Solförmörkelse den 19 november 2021: förvänta dig det oväntade

Douglas Harris 02-06-2023
Douglas Harris

2000-talets längsta förmörkelse är på väg! Förmörkelsen den 19 november 2021 äger rum kl. 5.57 och varar i tre timmar, 28 minuter och 23 sekunder.

Detta är en partiell månförmörkelse som kommer att vara synlig i Brasilien mellan 5h19min och 7h03min. Nästan överallt i landet kommer du att kunna se den (beroende på dagens väderförhållanden, förstås!), men de som befinner sig i den norra regionen kommer att kunna se den från sidan, eftersom förmörkelsen där kommer att ses nästan i sin helhet.

I den här artikeln kan du läsa:

 • Sammanfattning av förmörkelseprognoserna för den 19 november 2021
 • Vad betyder en förmörkelse för astrologin?
 • Analys av förmörkelsekartan och förutsägelser för kollektivet
 • Vilket område i ditt liv kan påverkas av solförmörkelsen?

Sammanfattning av förmörkelseprognoserna för den 19 november 2021

Enligt astrologin förvärrar förmörkelser situationer eller ändrar riktning, därav deras rykte om oförutsägbarhet (vilket är sant!). Här är några fakta om förmörkelsen den 19 november 2021.

 • Detta är den första förmörkelsen på axeln Taurus/Scorpio, som kommer att vara närvarande fram till 2023, vilket indikerar en serie av förändringar i finansiella frågor under de kommande två åren.
 • I den här förmörkelsen finns en spänd T-kvadrat mellan Mars, Saturnus och Uranus. Tendensen är plötsliga och störande händelser i vardagen - vilket ytterligare underminerar kommunikationen. Vara en strateg och undvika överdriven impulsivitet. kommer att vara grundläggande.
 • Denna förmörkelse uppmuntrar till förändring och nyhet Att förändra och göra innovativa saker kräver arbete, men det kan vara värt det senare!
 • Månen står i konjunktion med Algol, den mest fruktade fixstjärnan i astrologin, som förknippas med myten om att "förlora huvudet". Det finns potential för ovanliga situationer och personer att uppstå och dyka upp vid den här tiden.
 • Akta dig för olyckor på grund av att Mars står i opposition till Uranus.

Se mer information om denna förmörkelse och de teman som den aktiverar i ditt födelsehoroskop.

Vad betyder en förmörkelse för astrologin?

Redan några veckor innan de inträffar har vi "förmörkelseeffekten", som ger överraskningar, vändningar, oväntade händelser och ökad känslighet. Detta håller också i sig i ungefär tre veckor efter förmörkelsen.

En förmörkelse är giltig i sex månader, så dessa aktiveringar är närvarande i våra liv och i den kollektiva sfären under denna tid. Det är därför också viktigt att du följer dem:

 • datum för förmörkelse 2022
 • Kollektiva prognoser för 2022.
 • teckenprognoser för 2022

Vid en månförmörkelse är månen, som styr det förflutna, förmörkad, vilket innebär att nya saker uppstår. Har du märkt detta i ditt liv?

Analys av förmörkelsekartan och förutsägelser för kollektivet

Detta är den första förmörkelsen på axeln Taurus/Scorpio och de förändringar som följer med fenomenet kan ske och utvecklas under de kommande två åren.

Förmörkelser inträffar alltid i ett teckenpar under ungefär ett och ett halvt och två år. I maj 2020 började förmörkelser i axeln Gemini/Sagittarius. Under den här perioden upplevde vi Covid-19-pandemin och ett av de mest synliga fenomenen i den här fasen var kommunikation (Gemini) på distans (Sagittarius).

Liv, virtuella kurser och nya plattformar kom fram med full kraft. Den norra noden i Tvillingarna gav också upphov till många diskussioner, i linje med Saturnus långsamma transitering genom ett annat tecken för luftelementet, Vattumannen. Sedan dess har det uppstått många ännu djupare debatter om rasism, mänskliga rättigheter, HBTQIA+-frågor osv.

Förmörkelsen den 19 november 2021 är den första i axeln Taurus/Scorpio som kommer att pågå fram till oktober 2023. Vi kan analysera att den globalt sett kommer att innebära en period av ekonomiska omvälvningar, ofta med kriser i sektorer eller länder, men också med nya ekonomiska riktningar.

