Vad är en sextil? Förstå aspekten i astrologin

Douglas Harris 22-08-2023
Douglas Harris

Två planeter med 60 graders mellanrum är förklaringen till vad en sextil är. Denna astrologiska aspekt visar att två stjärnor har förenats, det vill säga att de har förenat sina gynnsamma egenskaper och pekar på positiva tendenser på himlen eller i ditt astrologiska horoskop.

Därför betraktas denna förening mellan två planeter som en positiv astrologisk aspekt. Vissa sextiler kan vara ännu mer samarbetsvilliga än andra. Detta sker när de två associerade planeterna befann sig i tecken som är komplementära och inte motsatta.

Till exempel är en sextil mellan två planeter som befinner sig i Lejonet och Vågen komplementära eftersom de tillhör elementen Eld och Luft, medan om två planeter befinner sig 60 grader från varandra, men i motsatta tecken, som Lejonet och Vattumannen, är tolkningen annorlunda.

En märklig sak med sextilen är att den ibland inte är exakt 60 grader. Detta beror på att variationen mellan 55 och 65 grader också anses vara en sextil. Dessutom sjunker minimum till 54 och maximum ökar till 66 grader när sol och/eller måne är inblandade.

Men det är viktigt att komma ihåg att en aspekt, oavsett om den är utmanande eller harmonisk, bara är ett steg i tolkningen av din personlighet, men det är bara i det fullständiga astrologiska horoskopet som du kan se aspekten tillsammans med de andra astrologiska placeringar som bildade himlen när du föddes.

Vad är en sextil i födelsehoroskopet?

Två planeter i den här positionen i stjärndiagrammet bildar ett ömsesidigt samarbete, dvs. den ena planeten stimulerar den andra på ett naturligt sätt, särskilt dess positiva egenskaper. Förstå några exempel på sextiler i stjärndiagrammet.

  • Sun och Mars i sextil : de visar en person som förklarar sin egen existens i världen (Solen) genom personliga prestationer (Mars), men som så småningom kan överdriva aggressiviteten i denna process.
  • Sun sextil Saturn Det kan finnas ett starkt sökande efter självkännedom (Sun) och även en stor önskan att omvandla obskyra och ibland negativa sidor av personligheten (Saturnus) till talanger och kvaliteter.
  • Saturnus och Neptun i sextil : visar att formen (Saturnus) går i harmoni med det som löser upp den (Neptunus).
  • Sextil mellan Merkurius och Uranus : visar på ett öppet sinne för nya idéer och uppfattningar.

Vad är astrologiska aspekter?

Astrologiska aspekter handlar om hur planeterna spelar sina roller i ditt liv. I ditt födelsehoroskop har planeternas betydelser psykologiska funktioner i din personlighet. Planeter och tecken är placerade i astrologiska hus som representerar områden i ditt liv.

Vinkelavståndet mellan planeterna, med hänsyn till deras positioner i det astrologiska horoskopet, kommer att definiera vilka aspekter de hade när du föddes. Förstå mer:

  • Vad är astrologiska aspekter?
  • Vad är en konjunktion?
  • Vad är en opposition?
  • Vad är en trigon?
  • Vad är en kvadratur?

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.