Test: Vad säger ditt rum om dig?

Douglas Harris 28-05-2023
Douglas Harris

Innehållsförteckning

Vad är ditt sovrum om inte det mest privata och intima utrymmet i ditt hem? I det brukar du vila, sova, vakna, söka avskildhet och komfort. Du "flyr" dit när du inte vill bli störd eller när du behöver tystnad för att reflektera eller slappna av. Dagen börjar och slutar i ditt sovrum.

Hur tar man hand om en så viktig miljö? Om du tänker dig att din kropp är ett hus, vilken del av kroppen skulle då vara sovrummet? I vilken del av kroppen förvarar vi symboliskt sett allt som är intimt, privat och personligt? Ja, hjärtat representerar vårt sovrum, eftersom det representerar känslor och känslor.

Hur du tar hand om ditt rum säger mycket om dig, om hur du hanterar dina känslor. Ett snabbt test kan ge dig värdefull information och några tips om du tycker att det är viktigt att reflektera. Välj bara ett alternativ för varje fråga nedan och kontrollera sedan ditt resultat.

1 - Städar du din säng när du vaknar?

a) Alltid.

b) Aldrig.

c) Endast på helgerna.

d) Endast när jag har besök.

2 - Din garderob:

a) Allt är organiserat, jag vet var allt finns.

b) Det är en enda röra, jag hittar aldrig de kläder jag vill ha.

c) Jag vet var mina saker finns, men organisation är inte min starka sida.

d) Jag har en garderob, men mina kläder ligger utspridda över hela rummet.

3 - Dina lådor:

a) Jag har en låda för varje typ av kläder.

b) Jag slänger kläderna i de lådor som fortfarande har plats.

c) Jag delar in lådorna efter typ av kläder, men jag bryr mig inte om att vika dem.

d) Jag städar lådorna en gång om året, om jag ens gör det. Dagligen ligger kläderna utspridda över hela rummet.

4 - Hur städas ditt rum?

a) Mitt rum är alltid rent och luftigt.

b) Klädslammet är blandat med etiketter, medicinlådor, kosmetika, näsdukar... Jag öppnar inte ens fönstret för att inte se smutsen.

c) Jag försöker åtminstone sopa och damma möblerna en gång i veckan.

d) Jag plockar upp smuts när det stör mig. Jag ägnar inte mycket uppmärksamhet åt det.

5 - Under sängen:

a) Den är fri, utan föremål eller skor eller min säng har lådor som används rationellt.

b) Det finns allt: från skor till smutsiga kläder, böcker och till och med lite skräp, eller så använder jag lådorna för att lägga oanvändbara saker.

c) Jag lämnar skor som jag har på mig under veckan eller använder lådorna för tyngre filtar.

d) Det var länge sedan jag tittade under min säng. Jag undrar om den har lådor.

6 - Vad har du på ditt sängbord eller nattduksbord?

a) Jag har en lampa, en bok, ett glas vatten och en ask med servetter.

b) Jag har en lampa med en utbränd glödlampa, smycken, mobiltelefon, skolbok, tuggummi, solglasögon och allt annat jag kan få plats med.

c) Jag har en lampa, små lådor för att förvara saker, en mobiltelefon, böcker och en liten vattenflaska.

d) Jag använder nattduksbordet för att lägga ner allt jag vill ha nära till hands.

7 - Jag använder sängen:

a) Endast för att sova eller vila och för snabb läsning före sänggåendet.

b) Min säng är praktiskt taget en samling av saker, förutom att jag sover i den.

c) Jag använder sängen för att studera, sova, slappna av, gråta och leka.

d) Jag somnar i soffan. Jag lägger mig bara mitt i natten.

8 - Vem som besöker mitt rum:

a) Partner och/eller barn.

b) Det går bra om någon vill komma in.

c) Mina föräldrar, vänner, partner.

d) Folk föredrar att inte komma in i mitt rum.

9 - För mig representerar mitt rum:

a) En plats för intimitet där jag förvarar mina privata saker som bara intresserar mig.

b) Ett rum i huset. Mitt privatliv är inte viktigt.

c) Ett bo där jag vill slå mig ner utan alltför många krav, ett utrymme där det är jag som bestämmer saker och ting.

d) Det känns inte som om mitt rum är mitt, det är bara ett utrymme i huset som jag använder.

10 - Om jag kunde ha ett annat rum, hur skulle det se ut?

a) Exakt som det är för närvarande.

b) Jag skulle få mer utrymme för mina saker.

c) Jag skulle ha färre saker så att jag kunde organisera mig bättre.

d) Jag kan inte föreställa mig ett idealiskt rum, men jag skulle vilja att allting var annorlunda.

RESULTAT

Betrakta de alternativ som representerar 40 % eller mer av svaren som din dominerande profil. Om dina svar är balanserade mellan alternativen vet du, genom att läsa alla tolkningar, vad som gäller för ditt sätt att hantera dina känslor.

Om du har svarat "a" på de flesta av frågorna

Du verkar vara en mycket organiserad, noggrann och till och med metodisk person. Oordning måste vara en plåga för dig och ordning ger dig förmodligen en känsla av trygghet.

Men ibland kan det faktum att man lägger stor vikt vid att vara så organiserad och ren, vara ett uttryck för en enorm önskan att kontrollera det som är inom räckhåll, just för att man inte kan kontrollera det som händer i hjärtat. Man vill att allt ska vara perfekt på utsidan för att man vill tro att ens önskningar, fantasier och kvaliteter är felfria och bortom allt tvivel!

