Vad betyder det att drömma om en toalett?

Douglas Harris 04-06-2023
Douglas Harris

Badrummet är en plats där våra "överdrifter" elimineras. Vi gör våra behov, vi sköter vår hygien och till slut blir vi sjuka. Med andra ord är det i badrummet som vi följer de mest grundläggande kraven på vår mänskliga existens.

Drömtolkning hjälper till med självkännedom och beslutsfattande.

Det första steget i tolkningen av en dröm är att bekanta sig med de symboler som den innehåller och deras innebörd. Det andra steget är att veta att drömmar alltid har att göra med drömmaren, med egenskaperna hos hans personlighet och de attityder han intar som man bör observera. När man väl har gjort detta är det möjligt att använda drömmar som ett viktigt verktyg för självkännedom och vägledning i livet.

Å andra sidan är det också den plats där vi står framför spegeln och ser oss själva på ett så öppet sätt som möjligt, där vi behandlar vår egen natur, vår funktionsrytm och kroppens behov. En plats där vi känner oss fria och spontana - egenskaper som i en dröm kan vara komprometterade beroende på villkoren i badrummet. .

Dessutom är badrummet en plats för intimitet och avskildhet, även om det också finns offentliga badrum. Att drömma om ett privat badrum eller ett offentligt badrum kan alltså säga oss mycket olika saker. Vi kan till exempel tänka på följande Hur förhåller sig drömmaren till sin egen föreställning om intimitet och till föreställningen om vad som är offentligt och kollektivt.

Första steget: reflektera över drömmen i sitt sammanhang

Hur ser badrummet ut? Vad händer här? Är det rent eller smutsigt? Har det väggar och dörrar? Finns det något annorlunda eller oväntat i det här badrummet?

Andra steget: reflektera över vad det omedvetna signalerar.

  1. Blottar jag mig själv på ett mycket offentligt sätt och utan att göra skillnad?
  2. Har jag utrymme för avskildhet och intimitet för att vara mig själv i mitt liv?
  3. Är jag skicklig på att skydda min intimitet?

Möjliga tillämpningar

Det är vanligt med drömmar där det använda badrummet har ingen dörr och väggarna är trasiga eller av glas Detta kan tyda på att drömmarens intima angelägenheter inte är tillräckligt exponerade för omvärlden.

Smutsiga badrum utan skiljeväggar kan också vara ett tecken på att det är svårt att ha ett privat och intimt utrymme för att vara mer spontan.

En annan vanlig möjlighet är att drömma att du är skyndade sig till toaletten Detta kan tyda på en viss störning av drömmarens naturliga rytmer och tillfredsställelse av sina grundläggande behov.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.