Tarot x clairvoyance: att avmystifiera oraklet

Douglas Harris 30-05-2023
Douglas Harris

Tarot x synsk: I motsats till vad många tror är Tarotläsning är inte direkt kopplad till mystiska, religiösa eller andliga processer. För att utveckla en god förståelse för arkanerna krävs studier och hängivenhet.

O Tarot är ett symboliskt ramverk (läs allt om det här!) Och det är den djupa kunskapen om dessa symboler, tillämpad i kombinationsanalys, som gör det möjligt för oss att lösa mysterier och besvara frågor.

Här är förutsägelserna för 2022 enligt tarotkorten.

Tarot x klärvoajans: finns det några klärvoajanta tarotologer?

Vad som kan hända är att efter en lång period av övning och disciplin med tarot, öppnar sig tarologens intuitiva kanal och utvecklas, trots allt börjar den imaginära och symboliska världen agera på ett mycket intensivt sätt. Detta bör dock inte förväxlas med klärvoajans.

Clairvoyance är en naturlig gåva som följer med vissa människor. Många synska använder Tarot som ett verktyg för att kanalisera sina visioner, men det är inte alltid de faktiskt gör en Tarotavläsning. Ofta är det bara ett verktyg för att få tillgång till sina förbindelser, som en nyckel.

Tyvärr finns det, precis som i alla andra verksamheter, även charlataner och människor som utnyttjar andra människors ögonblick av skörhet för att pressa dem som går igenom ett intensivt lidande.

Tarotläsning åtföljs inte av "arbete" i den andliga världen, utan tarotläkning manifesterar sig genom kontakt med sanningen som möjliggörs av oraklet.

Ritualer i Tarot

Det finns bra terapeuter som använder tarot för att hjälpa till att diagnostisera sina klienter, precis som det finns mystiker och religiösa människor som öppnar korten - men själva läsningen är oberoende av dessa faktorer.

Det krävs dock ingen initiation eller ritual för att läsa tarot. Vissa orakulära system, såsom spelet i Buzios, är kopplade till en religiös tradition och kan inte utföras av oinvigda.

När det gäller ritualer - t.ex. att inte låta någon som inte äger kortleken röra korten, eller att betrakta läsningen som "stängd" om ett visst arkanskt kort dyker upp i skärningen eller i en viss position i spelet - är de relaterade till personliga och individuella metoder, men de är inte avgörande för en bra läsning.

Måste man vara synsk för att spela tarot?

Vem som helst kan lära sig Tarot, så länge han studerar och ägnar sig åt det. Kvaliteten på läsningen beror på tarologens personliga lämplighet och affinitet med det universumet, precis som i alla andra typer av verksamhet.

Alla kan till exempel lära sig att spela gitarr, men alla har inte de färdigheter och den gåva som krävs för att bli en utmärkt musiker. Samma sak gäller för spådomskonster som Tarot.

Vill du veta de viktigaste prognoserna för varje sektor i ditt liv under de kommande sex månaderna? Spela en gratis miniversion av halvårets tarot här.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.