla henne (eller förhållandet) till det han vill ha. Eller så kan vi tillbringa året med känslan av att även om vi är engagerade och har det bra i förhållandet så saknas passionen. Kommer detta att göra oss lyckliga under lång tid? Svårt att veta.

En annan möjlighet är att vi kämpar för det vi vill ha med mycket mer passion och till och med besatthet än vad som är nödvändigt, vilket kan skrämma objektet för begäret.

Planeter i Stenbocken för att börja året

Årets energi är allvarlig och engagerad: vi inleder 2020 med några planeter i Stenbocken, ett tecken som talar om envishet, uthållighet och energi att kämpa för det vi vill ha under lång tid.

Det handlar också om att vi verkligen vill ha det som står på spel: den andra, en situation, ett jobb, en förändring, vad som helst.

Dessa mål stöds av Mars i Skorpionen som har en strategisk och långsiktig vision, men kan vara för påträngande för Venus i Vattumannen.

Kanske handlar det om att vi strävar efter att erövra (Mars) mycket mer än vad vi är villiga att ge (Venus).

Mars säger "Jag kommer att kämpa för att få absolut allt av dig - din kropp, dina känslor, dina tankar, din själ", medan Venus säger: "Men jag vill ge dig min villkorslösa vänskap, så länge du aldrig försöker hindra min frihet eller kräver för mycket av mig." Komplicerat.

Men låt oss börja från början. År 2020 börjar med Venus på 14 grader i Vattumannen och slutar med Venus på 19 grader i Skytten. Detta innebär att endast Stenbocken inte kommer att påverkas direkt av Venus passage, men den kommer definitivt att påverkas när den passerar genom Väduren, Sturm, Kräftan, Jungfrun och Vågen.

Mars öppnar året på 28 grader Skorpion och avslutar det på 26 grader Vädur. Mars' takt på himlen är långsammare och därför kommer hälften av tecknen år 2020 inte att passera direkt genom Mars (Taurus, Gemini, Cancer, Leo, Virgo och Libra), men kommer att aktiveras när Mars passerar genom de andra tecknen.

Med tanke på att året inleds med en konjunktion mellan två tunga transpersonella planeter (Saturnus och Pluto) i Stenbocken är förnyelse temat att arbeta med i alla delar av våra liv i år.

Det är nödvändigt att se över gamla strukturer och traditioner (Saturnus), och det som inte längre stämmer överens med vår verklighet måste rivas (Pluto), så att det i december, när Jupiter och Saturnus går samman med Vattumannen, blir möjligt att hitta en balans mellan det nya och det gamla, men på nya grunder.

Här verkar det som om vi redan har gjort den nödvändiga "rensningen" av de traditioner som inte längre tjänar oss som bas eller stöd för tillväxt, och att det nu är möjligt att växa och expandera med det som är kvar - gradvis, progressivt, men ändå, att växa.

Kärlek 2020 är inte i luften med Venus retrograd

Under årets första tre månader kommer Venus och Mars att befinna sig i tecken som är kvadrater:

Vattumannen och Skorpionen, Fiskarna och Skytten, Väduren och Stenbocken, Oxen och Vattumannen, med korta stunder av synergi mellan dem. Mellan den 6 mars och den 12 maj kommer Mars och Venus att befinna sig i tecken med kompatibla element.

Först Taurus och Capricorn och sedan Gemini och Aquarius, vilket indikerar harmoni mellan vår önskan och vår handling. Den här perioden kommer särskilt att gynna jord- och lufttecken.

Men den 13 maj går Venus in i retrograd rörelse, vilket innebär en period då vi bör stanna upp och omvärdera vem och vad vi värdesätter.

Detta är INTE en gynnsam tid för att gifta sig eller inleda ett nytt förhållande, eftersom det kan uppstå förvirring och förseningar i frågor som rör partnerskap och relationer. Venus är retrograd fram till den 25 juni och dess skuggperiod pågår fram till den 29 juli.

Detta är alltså INTE en gynnsam period för kärlek i allmänhet, särskilt inte för tvillingarnas tecken och de andra två föränderliga tecknen (Jungfrun och Skytten).

Perioden från den 14 maj till den 26 juni kommer att vara särskilt spänd när det gäller kärlek och relationer, eftersom Venus inte bara är retrograd, utan också står i kvadratur till Mars i Fiskarna.

