Skyttens egenskaper: allt om tecknet

Douglas Harris 31-05-2023
Douglas Harris

En av de viktigaste Skyttens egenskaper är att tecknet är det enda av de tolv som representeras av en mytologisk varelse, snarare än ett riktigt djur eller en människa. Denna unika egenskap säger mycket om tecknet, även om den går obemärkt förbi för de flesta människor.

Vem är en skytten?

En person är skytten när är född mellan den 22 november och den 21 december Detta kan dock variera med upp till en dag från år till år och kan endast fastställas genom att beräkna den Astrologiskt horoskop .

Att ha Ascendenten eller Månen i det här tecknet är också ett tecken som bär på de egenskaper som kännetecknar det här tecknet.

Först och främst är det värt att notera att Skytten är en kentaur, halvt människa och halvt häst. Denna dubbla natur understryker typens ambivalens: hälften av hans natur är djurisk, det vill säga han dras till allt som är jordiskt, köttsligt, allt som handlar om livets njutningar.

Skytten är därför en av de roligaste astrologiska typerna, som gillar att leva, njuter av livet och allt gott i det.

Han vet hur han ska få glädje av situationer och kan till och med skratta åt sig själv när han befinner sig i tråkiga eller löjliga situationer.

Därför tenderar den typiska skytten att vara en värdefull följeslagare som lyckas avslöja viktiga lärdomar som finns i händelser och som många människor inte inser eller föredrar att ignorera.

Genom att ha denna speciella inställning till de inlärningsprocesser som livet erbjuder, kan en annan Skytten karakteristik är att de tenderar att vara bra lärare för sin omgivning.

Framåt och uppåt

Den andra delen av kentauren representeras av en mänsklig figur som pekar uppåt med pilar. Skytten är också tecknet som tittar uppåt och framåt, och som alltid är intresserad av ovanliga frågor av filosofisk eller andlig natur.

Även den mest materialistiska skytten blir involverad i bredare och mer kontroversiella frågor som rör det område han arbetar inom, oavsett vad det är.

Eftersom de lever i en dualitet mellan den verkliga världen och fantasivärlden är det vanligt att typiska skyttar har tillfälliga problem, såsom en förkärlek för kontroverser, ett antagande att de tror att de äger sanningen och en motvilja mot att leva ett vanligt liv - som allmänt anses vara "tråkigt". .

Ett av de största problemen för Skytten är att hantera den vanliga och vardagliga verkligheten. Just därför är han en överdrifter som kan förvandla en enkel promenad till nästa stad till en riktig Camino de Santiago.

Skytten, som styrs av planeten Jupiter, har en perfekt känsla för att allting är vettigt och att även de mest absurda händelserna på något sätt avslöjar erfarenheter och lärdomar.

På så sätt lever man livet som om det vore ett stort äventyr, med stora mysterier att utforska bakom varje hörn.

Skytten har en perfekt känsla för att allting har en mening och att även de mest absurda händelserna på något sätt avslöjar erfarenheter och lärdomar. På så sätt lever livet som om det vore ett stort äventyr, med stora mysterier att utforska bakom varje hörn.

Denna generellt sett optimistiska typ kan ha ett syndigt självförtroende och begå misstag som beror på att hans uppfattning är inriktad på det stora, men inte på detaljerna. Det är när han lär sig att ta hänsyn till detaljerna som skytten utvecklas.

Eftersom Skytten är en långdistanslöpare är det normalt att han kan undvika sorg under lång tid, springa ifrån den och täppa till aktiviteter som distraherar honom från behovet av att titta djupare på sina egna känslor.

Melankolin kommer dock ikapp honom någon gång, och det är då som den stora resan av självkännedom äger rum: när skytten tillåter sig själv att komma i kontakt med sina verkliga problem, i stället för att fly från dem och leta efter saker som kan distrahera honom. Från och med då tas det "stora språnget" som är den stora skyttens strävan.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.