Rosakvarts: betydelse, användning och hur man använder stenen

Douglas Harris 26-05-2023
Douglas Harris

O rosakvarts är känd som kärlekens sten. Det sägs ofta att den är bra för att föra in någon du älskar i din verklighet eller för att "finjustera" dejting. I själva verket är det stenen för självkärlek, villkorslös kärlek och kärlek för kärlekens skull. Det är ingen slump att rosenkvarts var relaterad till gudinnan Venus i gamla tider.

Det mjuka rosa i denna sten är barnets rosa. Vårt inre barn som behöver vara väl omhändertaget, väl älskat och tryggt för att ge oss den unika lyckan av självkärlek och övergå i villkorslös kärlek. I den här artikeln kommer du att lära dig mer om innebörden och användningsområdena för rosakvarts kristallen.

Rosakvarts: betydelse

Rosenkristallens energi är viktig för självförverkligande och inre frid. Den lär ut självkärlek och kraften i förlåtelse. Den löser upp ackumulerade laddningar som undertrycker hjärtats förmåga att ge och ta emot kärlek.

I närvaro av kärlek ersätts sorg, rädsla och agg som begränsar flödet i detta chakra av en djup känsla av personlig tillfredsställelse, vilket skapar en grund för att inre fred och tillfredsställelse ska bli verklighet.

Rosakvarts är för många kärlekens sten, för att arbeta med relationer och relationell kärlek, men det beror på att denna kristall vårdar och vårdar självkärlek och arbetar med dina inre smärtor och behov, det friska inre barnet. Så relationer påverkas av att personen själv är mer hel, kärleksfull och vårdad inom sig själv.

Vad används rosakvarts till

Det är en sten som används i hjärtchakrat (på hjärtnivå), det energiska centret för våra känslor. Stenens energi löser upp de ackumulerade laddningarna i hjärtat som hindrar det från att ge och ta emot kärlek. I kärlekens tecken försvinner sorg, sorg och förbittring. Det finns inga fler krav, krav, behov... Inga fler anteckningsböcker!

Eftersom rosakvarts är en lättfunnen kristall finns det inte många falska eller förstärkta med färgämnen eller kemi. Dess rosa ton sträcker sig från babyrosa till en djupare rosa, men når inte upp till "rosa". Eftersom den är en kristall och sten är den troligen naturlig, men köp alltid från rekommenderade ställen.

Rosakvartssten och kärlek

Håller du med om att varje kärleksförhållande är ett utbyte? När vi älskar någon utbyter vi uppmärksamhet, tillgivenhet och energi. Men har du någonsin tänkt på att vi bara kan utbyta om vi har något över, om vi har något "extra" att ge? Detta är idealet, men tyvärr inte det vanliga.

Vanligtvis ger vi kärlek även om vi inte älskar oss själva och vi överöser den andra med uppmärksamhet när det i själva verket är vi själva som är i behov av omsorg. Eller tvärtom: vi kräver kärlek från dem som inte har den, tillgivenhet från dem som aldrig har fått den eller som har fått mycket lite.

På så sätt blir vårt förhållande som ett konto i en anteckningsbok: du gör allting och skriver ner det. Någon gång måste du ta betalt! Men tänk på det: om du hade för mycket över skulle du inte behöva det, så du skulle inte ta betalt, du skulle inte kräva det.

Rosenkvarts och tecken

Många människor letar efter stenar som är kopplade till ett tecken, men sanningen är att detta bortser från en persons hela liv, de tillstånd som de befinner sig i och de utmaningar som de står inför. Dessutom kan användningen av endast en eller två stenar för ett helt liv, förutom att vara liten, potentiera det som skulle vara i obalans hos personen. Även astrologiskt sett är vi inte bara vår solaspekt, vi är en helhet.himmelskt, med solaspekten, ascendenten, månen med mera.

Hur man använder rosenkvarts för att locka till sig kärlek

För att arbeta med rosakvarts kan du:

  1. Placera den mitt i bröstet och föreställ dig att den slår tillsammans med ditt hjärta.
  2. Tänk dig att den rosa energin invaderar ditt hjärta och expanderar in i hela din kropp med varje puls, som en vibration av kärlek som växer från bröstet och omsluter dig helt och hållet.

Visualiseringen har ingen exakt tid, man bör göra den tills man känner att man är helt tagen av energin från rosenkvarts. Om man sätter en specifik tid finns det en risk att man oroar sig för tidsgränsen och inte "går in" i meditationen.

Hur ofta kan vi göra den här mentaliseringen? Jag rekommenderar den här rosenkvartsövningen högst en eller två gånger i veckan, för att öppna hjärtchakrat för snabbt kan göra vissa människor väldigt känsliga, sårbara och känslomässiga. Om vi tar lång tid på oss att stänga oss själva måste vi också respektera tiden för att öppna oss själva, håller du med?

Hur man ger energi till rosakvarts

Enligt riktlinjerna för fysisk och energetisk rening och energitillförsel är ett tips för rosenkvarts att använda källvatten, helst utan kemiska processer som klor eller fluor, för att ge energi i det milda ljuset på morgonen eller sent på eftermiddagen.

Det är en sten som ofta används i personliga tillbehör, som halsband, särskilt hängsmycken som placerar den i hjärthöjd, och även gua sha (tillbehör för att massera ansiktets hud) eftersom den skapar ett förhållande till självvård och självkärlek.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.