Efter att förmörkelserna har betonat tecken som handlar om begrepp, idéer och filosofi, vilket i hög grad stimulerar människors nyfikenhet och lust att lära sig (Gemini-Sagittarius), går vi in i en fas av förmörkelser som pekar på början av en mer materiell och konkret era, även på det affektiva planet (Taurus-Scorpio).

Till och med den norra månknutan (som är en av de punkter som utgör en förmörkelse) passerar det här tecknet nu.

Axeln Taurus-Scorpio indikerar också en återgång till nuet, något som är mycket Taurean, efter all den virtualitet som pandemin orsakade och som kombinerades så bra med Gemini-Sagittarius. Taurus, som många astrologer vet, vill vara närvarande, kramas, röra vid, hålla fast. Den överdrivna virtualiteten tröttar på Taurus, av affektiv och konkret natur (läs mer om Tecknet Taurus här).

Eclipse-kartan lyfter fram husen 6 och 12

Förmörkelsens horoskop den 19 november kommer med en stark aktivering av hus 6 och 12. I kollektivet är dessa hus kopplade till hälsa och sjukhusvistelser. Eftersom förmörkelser har sex månader på sig att manifestera sig, innebär betoningen av detta par hus fortfarande att Risker för pandemin i Brasilien. .

Jag, Vanessa Tuleski, tror inte att allt kommer att återvända med samma kraft som under den period då befolkningen inte vaccinerades, men det finns en chans att antalet fall ökar vid vissa tillfällen, till exempel efter nyår och karneval.

Hus 6 och 12 handlar dock inte bara om hälsa, utan även om sysselsättning (hus 6), utsatta och icke-stödda personer samt fångar (hus 12).

En av pandemins effekter, tillsammans med den ekonomiska avmattningen, var att gatupopulationen ökade och att de som redan var utsatta blev mer sårbara.

I det kollektiva och individuella sammanhanget ger förmörkelsekartan från den 19 november vissa möjligheter.

 • Överskott Månen och solen står i spänning med Jupiter. Detta är en typisk kombination av överdrifter, vare sig det gäller ätande, utgifter, mat eller självförtroende. Efter en lång tid av pandemi kommer folk att vilja ha en annorlunda jul och nyår, men se upp för konsekvenserna av detta, vare sig det gäller plånboken eller risken att smittas av Covid-19-viruset.
 • Kontroverser och problem inom kommunikation Ett mycket spänt T-kvadrat mellan Mars, Saturnus och Uranus kan innebära mer aggressiv kommunikation och radikalism under den här perioden, liksom oväntade händelser och olyckor. Var uppmärksam på kommunikationen i dina sociala nätverk, med vänner och familj, för att inte skapa onödiga slagsmål, eftersom det är en explosiv konfiguration.
 • Möjlighet till strejker och oväntade problem i det dagliga livet. Astrologin - även om många tror att den är en "kristallkula" - arbetar med möjligheter, som kanske eller kanske inte blir verklighet. Detta horoskop har potential för kollektiva problem som påverkar det dagliga livet, såsom strejker och uppror i fängelser. I det personliga livet kan det förekomma isolerade och oväntade händelser som hindrar ditt dagliga liv under de kommande sex månaderna. Du kommer att behövatålamod och flexibilitet.
 • Det produktiva området är bra för dem som är kreativa och erbjuder kvalitetsprodukter och tjänster, med en bra aspekt av Venus i Stenbocken. Relationer kan också vara bra (så länge de inte faller in i cykeln med de tidigare nämnda bråken och argumenten), och det kan finnas stimulans och nyhet. En annan positiv sida: detta är ett horoskop som uppmuntrar det nya, men ibland är det nödvändigt att göra en ansträngning för attger nya saker till livet.

Graden av förmörkelse i konjunktion med Algol

Månen, som är den punkt där en månförmörkelse inträffar, står i nära konjunktion med fixstjärnan Algol, som för närvarande befinner sig på grad 26 i Oxen. Även astrologer som inte är specialiserade på fixstjärnor känner till Algol, den mest fruktade av stjärnor.

Felaktigt använt ger det potential för stor aggressivitet. Det styr nackområdet - taurin, par excellence - med en symbolik som är mycket förknippad med att "förlora huvudet" (konkret innebär det risk för halshuggning, en handling som utförs av terrorister från Fjärran Östern). Förresten, här är en intressant artikel som hjälper dig att förstå Hälsa i ditt astrologiska horoskop.

Denna förmörkelse kan innebära att vanliga människor och även ledare eller berömda personer kan "tappa huvudet". Oväntade handlingar kan ske redan i närheten av förmörkelsen, i samband med november 2021 som kombinerar starkt uppror med starkt förtryck.

