Solen och kärlekens väsen

Douglas Harris 04-06-2023
Douglas Harris

Innehållsförteckning

Kärlek: det vackraste ordet i världen betyder det oöversättliga. Den är en vän till glädje och skönhet och överträffar nöjdhet och utseende. Den är ägare till de bästa känslorna och blandar sig med passion och besatthet, med sinnenas upprördhet och samlivets slingor. Kärlek är till för alla, kärlek är till för få. Inom dess Cornucopia* Nästan allt kan passa in, inklusive illusionen av att älska och känna sig älskad. Finns det verkligen något sådant som äkta kärlek? Det verkar som om ordningen på faktorerna ändrar produkten. Vi kan uppleva äkta kärlek, men vi hittar inte alltid "äkta kärlek". Äkta kärlek, och det är ett faktum, upplevs för barn, även om vissa berättelser säger något annat. Men det är undantag som bekräftar regeln. Kärlek till föräldrar, tillstora och få vänner, till husdjuret.

Den så kallade "sanna kärleken" fortsätter att vara en succé på bio, men många människor tror fortfarande att den inte förekommer särskilt ofta i 2000-talets relationer. Och de som är lyckliga med sin sanna kärlek brukar inte heller skriva om det i tidningarna. Ur Tarots synvinkel talar man om kärlek med hjälp av tre kort:

  1. "The Lovers" eller "The Lover" - Arcane VI
  2. "Temperance - Arcane XIV
  3. "Solen - Arcane XIX

Kortet "De älskande" representerar passion, ögonblicket av förtrollning, medan "Temperance" representerar den intima fasen där relationer fördjupas eller upplöses, medan "The Sun" föreslår perfekt kärlek. Det finns gott om material om de två första, men hur kan denna solkärlek se ut?

Kärlekens trygghet

Solkärleken bär på frön av förtrollning och intimitet, men den ägnar sig inte åt svekets såpoperor eller detaljerna i alkoven. Det är kärlek i en högre oktav. Förtrollningens besvikelser påverkar den inte, intimitetens svårigheter besudlar den inte. Solkärleken flirtar med vänskap, men är en kärlek i tillit. Den känner inte till svartsjuka, bara omsorg. Den har inte ordet svek i sitt lexikon, eftersom den inte förutsätter att den ärDen känner inte till lögner, eftersom den lever i en helig trädgårds oskuld. Solkärleken är inte ett offer för tiden, eftersom det som besjälar den alltid är ett barns själ. Solkärleken är kärlekens väsen. Det finns inga ord som identifierar den, ingen text som omfattar den. Det kan bara sägas på prosa om vad den "inte är".

Men då skulle ni säga till mig: "Åh, jag vet, det gamla snacket om att det en gång var en gång med ett lyckligt slut, en romantisk komedi med café au lait". Det finns inget sådant: vi är kött och blod, smärta och passion, vind och storm. Ja, solkärlek är en gåva som nästan aldrig upplevs i vanliga kontakter. Solkärlek är gudomlig kärlek och den knyter sig varken till gudar eller till en gud. Men vi är, mina damer och herrar, dess storaOch om vi föreställer oss honom på samma sätt som vi kan föreställa oss allt och alla, så ger hans idé oss näring och värme, och så har det varit generation efter generation.

Det är omöjligt att leva i en värld utan sol. Må dess närvaro värma oss under kalla vinterdagar.

*Hörnrosen är en symbol för överflöd, rikedom och fruktbarhet.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.