Reiki Meditation: vad det är och hur man använder det för att slappna av

Douglas Harris 01-06-2023
Douglas Harris

Ordet Reiki betyder universell energi (Rei) och den fysiska kroppens livsenergi (Ki), och med summan av dessa energier får reikianen och den person som han utstrålar denna energi. avslappning och Reiki-meditation är mycket eftertraktade av dem som vill öka sitt välbefinnande.

Reiki spreds över hela världen när Hawayo Takata (1900-1980), en hawaiianer med japanskt ursprung, lärde sig tekniken under en resa till Japan av Chujiro Hayashi (1880-1940), lärjunge till Mikao Usui. När hon återvände till sitt land började hon undervisa i väst. I den här artikeln får du veta mer om tekniken. Kolla in den:

Vad är Reiki?

Reiki är en teknik för att sprida energi, vanligtvis med hjälp av händerna för att skapa energibalans hos den person, växt eller djur som tar emot den. Vi kan även använda Reiki i miljön. Den återupptäcktes av japanen Mikao Usui (1865-1926) på 1920-talet.

Reiki är en enkel teknik som har stor potential att hjälpa människor och har många fördelar, t.ex:

  • Minskar biverkningarna av andra hälsobehandlingar
  • Avslappning
  • Minska stressen
  • Hjälper till att förbättra sömnen
  • Ökar känslan av fred och lugn
  • Genom att läka den energetiska kroppen bidrar den till förbättrad hälsa i den fysiska kroppen.

Vad Reiki är till för

Reiki är en teknik som utvecklats för att harmonisera och frigöra energierna i den energetiska kroppen, vilket gör att den person som tar emot den blir friskare och mer harmonisk. I en bredare aspekt, eftersom reikianen också kan tillämpa sig själv och använda dess principer som en vägledning för ett mer fullödigt liv, hjälper den till i den personliga utvecklingen.

Mikao Usui sa själv att "Reiki är en metod för att bjuda in till lycka". När vi känner oss mätta och friska är vi lyckligare.

Reiki avslappning och meditation: hur man ansöker

Fungerar Reiki Relaxation?

När du får Reiki blir den subtila kroppen mer flytande och energin frigörs, vilket gör att den inte skapar stress och därmed ger avslappning.

Hur fungerar Reiki-meditation?

En meditation med Reiki har dubbla fördelar: förutom den avslappning som meditationen normalt ger får de som deltar Reiki-energi som ger fred åt olika disharmonier och blockeringar som personen kan uppleva för tillfället.

Kan någon tillämpa en Reiki-meditation för avslappning?

Vem som helst kan leda en meditation med fokus på Reiki, men endast en reikianer kan ge ut reiki-energi.

Reikianer är en person som får en intoning av Reikienergi av en Reikimästare som är vederbörligen inställd på denna teknik.

Reiki meditation förslag

En reikian som ska vägleda denna meditation koncentrerar sig innan den börjar på den Reikienergi som ska kunna stråla ut när han vägleder.

Se det här fotot på Instagram

Ett inlägg som delades av 🌹Andrea Leandro🦋 (@andrea_dos_santos_leandro)

"Sitt bekvämt och blunda för att bättre kunna uppleva detta ögonblick.

Rotera axlarna bakåt för att öppna bröstet,

Andas långsamt,

Släpp in luften i lungorna mycket lugnt.

Föreställ dig att ditt hjärta ler

Se ett ljus som går in i toppen av ditt huvud,

Den löper längs ryggraden till fotspetsen.

Förbinder dig från himmel till jord

Skapa säkerhet och fred

Repetera mentalt med mig:

- Bara för idag är jag lugn

- Bara för idag litar jag på

- Bara för idag är jag tacksam

- Bara för idag är jag ärlig

- Bara för idag är jag snäll

Känn hur universums energi frigör alla stagnerade energier i din kropp.

Känn hur helandet flödar genom hela din aura

Känn freden i ditt hjärta

Ta med dig denna känsla av frid och lugn in i din själs fördjupningar och ta skydd där närhelst du behöver kalla på denna energi.

Må Reikienergin vara med dig!"

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.