Sommar, dags att värma upp för handling

Douglas Harris 02-06-2023
Douglas Harris

Sommarsolståndet markerar den årstid då dagarna är längre än nätterna och vi utsätts för solljuset längre. Det är den tid då vi kommer i kontakt med världen, vädret bjuder in oss att ta en promenad för att svalka oss och njuta av värmen. Astro Rei är närmare oss och närvarande under större delen av dagen. I ett tropiskt land som Brasilien känner vi oss ännu mersommarens inflytande på våra rutiner: det är semesterstämningen som infinner sig överallt! År 2018 inträffar sommarsolståndet den 21 december. .

Att observera naturen kan hjälpa oss att komma i kontakt med vårt naturliga väsen och svara på de inbjudningar som varje ny årstid för med sig. Med hösten lär vi oss att släppa taget, med våren tar vi emot den nya luftens skönhet... Nu är vi framme vid den mest lysande årstiden på året: sommaren!

Våren har förberett marken och sommaren kommer med allt sitt ljus som gör oss mer levande och fulla av energi. I gamla tider dyrkade många kulturer sommaren som höjdpunkten av livets eld, en tid som påminner oss om överflöd, produktivitet, nöje, glädje och fruktbarhet.

Sommar: det är dags att väcka det som legat i dvala

På det känslomässiga området liknar sommaren den tid då vi uppmanas att väcka det som legat i dvala och hitta extra energi inom oss för att få våra drömmar och projekt att lysa.

Utnyttja den inre solens energi för att omvandla, för att kasta ljus över frågor som varit oklara, för att ge näring åt och väcka våra ideals knoppar.

Sommaren inbjuder oss att komma ut ur våra bubblor och kasta oss ut i handlingens ljus, att föra fram våra mönster, känslor och behov i ljuset. Precis som växter blir grönare och mer livskraftiga där det finns sol, är vi också beroende av denna energi för att skapa liv i oss, för att reglera våra cykler, och vi kan dra nytta av samma energi för att väcka våra potentialer.

Det är de upplysta dagarna som får oss att komma i kontakt med vår personliga kraft att omvandla. Är inte det en av eldens roller: att omvandla? Det är med eldens energi som vi kommer i kontakt med under sommarsäsongen. Och under själens årstid är att komma i kontakt med elden att kunna omvandla, att upplysa, att lysa upp vår kraft, att värma upp oss för att kunna agera.

Utnyttja de ljusaste dagarna för att få ditt eget ljus att lysa!

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.