Vad är libido?

Douglas Harris 04-06-2023
Douglas Harris

Vad är libido?

När vi talar om libido Många tror att denna term endast är förknippad med den sexuell lust Men libido går långt längre än så att få ett ligg .

Hon är den impuls som driver oss att hålla oss vid liv Det är stimulansen, entusiasmen och drivkraften som vi har för att starta något i livet.

Tänk efter: för en kvinna bli gravid och börja ett nytt liv, behöver hon att få ett ligg Och den impuls som får oss att gå till sängs med någon är (eller borde åtminstone vara) libido.

På samma sätt som vi behöver libido För att födas måste denna impuls vara närvarande för att få allt i vårt liv att växa fram: ett projekt, en relation, ett jobb, en känsla osv.

Många människor missar detta. livstidsavtal Detta sker vanligtvis när vi utför aktiviteter som ger näring åt vårt ego men inte vår själ.

Som till exempel att ha ett arbete som ger oss social prestige men som inte ger oss lycka, eller att leva ett kärleksförhållande för "utseendets skull".

När vi förlorar vår libido upplever vi ständigt en känsla av tomhet, modlöshet och överväldigande. Och ännu värre: Vi förlorar vår förmåga att starta nya saker. uppleva alla de möjligheter som världen har att erbjuda.

A libido är relaterad till det nuvarande ögonblicket Vi kan uppfatta den på två olika nivåer: den fysiska och den känslomässiga.

Fysiskt är det uppfattningen av varje känsla, beröring, lukt, kyss och känslomässigt är det när vi kan leva i enlighet med vårt syfte och njuta av det som verkligen betyder något.

Libido är törsten efter att utforska glädjen i att vara levande.

Vad är det som hindrar din sexuella lust?

Det finns många faktorer som kan leda till att en person har en minskad eller helt avsaknad av libido. såsom hormonella eller känslomässiga problem, användning av mediciner, bland annat.

För att ta reda på vad som är som påverkar din önskan Det är viktigt att få adekvat professionell vägledning som tar hänsyn till hela din livshistoria.

När en kvinna inte känner njutning av sex börjar hennes hjärna förstå att det inte är bra att ha sex.

Det frigör alltså inte alla de neurotransmittorer för glädje och välbefinnande som sex borde ge, till exempel oxytocin, serotonin och opioider.

Slutresultatet är att personen förlorar sin libido till den grad att han eller hon blir äcklad av sex, vilket påverkar deras kärleksliv.

Faktorer som kan hämma libido

Nedan hittar du, förutom de fysiska faktorerna, även några andra möjliga hämmande faktorer för din sexlust, som är:

 • Depression
 • Ångest
 • Hormonella preventivmedel som ett piller
 • Antidepressiva medel
 • Hormonella förändringar, såsom hyper- eller hypotyreos
 • Klimakteriet
 • Konflikter i förhållandet
 • Att inte vara säker på om du fortfarande älskar din partner
 • Stress eller överbelastning av uppgifter
 • Obehag med egen kropp
 • Osäkerhet i sängen
 • Sexuella blockeringar som smärta i kön svårighet att få orgasm osv.
 • Känner inte "kemi" eller tycker att din partner inte vet hur han eller hon ska tillfredsställa dig i sängen
 • Har motstridiga känslor om sex, tycker att det är skamligt, fult, fel, syndigt osv.
 • Att mata sorger partnern
 • Du kan inte koncentrera dig under "H-timmen", eftersom tankarna inte stannar upp och du tänker på andra saker under samlaget.
 • Känner sig avvisad av sin partner
 • Att vara amning eller har problem med hypofysen.
 • Att vara i ett monotont förhållande
 • Att ha starka symtom i TPM .

Vad är libido och hur kan man öka min libido?

För en effektiv behandling mot låg libido krävs en specialiserad uppföljning. Varje person är trots allt unik och därför är en individuell bedömning och många samtal för att förstå orsaken grundläggande.

Det finns flera helande tekniker som jag använder med mina patienter för att hjälpa dem att återfå sin libido.

Men något enkelt som du kan börja göra redan nu är att söka efter det som ger dig ett sant leende i ansiktet, det som ger dig frid. .

Fundera på detta, för ibland är det som du snart ser som något trevligt inget annat än en distraktion som tar dig bort från dig själv.

Ju mindre du känner dig sugen på sex och ju mer din partner vill ha sex utan att ge dig tid att sakna det, desto mindre blir din lust.

Denna cykel orsakar i de flesta fall, omedvetna blockeringar Det kan vara genom att du hamnar i dumma bråk, håller dig borta känslomässigt eller undviker fysisk kontakt med den andra personen.

Allt detta är vad jag kallar " blockerande beteenden ", som är strategier som det omedvetna hittar för att undvika sex.

Tips för att öka libido

Därför ger jag nedan två tips som kan hjälpa dig att få mer glädje i relationen och därmed mer libido.

 • Att åtföljas av

Berätta för din partner att du föreslår ett spel för att krydda relationen Regeln är att det kan finnas provokationer, förförelselekar, romantik eller något annat som paret vill ha.

Sex eller förspel är dock förbjudet i det här spelet. Be din älskling om samarbete och säg att det är för att du ska öka din lust.

De flesta kvinnor har sex och söker njutning genom att imitera männen, det vill säga på ett mer omedelbart sätt. Men kvinnokroppen tar tre gånger längre tid på sig för att vara redo för samlag.

Avsikten med detta spel är därför att börjar visa tecken på upphetsning så att din kropp har tillräckligt med tid att förbereda sig för sex.

Exempel på vad du kan göra i det här spelet: a badkar med din partner, där ni masserar varandra. erotiska leksaker eller utnyttja sexuella fantasier varandra.

Eller lägg en ögonbindel och fråga den andra utforska dina andra sinnen såsom lukt, känsel och smak.

Du kan börja med att stoppa olika typer av mat i munnen, med söta, salta, sura, kryddiga, varma och kalla smaker. Stimulera sedan din hörsel med engagerande eller förförisk musik.

Slutligen kan du be din älskare att skicka föremål över hela din kropp eller kyssa dig på halsen, örat och på din kropp. erogena zoner (platser med större känslighet).

 • Att göra på egen hand

Gör en en lista över dina erotiska fantasier Utforska din fantasi! Bara genom att ge hjärnan detta kommando kommer du att fokusera på det och din önskan kommer att börja aktiveras lite efter lite.

Om du inte har några idéer, prova att titta på några erotiska filmer som fokuserar på kvinnlig njutning eller läsa några sexhistorier .

Denna taktik hjälper dig också med något mycket viktigt: upptäcka vad som ger dig glädje .

Det kanske låter dumt och uppenbart att säga detta, men efter mer än 10 års klinisk verksamhet har jag funnit att de flesta kvinnor lägger ansvaret för deras njutning på den andra parten .

Och resultatet är alltid katastrofalt, för när allt kommer omkring är n Det finns ingen bättre än du själv som vet vad du gillar. .

Så, Gör en lista över allt som gör dig upphetsad. Utforska din kropp.

Onani Skapa en ritual med dig själv så att du ständigt stimulerar din libido.

Ändra en miljö där du tillbringar mer tid, t.ex. ditt sovrum, så att platsen inspirerar dig att frigör din sensualitet .

Du kan till exempel sätta en bild med en mer förförisk bild, använda belysning som påminner om sensualitet, välja en färger eller dekorativa föremål som har samma effekt.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.