Om en förmörkelse redan är en "överraskningsfaktor" är den här tredubbelt överraskande, eftersom det är en förmörkelse, eftersom Mars är i opposition med Uranus, plötsliga händelser, och eftersom månen är i konjunktion med Algol. Bra att Algol inte brukar lova i ett förmörkelsehoroskop.

Naturligtvis har den, som allt annat inom astrologin, positiva potentialer. Algols framträdande ställning kan ge passion och intensitet som driver, men det finns en viktig varning här för att undvika onödiga eller överdrivna risker, sammanstötningar och impulsivitet.

Kollektivet tenderar att gå en oförutsägbar väg under denna fullmåne, som för övrigt präglade 2021 och kommer att prägla 2022 ( se här 2022 års månkalender Som individ bör du söka efter sätt att lugna ner dig för att bättre kunna hantera spänningar, oförutsedda händelser och utmaningar.

Vilket område i ditt liv kan påverkas av solförmörkelsen?

Förmörkelsen den 19 november kommer att aktivera specifika frågor i ditt liv genom att lyfta fram ett område i ditt födelsehoroskop under sex månader. Du kan kostnadsfritt beräkna vilket astrologiskt hus du har genom att följa stegen nedan:

 1. Få tillgång till din Karta över himlen här i denna länk av Personare
 2. Se vilket astrologiskt hus som förmörkelsen lyfter fram i ditt liv. Det kommer att lyftas fram enligt bilden nedan.
 3. Återgå sedan till den här artikeln och läs tipsen och betydelsen av förmörkelsen i det hus som är markerat i ditt himmelska diagram.

 • Solförmörkelse i det första huset: Nya frön kan uppstå här i ditt personliga liv, nya attityder och riktningar, kanske till och med något nytt i ditt utseende.
 • Solförmörkelse i det andra huset: Förmörkelsen ger upphov till frågor om hur du kan omvandla dina talanger till något praktiskt i ditt liv.
 • Solförmörkelse i det tredje huset: Detta är ett hus för mångfald och att hantera olika frågor, att vara flexibel, kommer också att vara ett tema under de kommande månaderna.
 • Solförmörkelse i det fjärde huset: Förmörkelsen aktiverar din mest intima sfär, som ditt hem, din familj, med händelser i den här sektorn. Fastighetsfrågor kan också vara relevanta, liksom tidigare, känslomässiga, barndoms- eller till och med åldersfrågor.
 • Solförmörkelse i det 5:e huset: Frågor som rör kärlek, barn, njutning, tillfredsställelse och personliga projekt bör bli aktuella under de kommande månaderna, liksom din identitet. Du kommer att fråga dig själv vad som verkligen tillfredsställer dig och ger dig njutning.
 • Solförmörkelse i det 6:e huset: Det tenderar att bli mobiliseringar och fokus på hälsofrågor, vanor, rutiner, mat, liksom arbete, uppgifter, organisation, anställda, kort sagt den praktiska världen. Detta hus styr också husdjur, med potentiella händelser i samband med detta.
 • Solförmörkelse i det 7:e huset: Området för reflektion och händelser kommer att vara partnerskap och relationer. För dem som är engagerade kan det också finnas nya fakta och projekt för partnern.
 • Solförmörkelse i det 8:e huset: Teman kopplade till andras pengar eller pengar i samarbete med andra människor kan också dyka upp. Även frågor kopplade till sexualitet, djupa känslor, operationer, slutet av cykeln, återfödelser, kriser och omvandlingar kan också vara teman under de kommande månaderna.
 • Solförmörkelse i det 9:e huset: Det tenderar att finnas aktiveringar kopplade till distansutbildning, specialiseringar, studier, filosofier, religioner, strävanden, liksom resor, kontakter med omvärlden och i förhållande till den egna synen på världen.
 • Solförmörkelse i det 10:e huset: Det kan uppstå nya fakta om yrkesfrågor, synlighet, högre mål, prestationer och kallelse. Det här huset styr också en av föräldrarna och kan leda till händelser för dem.
 • Solförmörkelse i det 11:e huset: Mobiliseringar och nya fakta kan uppstå i samband med grupper, vänner och vänskap, framtidsprojekt och deltagande i kollektiva frågor.
 • Solförmörkelse i det 12:e huset: Deras inre frågor, sårbarhet, psykiska och andliga värld, omedvetna influenser, åtgärder bakom kulisserna, hantering av temat ensamhet eller att vara i sitt eget sällskap kan utlösas.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.