Säg nej till mobbning

Douglas Harris 28-05-2023
Douglas Harris

Tyvärr blir detta engelska ord allt mer känt. Mobbning kännetecknas av att en eller flera elever upprepade gånger använder sig av aggressiva handlingar - verbala eller fysiska - mot en eller flera av sina klasskamrater.

Några av dessa handlingar kan vara kränkande smeknamn, förödmjukande, diskriminerande, isolerande, skrämmande, trakasserande, mobbning, misshandel, tyrannisering. Vanliga måltavlor är blyga, små, knubbiga, glasögonbärare och mycket smala barn. Barn som lider av dålig självkänsla och som har svårt att reagera på situationen.

Det är mycket svårt för föräldrar att få reda på att deras barn utsätts för någon form av mobbning i klassen, vare sig den är verbal eller fysisk. Det första steget är att kontakta skolan och göra ledningen medveten om fakta och att den är villig att lösa den smärtsamma situationen.

I hemmet är det mycket viktigt att arbeta med barnets eller ungdomens självkänsla och att få dem att förstå att det är nödvändigt att reagera och anmäla angriparen.

Vissa blommor kan vara ytterst värdefulla i denna process eftersom de räddar självkänslan och väcker modet att rapportera om skolans problem. Att erkänna sina värderingar väcker kärlek till sig själv. Och de som älskar sig själva skapar styrka att ta sig ur tyranniska situationer.

Genom att erkänna sina värderingar väcks kärleken till sig själv, och den som älskar sig själv skapar styrka att ta sig ur tyranniska situationer.

eller förnedring.

Nedan följer några av de essenser som kan göra skillnad för ditt barns sociala liv:

  1. Larch(Bach) - för dem som lider av stor osäkerhet och låg självkänsla. Den ger självförtroende så att barnet känner sig stärkt och uttrycker sina känslor.
  2. Mimulus(Bach) - bra för de blyga, skygga, rädda och de som ser sig själva som svaga och sårbara. Ökar förmågan att möta utmaningar.
  3. Centaury(Bach) - indikeras för dem som alltid beter sig som "dörrmattor" för andra.
  4. Confid Essence (Australien) - denna blommiga förening är för dem som lider av låg självkänsla, blyghet, brist på självförtroende och hamnar i offerrollen. Den väcker förmågan och kraften att förändra negativa situationer.
  5. Buttercup(California) - denna blomma är perfekt för barnet som underskattar sig själv och inte ser sitt eget värde. För introverta personer som har svårt att passa in i sociala kretsar.
  6. Trumpet Vine (Kalifornien) - väcker självförtroende för att kommunicera.

Var hittar du:

Rio de Janeiro

Quintessence - (21) 2205-0505

//www.quintessencia.com.br/

São Paulo

HNCristiano - (11) 2979-9868

//www.hncristiano.com.br/portal/

Balans - (11) 3815-1386.

//www.equilibrio.com.br/

Belo Horizonte

Officinalis - (31) 3296-8917/3344-2922

Chlorantha - (31) 3241-5212/3224-8533

Fortaleza

Farmaverde apotek - (85) 3261-1566

Viktigt meddelande om valet av blommor:

Självmedicinering med blomessenser verkar enkelt, du söker efter nyckelord och väljer essenser. Du behöver inte identifiera dig till 100 % med essensens egenskaper för att ta den. De har inga kontraindikationer, men för att göra rätt val måste du känna till systemen för blomessenser och samtidigt kunna uppfatta personliga eller mänskliga problem tydligt.Därför är det alltid bäst att anlita en kvalificerad yrkesman.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.