Här finns det en missmatchning mellan vad vi vill och hur vi agerar för att uppnå det vi vill. Eller så finns det en missmatchning mellan vad vi vill och vad omständigheterna tillåter oss att ha. Så det är bättre att undvika kärlekslekar och risker under den här perioden.

Den här rekommendationen gäller också för perioden 8 augusti-6 september, då Venus passerar genom Kräftan och Mars befinner sig i Väduren, två tecken vars energi inte går ihop eftersom Kräftan är mycket känslosam och Väduren är orolig och snabb.

Den 9 september går Mars in i retrograd rörelse på 28 grader av Väduren, vilket innebär att vi behöver omvärdera våra projekt, våra handlingar och hur vi har kämpat för att uppnå det vi vill.

Här kommer vi att bli mindre självsäkra och mer benägna att agera på ett fumligt sätt om vi envist försöker fortsätta att "tvinga" situationer att röra sig genom våra angrepp. Acceptera den obligatoriska "foten på bromsen" som ögonblicket ålägger oss, men försök att utveckla det som kränker, sårar och hotar, eftersom tendensen med Mars retrograd är att internalisera ilska och agg, vilket aldrig ger enpositivt resultat.

Den här perioden varar fram till den 13 november, men vårt agerande kommer inte alls att normaliseras förrän den 2 januari 2021, då den här retrograderingens skuggperiod avslutas.

Kärlek år 2020: var medveten om perioder som kräver uppmärksamhet

Under de datum som anges nedan är det viktigt att vara uppmärksam på hur vi agerar för att uppnå det vi vill - bortsett från Mars retrograd period:

 • Gå in på 26 och 28 januari Mars kvadrerar Neptunus: akta dig för självsabotage och skjut inte dig själv i foten.
 • Gå in på 6 och 8 april Mars i kvadrat med Uranus: Brådska är perfektionens fiende. Bestäm vad du har råd att förlora innan du tar risker.

 • 25/2, 11/5 e 26/6 Mars kommer att vara i spänningsaspekt med noderna: stanna upp och tänk efter innan du agerar, för dina handlingar kan leda dig bort från dina mål.
 • 4/8 e 19/10 Mars står i kvadratur till Jupiter, vilket tyder på att något har blivit liggande på något område i ditt liv.
 • 24/8 e 29/9 Mars är kvadrerad med Saturnus, vilket gör att du måste fråga dig själv hur mycket energi du behöver lägga ner på personen eller situationen för att föra saker och ting framåt.
 • 9/10 e 23/12 Mars står i kvadrat med Pluto och ber dig att inte vara för törstig. Vet när du ska fortsätta och när du ska sluta.

Håller ett öga på datum då vi kan uppleva svårigheter med önskemål.

De perioder som indikerar svårigheter med våra önskningar eller vad vi värdesätter (förutom Venus retrograd period) är:

 • I dagarna 27/1, 2/6, 4/9, 9/11 : önskan och handling är inte i linje med varandra. Vad sägs om att inte vara så indirekt i din handling? Kanske kan det få dig att tappa målet ur sikte.
 • I dagarna 13/2, 20/10, 31/12 : det du vill ha är inte det bästa för dig.
 • I dagarna 23/2, 25/8, 16/11 : Det är möjligt att växa och expandera i kärlek och relationer, men inte så mycket som du vill. Ett steg i taget.
 • I dagarna 3/3, 2/9, 19/11 Om du kan förhandla och göra eftergifter är det fortfarande möjligt att vinna i historien.
 • I dagarna 8/8 : Något oväntat kan hända i kärleken. En förändring? En ny romans? Var beredd!
 • I dagarna 20/5, 27/7, 18/10, 30/12 : Mycket illusioner, förvirring och projektioner. Om det verkar för bra för att vara sant är det för att det är det.
 • I dagarna 6/8 e 1/11 : Tyvärr är det dagar som brukar ge upphov till kärlekskänslor.
 • I dagarna 30/8 e 15/11 : En stor passion som uppslukar dig är också möjlig. Men är det vad du vill? Tänk efter!
 • I dagarna 15/9 e 27/11 : ännu en dag med en tendens till oväntade händelser som rör det vi älskar, värdesätter eller vill ha. Men här kan överraskningen vara oönskad.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.