Vad är en kvadratur? Förstå aspekten i astrologin

Douglas Harris 06-06-2023
Douglas Harris

Två planeter som befinner sig 90 grader från varandra är kvadrater. När vi delar de 360 graderna i ett stjärndiagram med siffran 4 får vi 90. Från denna delning får vi en kvadrat. Därför är konflikter och spänningar symboler för vad en kvadrat är.

När två stjärnor har denna aspekt är det som om de konkurrerar med varandra. Förutom möjligheten till konflikt är de tecken där planeterna står i kvadrat inte motsatta i samma rytm (båda är till exempel kardinaltecken, fasta eller föränderliga). Detta förstärker friktionen i denna aspekt.

En märklig sak med en kvadratur är att den ibland inte är exakt ett 90 graders avstånd. Detta beror på att området mellan 84 och 96 grader också anses vara en kvadratur. Dessutom sjunker minimum till 83 och maximum ökar till 97 grader när solen och/eller månen är inblandade.

Men det är viktigt att komma ihåg att en aspekt, oavsett om den är utmanande eller harmonisk, bara är ett steg i tolkningen av din personlighet, men det är bara i det fullständiga astrologiska horoskopet som du kan se aspekten tillsammans med de andra astrologiska placeringar som bildade himlen när du föddes.

Vad är en kvadrat i födelsehoroskopet?

Även om kvadraten signalerar konflikter och spänningar kan den också lyfta fram kvaliteter till ytan. Här är några exempel:

  • Mars och Pluto i kvadrat : Även om det betyder besatthet i kampen för begär, innebär det också styrka i kampen för att förändra världen.
  • Merkurius och Mars i kvadrat : indikerar ett något skarpare sätt (Mars) att kommunicera (Merkurius).
  • Saturnus och Uranus i kvadrat: en konflikt mellan känslor av osäkerhet och rädsla (Saturnus) och behovet av frihet och självständighet (Uranus).
  • Merkurius och Jupiter i kvadrat : indikerar överdrivna idéer och en viss spridning i det dagliga livet.

Vad är astrologiska aspekter?

Astrologiska aspekter handlar om hur planeterna spelar sina roller i ditt liv. I ditt födelsehoroskop har planeternas betydelser psykologiska funktioner i din personlighet. Planeter och tecken är placerade i astrologiska hus som representerar områden i ditt liv.

Vinkelavståndet mellan planeterna, med hänsyn till deras positioner i det astrologiska horoskopet, kommer att definiera vilka aspekter de hade när du föddes. Förstå mer:

  • Vad är astrologiska aspekter?
  • Vad är en konjunktion?
  • Vad är en opposition?
  • Vad är en trigon?
  • Vad är en sextil?

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.