Svart på nyårsafton: vad betyder det att bära denna färg på nyårsafton?

Douglas Harris 28-08-2023
Douglas Harris

Varför gillar många människor svart och andra inte? Är det trots allt otur att bära svart på nyår?

Många människor tror att världen skapades ur ett ursprungligt mörker. I Indien tror vissa människor till exempel att färgen svart är kopplad till skydd mot ondska.

I vissa asiatiska länder ses svart som erfarenhetsfärg, och därför är svart bälte den högsta rang som en person kan uppnå i kampsport.

Så varför tror vissa människor att det betyder otur att bära svart på nyårsafton?

Svart på nyårsafton: bra eller dåligt?

För det första ska du veta att det inte finns någon bra eller dålig färg, du väljer den färg som representerar dig.

Svart är färgen för makt och elegans. Alla färger är gynnsamma och har sin energi och sina egenskaper.

Men om den används för mycket eller vid olämpliga tillfällen kan den naturligtvis leda till något annat än det du vill.

Till exempel: i det ögonblick då du behöver lugn och ro väljer du orange, röd eller gul, färger som ger upphov till mycket upprördhet, när du kunde ha valt grönt. Förstår du?

Att bära svart på nyåret vibrerar därför av makt, förfining och sofistikering. Dessutom kan den kombineras med andra färger som bidrar till dina mål. Därför är det värt att kolla in betydelsen av färger på nyåret.

Om du vill ha självrannsakan och självkännedom ska du bära svart på nyårsafton.

Människor väljer ofta den svarta färgen för stunder av introspektion, för att isolera sig från omvärlden och för att söka självkännedom. Med andra ord är färgen mycket gynnsam för dem som söker detta,

Men om du inte är ute efter isolering behöver du bara vara uppmärksam på andra färger som du kommer att kombinera din look från årsskiftet med - och dina färger under hela året.

När du ska undvika svart på kläder och tillbehör

Om du till exempel lider av depression är det inte lämpligt att använda svart, men om du älskar den här färgen kan du kombinera den med svart:

  • grönt för att skapa balans i ditt liv, till exempel.
  • orange för djärvhet och kraft

Det viktiga är att du känner dig nöjd med de färger du väljer för nyårsafton.

Samarbetade med konsulten för image och stil Danielle Olivieri.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.