Vad är synkronicitet: tillfällighet eller möjlighet?

Douglas Harris 24-06-2023
Douglas Harris

Har du någonsin stannat upp och reflekterat över de tillfälligheter som inträffar i ditt dagliga liv? Och mer än så, har du lagt märke till din reaktion när de inträffar? Är du uppmärksam på händelsen och försöker hitta en mening eller ser du det bara som en slump? Låt oss se vad synkronicitet är och hur du kan dra nytta av dessa möjligheter.

På tal om det, har du sett Årets karta 2022? Gör din egen karta här och ta del av riktlinjerna för att vägleda dina val och uppnå dina mål.

VAD ÄR SYNKRONICITET?

När det finns ett samband mellan en yttre händelse och en inre känsla, tanke eller önskan kan man säga att en synkronicitet uppstår.

Begreppet skapades av Jung, Synkronicitet definierar händelser som inte är relaterade till varandra genom ett orsakssammanhang, utan genom ett samband av betydelse. .

Denna koppling mellan den yttre och inre världen kan man till exempel hitta i en bokhandel. Tänk dig att vi vill läsa om ett visst ämne. Vi börjar bläddra i hyllorna och boken vi vill läsa verkar "falla" i våra händer. Den kommer till oss på ett överraskande och ovanligt sätt.

Med andra ord möter önskan att förstå ett ämne (inre verklighet) en yttre händelse, t.ex. att hitta en bok som fallit ner på golvet i bokhandeln och som handlar om just det vi vill veta.

KONSEKVENS FÖR SJÄLVKÄNNEDOM

Den som upplever denna typ av upplevelse får en känslomässig laddning som påverkar oss, den berör oss, gör oss känsliga och berör oss.

Denna inre reaktion får oss att inse hur speciell denna situation är för oss, och den visar på en mening som, när den accepteras, assimileras och praktiseras, kommer att göra skillnad i våra liv.

Det verkar som om en kraftfull kraft organiserar dessa händelser för att ge oss användbara möjligheter till självkännedom och självförverkligande.

HUR MAN KÄNNER IGEN TECKNEN

Vi måste vara öppna för de tecken som visar sig genom våra dagliga omständigheter. Denna attityd av överlåtelse och osjälvisk uppmärksamhet i våra dagliga liv gör det möjligt för oss att se uppkomsten av budskap som kan ge svar på våra tvivel och vår oro.

I den här artikeln får du veta hur du förstår repetitioner och hur du kan använda dem till din fördel!

När jag måste fatta ett beslut och är osäker på vilket val jag ska göra, intar jag en skattjägares hållning.

Med denna detektivliknande näsa kan ett enkelt samtal som jag hör på busshållplatsen mellan två okända personer ge mig värdefull information och få mig att fatta ett klokt beslut.

Jag ska berätta ett exempel: Jag åt lunch med min fru Cris och mina föräldrar på en restaurang. Hon och jag hade hittat en lägenhet som vi ville hyra och vi diskuterade med mina föräldrar om en farbror till mig, som heter Luiz, skulle acceptera att vara en av våra borgensmän.

När jag uttryckte detta tvivel hörde vi genast en mamma som ropade på sin son: "Luiz, kom hit!" Jag tittade på Cris och log. Min farbror skulle förmodligen gå med på att vara vår borgensman, och han accepterade när vi frågade honom.

DRA NYTTA AV SYNKRONICITETER

För att dra nytta av de tecken som finns i synkroniseringar bör du anta en mer alert hållning i ditt dagliga liv.

Inte den typen av koncentrerad, påtvingad uppmärksamhet, som att vänta ängsligt på ett svar från livet i varje ögonblick, utan snarare att vara lätt öppen och avslappnad. Det är vad jag kallar för distanserad uppmärksamhet. Det är i samma mening som Full uppmärksamhet, Mindufulness (förstå vad det är här!).

När du t.ex. träffar någon, ser en reklam på TV eller hör en sång, kommer du naturligtvis att bli berörd av de viktiga detaljer som finns i dessa sammanhang.

Genom att vara medveten, i det nuvarande ögonblicket, vet du hur du ska hitta de betydelser som dessa upplevelser erbjuder dig.

Har drömmarna också denna ledande karaktär och hur tolkar vi i så fall deras tecken och budskap? Förstå här drömmarnas symbolik!

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.