Mitt förslag är att du ska försöka slappna av lite och acceptera att du inte alltid är villig att hålla ditt rum och ditt liv rent från damm. Vissa människor invaderar våra liv utan att be om lov, de tar våra hjärtan ifrån oss, ibland plågas vi av för mycket ilska eller för mycket passion och det är meningslöst att vilja ha kontroll över alla våra känslor."oorganiserad" från tid till annan och helt enkelt acceptera att många saker är en del av en process i våra liv. Att lämna rummet eller våra känslor stökiga från tid till annan kan trots allt visa oss att det behövs en ny ordning i livet. Tänk på det!

Om du har svarat "b" på de flesta av frågorna

Det är dags att på allvar tänka på att ta hand om dig själv! Det är inte möjligt att du blir upprörd för att du tror att folk inte respekterar dig, om du inte ens riktigt förstår vad självrespekt betyder, eller hur? Det är nödvändigt att lära sig att sätta gränser, inte bara för andra, utan främst för dig själv. Att dejta någon, tillåta dig själv aggressiv eller invasiv behandling, tro att du inte kanOm du inte gör något för att förbättra ditt liv eller om du tror att det bara är kaotiskt och meningslöst hjälper det dig inte att bygga upp solida och harmoniska relationer.

Kanske vill du inte se vad som händer inom dig själv, med dina känslor. Kanske vill du inte erkänna att du känner dig avvisad eller övergiven, att du känner dig vilsen och inte vet var du ska börja organisera ditt liv. Och kanske lurar du dig själv och intalar dig själv att det är okej, att du kan fortsätta som du är. Men innerst inne vill du bara börja om på nytt. Du gillar inte attingen lägger sig i ditt liv bara för att de inte vill höra det de vet är sant, men inte har energi nog att ändra på det.

Det första steget är ditt. Det beror alltid på dig att acceptera och söka hjälp och att vilja städa upp allting med omsorg, vänlighet och medkänsla för din smärta. Om det inte har varit lätt hittills beror det på ditt beslut att ta ansvar för ditt liv. Att börja i ditt rum kan vara en bra övning för att försiktigt möta dina känslomässiga svårigheter. Tre påsar medEtt för det riktiga skräpet, ett för smutsiga kläder och ett för det du inte längre använder. Symboliskt sett, medan du städar ditt rum, föreställ dig vilket känslomässigt skräp du vill göra dig av med, till exempel gammal smärta, sorg och förbittring. Se vad som kan återvinnas, relationer som har fått en skråma men som är värda att räddas, och inse slutligen, medan du städar ochorganiserar ditt rum, vilka situationer eller personer du bör släppa och ta farväl av. Prova det!

Om du har svarat "c" på de flesta av frågorna

Du verkar vara en praktisk och känslig person som lägger vikt vid det väsentliga och som inte är alltför upptagen av detaljer. Innerst inne skulle du vilja vara mer metodisk och organiserad och ibland kräver du lite av dig själv för dessa egenskaper, men det slutar med att du låter dig ryckas med av en viss lathet eller att du skjuter uppgifter eller livsbeslut till senare, tills allting blir brådskande.

I allmänhet är du medveten om dina behov och svårigheter, både känslomässigt och i det praktiska livet. Du försöker att inte begå överdrifter, men du har roligt och accepterar att livet försätter dig i situationer som kräver analys och eftertanke. Även om du försöker lära dig av dina misstag är du inte alltid försiktig så att du inte upprepar dem och hamnar i vissa fällor som i slutändan kan leda dig in ikonton förbereder du dig själv omedvetet!

Mitt förslag är att du ska njuta av livet med större äkthet och vara helt säker på att du förtjänar allt gott som händer dig, eftersom det är frukten av den goda dos av optimism och generositet som du lägger in i dina handlingar. Naturligtvis kan vi alla göra mer, men det är viktigt att ha en mer rättvisande syn på allt du åstadkommer.

Om du har svarat "d" på de flesta av frågorna

Det är hög tid att förstå att du inte är i den här världen för nöjes skull och att bli medveten om att du har en materiell kropp, att världen också består av konkreta saker. Livet består inte bara av andlighet, tankar eller dagdrömmar. Överdriven distansering kan leda till en enorm brist på uppmärksamhet på dina grundläggande behov, som att äta hälsosamt, sovatillräckligt för att känna dig produktiv nästa dag eller för att ta hand om din personliga hygien och ditt utseende så att du känner att du hör hemma i din omvärld.

Att leva som du vill kan tyckas vara en cool livsstil, men innerst inne kan det också vara ett uttryck för ett djupt förakt för människor och dig själv. Att inte bry sig om dina egna känslor, som om du inte förtjänar att bli omhändertagen, kan tyda på att du har ett stort behov av tillgiven kontakt som du inte kan uttrycka och därför agerar du på ett sätt som är motsatt till det.

Kanske vet du inte var du ska börja en strukturell förändring av ditt sätt att leva eftersom du kanske känner dig som en outsider i den här världen, som om du inte hör hemma där. Men faktum är att du är här och att fantisera om en idealvärld kommer inte att göra den till platsen för dina drömmar. Du måste först acceptera ditt mänskliga tillstånd och sedan förstå att varje förändring börjar med dig. Livet består avDu vill vara en annan person, men du vet inte exakt vem du är eller vem du vill bli. Var inte rädd för att söka hjälp om du behöver det. Var säker på att du inte är den enda som har känslor av utanförskap eller övergivenhet, och var också säker på att när du börjar röra på dig kommer ett nytt liv att visa sig för dig.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.