Vad betyder det att drömma om saxar?

Douglas Harris 04-06-2023
Douglas Harris

Att drömma om en sax kan symboliskt indikera splittring och separationer. Precis som saxar, ett praktiskt föremål som klipper olika material, kan dess representation i en dröm representera både smärtsamma - men nödvändiga - och befriande erfarenheter.

Läs mer information nedan för att bättre förstå vad du drömde om.

Reflektera över sammanhanget kring drömmen om en sax

Vad är det för sax? Tillhör den någon? Är den spetsig, spetslös, rostig, ny, vass, trubbig? Vad är den gjord av?

Vad skär hon eller skär hon inte? Vad drar uppmärksamheten till sig? Hur förhåller sig drömmaren till henne?

Reflektera över vad ditt omedvetna sinne kan signalera när du drömmer om saxar.

  • Hur hanterar jag brytningar och avslutningar?
  • Kan jag skära av eller bryta med det som inte är bra för mig?
  • Upplever jag separationer som jag ångrar eller gör jag medvetna avgränsningar?

Möjliga tolkningar

Saxar i drömmar måste nödvändigtvis kontextualiseras. Saxar talar om det skärande verktyget, det vill säga om den psykets förmåga att bryta, skära och separera Detta är utgångspunkten. Mot bakgrund av detta bedöms sammanhanget för att förstärka det.

Typ av sax kan ändra drömmen i sitt sammanhang

Den typ av sax som dyker upp i en dröm kan på ett mer uppenbart sätt ge oss information om vilken typ av klippning som är möjlig och till och med om det är möjligt eller vilka förutsättningar som finns i psyket för en brytning. Vi kan till exempel tänka oss en sax som inte klipper, eller en sax som är för vass, för skärande. Vad denna sax klipper eller de omständigheter under vilka den dyker upp ger oss också information ominformation för att kunna förstå symbolen djupare.

Bristningar är oundvikliga

I den grekiska mytologin är det Moira Atropos, som betyder den som inte kan undvikas, som skär av ödets tråd genom att hänsynslöst bestämma de levandes död. Den idé som detta leder oss till är att brott, skärningar och separationer till största delen är oundvikliga. Vi går igenom den här typen av situationer otaliga gånger under livet, och på ett visst sätt lär vi oss att möta denna erfarenhet som någotnegativ, till exempel en förlust.

Bristningar, skärningar och separationer är oftast oundvikliga.

Men eftersom symbolen alltid är mycket bredare kan vi se att många brott faktiskt är en del av själva helandet, eller att de öppnar utrymme för något annat. En brytning med något som inte längre tjänar psyket kan vara just en befrielsepunkt som ger en glimt av ett nytt sätt att vara i världen eller att förhålla sig till varandra.

Våra experter

- Thaís Khoury har en examen i psykologi från Universidade Paulista, med forskarutbildning i analytisk psykologi. Hon använder sig av drömtolkning, kalatoni och kreativa uttryck i sina behandlingar.

- Yubertson Miranda, som har en filosofiutbildning vid PUC-MG, är symbolog, numerolog, astrolog och tarolog.

Douglas Harris

Douglas Harris är en rutinerad astrolog och författare med över två decenniers erfarenhet av att förstå och tolka zodiaken. Han är känd för sin djupa kunskap om astrologi och har hjälpt många människor att hitta klarhet och insikt i sina liv genom sina horoskopläsningar. Douglas har en examen i astrologi och har varit med i olika publikationer, inklusive Astrology Magazine och The Huffington Post. Förutom sin astrologipraktik är Douglas också en produktiv författare, efter att ha skrivit flera böcker om astrologi och horoskop. Han brinner för att dela sina kunskaper och insikter med andra och tror att astrologi kan hjälpa människor att leva ett mer tillfredsställande och meningsfullt liv. På sin fritid tycker Douglas om att vandra, läsa och umgås med sin familj och sina husdjur.